Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2011 10:45 - КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ
Автор: djem Категория: Забавление   
Прочетен: 2877 Коментари: 9 Гласове:
20

Последна промяна: 27.02.2014 21:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                     Когато фактите говорят



Може да прозвучи като приказка. Ако искате вярвайте, ако не - ваша си работа.


Един собственик на цех за месо и преработка разказва:
Кайма, месни изделия, салами, кремверши и други:
- Вземат се, кожи, сухожилия и прочие субпродукти от съответното животно, накисват се за срок от 48 часа в специални разтвари, в които набъбват, удвояват и утрояват обема си, след това се смилат, към тях се добавя малко мляно месо и сланина, боя за цвят и аромати - вместо подправки, опушва се, за да се удължи срокът му на годност - и ето ти го колбасът готов. Опаковат го и - на щанда.
В колбасът - не слагат соя, защото соята е скъпа .
Слагат смлени на много ситно рогата, копитата, кожичките, сланинката, ароматизатори наподобяващи истинско месо, оцветители, които дават вид на месото, стабилизатори, които държат месото да не се разкапе и още модификации под буквата Е 510, Е 410 Е......Е910 - тази последната е подсладител -  това са изкуствените модифицирани  ГМО - добавки.
И после как да не се очудваме, че сме толкова болни, алергични и предразположени към обриви, отоци и екземи.


- Пушените меса се правят от : върнато, бракувано месо, минава някаква освежителна обработка, слагат му боя, опушват го, опаковат го в нова затъмнена или непрозрачна опаковка и хоп - на пазара, съответно в магазина, на щанда при другите продукти.


Очевидното е и очевадно. Там е работата обаче, че
на етикетите никъде не пише, че.... месото преди да се опакова е било..... бракувано.




Гласувай:
20



1. hristo27 - Бил съм свидетел как дистрибутор на ...
20.06.2011 12:12
Бил съм свидетел как дистрибутор на хранителни продукти маха етикета за годност и слага нов с по-късна дата. А веднъж толкова се оля, че сложи етикет, от който беше видно, че стоката е произведена УТРЕ !!!
цитирай
2. marley - Има случаи когато не само етикета е сменен
20.06.2011 13:26
сменя се и името на фирмата, ако не е толкова известна.
имах случай при който салам на неизвестна фирма, беше с етикет на КФМ.
Като сложих салама в хладилника, и след време извадих за консумация, етикета се беше смачкал, отлепих го и видях под него друг етикет с друго име. Така, че както китайците произвеждат фалшиви стоки, така и нашите български си правят номера.
цитирай
3. atil - В най-старото законодателство за ...
20.06.2011 19:31
В най-старото законодателство за вредите причинени от отравяне е казано,на вредителя да се причини същото.Т.е. да се нахрани със същото ,което е причинило отравянето.А ако има смърт да се третира като убиец.
цитирай
4. golden - Въобще не им вярвам на нашите измислени марки храни
20.06.2011 20:54
Щом по телевизията преди няколко дни самите производители си признаха, че за да се запази пилето за по-дълго време му инжектират 30% течности и малко вода, заради емулгаторите.

А по американската телевизия гледах лаборатория в която произвеждат изкуствени пилета и кокоши яйца от някакво желе, което след това с овкусители и други подправки съставят месото, правят пържоли, луканки, а кокошката - разфасована в опаковката с етикет където е описано как се приготвя.
цитирай
5. rouzy - Не се притеснявам относно месните продукти,
20.06.2011 22:06
защото отбягвам да се храня с такива, неиндефицирани и непознати колбаси. Абе, много колбаси, много луканки, много артикули по щандовете. То затова и повечето са фалшиви. Кой знае къде ги правят - я в някой гараж мръсен или в изба неугледна, то и марките непознати.

Домашното приготвено от баба и мама е най - доброто. Яжте домашна наденичка на скара със студено винце или биричка, ох, чудно е!
цитирай
6. kozme - Храните днес са с модерно съдържание
20.06.2011 23:05
Какво имам впредвид -
в салама няма месо
в създармата няма месо
в луканката няма месо
в каймата няма месо

Учените са убедени, че заради многобройните гладуващи народи химиците са принудени да произвеждат изкуствени заместители на месото.

Затона казах по-горе че днешните храни нямат - не съдържат истинско месо.
Хубава тема, хареса ми, защото така всеки може да си излее болката, а именно че по магазините продават изкуствени храни.
Е, все още сме живи и предполагам че още дълго време ще е така.
цитирай
7. muerte - Не всички колбаси са такива.
21.06.2011 11:02
Че има калпави производители - има. И то много. Че се слага вода и сумати Е-та - също да. Че се използва прат (така се казва субстанцията, от която се произвеждат креНвИршите и другите малотрайни колбаси) - използва се. Но да се слагат всички под един знаменател не е правилно. У нас има и доста читави колбаси - и то не след като въведоха стандартите.
А за издънки от производители и магазинери можем да си говорим до утре.
цитирай
8. reader1 - Край на кризата ! Храната е осигурена :)
28.06.2011 01:35
"Японците се научиха да правят месо от човешки фекалии"

http://30dumi.eu/2011/06/yapontsite-se-nauchiha-da-pravyat-meso-ot-tchoveshki-fekalii/
цитирай
9. ezitura - Американците отдавна правят месо от химически съставки
05.07.2011 20:45
Още от времето на първия "полет" на аполо, американските химици се похвалиха, че правят месо от ... нафта, от . . . нефтени продукти с вкус и мирис на свинско месо. Поставено до естественото на витрината - няма никаква разлика между двата вида месо.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djem
Категория: Бизнес
Прочетен: 956176
Постинги: 345
Коментари: 926
Гласове: 9189
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930