Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2011 22:55 - БЪЛГАРИЯ И бедните българи.
Автор: djem Категория: Технологии   
Прочетен: 14981 Коментари: 33 Гласове:
13

Последна промяна: 09.02.2014 08:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                       БЕДНА   ли   е   БЪЛГАРИЯ

Колко сме бедни ние българите, щом като няма място по тротоарите да вървим и не можем да пресечем улицата защото колите вървят една след друга и никой не ни прави път да минем. Дали наистина сме толкова бедни, щом пред супермаркета паркинга не може да събере всички  коли. Как да повярваме на нашите сънародници, които се оплакват че са бедни,като църковни мишки, щом от колата не слиза поне мъничко да повърви. Затова съвременните българи дебелеят, тлъстеят и умират млади от инфаркт. Според статистиките: българите са на пето място по затлъстяване. Младите българчета още на по 7 - 10 годишни са вече с наднормено тегло.


Ето какво е положението по улиците на БЕДНА БЪЛГАРИЯ:


image

image

image

image

image

image


Повечето българи със собствени имоти и с по няколко коли в гаражите. Само на нашата улица са паркирали над 1000 автомобила и игла да хвърлиш няма къде да падне. А, когато режеха клоните на дърветата, работниците се принудиха да викат "паяка" да вдигне колите, за да не падне клон върху тях.
А, вилните имоти и къщите на по 2 - 3 етажа - за цялото семейство?


image
А, в банките се диплят влогове  - с хиляди спестени за черни дни?

Защо, коя е причината днес българските граждани да плюят по правителствата независимо кое ще е на власт, българинът винаги е недоволен? Все нещо не му достига, все нещо не е наред.

Колкото до сегашното правителство, днес в 21 век, държавните предприятия са малко на брой.
Всички знаем това.

Но, българинът е свикнал да се оплаква, тогава той търси " под вола теле" и когато не го намери - обвинява някой друг, за своите неволи. Това "ПРАВИЛО" съществува още от времето на Тодор Живков. Той ни научи на мързел и всичко да получаваме наготово. Седяхме си по бюрата и не работихме - но, получавахме заплати. Ама всичко беше държавно. Малко българи имаха собствени леки коли и малко бяха тези със собствен апартамент. За кола се чакаше с години, а за апартамент родителите ми имаха лихвено число, което беше нещо като билет за да си купим апартамент. Повечето живееха под наем и ходеха пеша или с автобуса на работа и НИКОЙ не роптаеше.

А  ДНЕС:

Знаете ли, че пред всеки блок в градовете са паркирали коли, защото гаражите са превърнати в магазини, които отдават под наем, тези същите българи, които реват че са бедни и работят за минимална заплата?
Знаете ли че тези българи които се оплакват че са много бедни и едвам свързват двата края получават наеми от порядъка на 2000 лв/мес, не плащат данъци, работят частно и ходят на почивка всяко лято и всяка зима ?

Знаете ли, че повечето българи имат скрити фирми, (сивата икономика), която данъчните не могат да уловят нито да ги принудят да си плащат осигуровките, застраховките, заемите и данъците?


В България единствените бедни хора са пенсионерите с нисък клас и малки пенсии и циганите, дето просят а ги мързи да работят. Защото има пенсионери, които получават пенсии по-големи и от заплатите на депутатите. Знаете ли това? Знаете ли че 50% от българите са  богати. Останалите 30% са заможни и едва 15% свързват двата края и 5%  са крайнобедни -това са ,пенсионери-чиито пенсии не надвишават 60 лв.(социалната пенсия),която държавата отпуска на хора, които нямат трудов стаж, .....студенти, клошари и безработни. Най - много безработни са неграмотните, тези които нямат професия и  хулиганите, които ги мързи да гледат, камо ли да работят.


Някак несправедливо излизат тези постинги които плюят срещу правителството ни сега. Някак изкуствено звучат тези отрицателни гласчета на неоправданите - къде бяхте господа, когато България ви пита - "Искате ли да влезем в ЕС?". Някак сякаш са платени коментатори, които специално са тук в блога с тази цел - да провокират, да манипулират и да всяват паника и недоволство срещу сегашната ни власт. Спомнете си какви бяха предизборните обещания на ГЕРБ!

автор: Дора Станчева.(djem)
19.04.2011 година.


И едно изследване на Медиапол от 2008 година:


Митът за бедността на българина:
Домакинствата притежават богатство за 165 млрд. лева
Мина времето на работната заплата като измерител на благосъстоянието.

Мартина Бозукова
24 Април 2008

Съвкупното богатство на българските домакинства, което се измерва чрез притежаваните финансови средства и имоти, е достигнало 165 млрд. лева или 84,5 млрд. евро в началото на 2008 година. Това съобщи в четвъртък Красен Йотов от независимата изследователска група “Индъстри Уоч” (Industry Watch) при представянето на редовния доклад на компанията за финансовото и имущественото състояние на населението в България.

Финансовото богатство на домакинствата се изчислява на 31 млрд. лева или средно 4 100 лева на глава от населението и бележи ръст от 28.5% спрямо същия период на миналата година.

В доклада се отчита, че като цяло ръстът на богатството изпреварва този на инфлацията и на работните заплати.





Гласувай:
10


Вълнообразно


1. rouzy - O, съвременния българин
18.04.2011 23:56
всеки трети е с висше образование, но стои без работа защото няма такава каквато той иска. Хем да не работи - хем да получава висока заплата. В магазина отсреща работят няколко момичета на щанд. Цял ден нямат работа, стоят пред магазина пушат и пият кафе по няколко пъти на ден. Иначе получават заплати,а нямат работа, нямат оборот,нямат клиенти, но получават заплати. Като свърши работното време, палят си колите и дим да ги няма. и всеки ден така вкл. и в събота. Та затова днес младите се оплакват, получават минималната заплата, плюс % от стокооборота, бонуси в бонове за храна и дрехи - два пъти в годината. И... пак се оплакват.
Поздрави за точния постинг! Смело решение!
цитирай
2. mirachopi - Съгласна съм с теб,
19.04.2011 00:24
българите в чужбина си правят сметката по-добре и като че ли вече имат друга ценностна система.В Бг са много важни телефоните,колите и почивките.Уж беднотия пък всички на ол-инклузив ходят/не ми се сменя шрифта/,тук в чужбина като си беден даже и не търсиш оферти,траеш си и това е,пък и да не си пак не живееш така сякаш утре свършва света.
цитирай
3. kozme - Беден българин?
19.04.2011 00:47
Да бе да! Беден?!?
цитирай
4. apostapostoloff - Казват, че когато фактите говорят,
19.04.2011 08:58
и Боговете мълчат. А фактите са следните: 92 % от западноевропейците и амерканците нямат нищо- нито имоти, нито пари.

94 % от българите имат имоти- апартаменти, вили, земи...
Имат и пари- кътат в банките около 30 милиарда!! Но едни от най- заможните хора в света не спряха 21 години да се правят на просяци. Какво е това, майка му стара?!

Това не е нищо друго освен едно масово психическо отклонение, което се нарича МАЗОХИЗЪМ.
цитирай
5. kass - Никой не знае колко точно хора жи...
19.04.2011 11:48
Никой не знае колко точно хора живеят в столицата, но София не е България, в покрайнините и малките градчета има наистина крайно бедни хора. Колкото до имотите ще видите колко са богати българите след десетина години:
http://bnt.bg/bg/news/view/50266/imat_li_srok_na_godnost_panelnite_blokove
цитирай
6. yotovava - Интересен въпрос,
19.04.2011 12:06
но май това си ние останало още от соца, а сигурно и отпреди.
Когато руските войници идват да освобождават поробена България, с ужас установяват, че българският селянин притежава земя, добитък, къщичка и прочеее, а в същото време в Русия е на власт крепостничеството.
Не сме се научили да ценим това, което имаме. Аз се радвам на всичко. Ако ми свършат парите, вкъщи ще намеря какво да сготвя - и ориз може да е, и каша.
Поздрав за постинга. Проблемът с гласуването го забелязах и аз.

Валя
цитирай
7. hosekura - Колко сме бедни ние българите ..
19.04.2011 14:13
За бедни не знам , но завистливи, кусурлии (да намират косури на всичко) , инатлии, шмекерлии и авантаджии сме !!! ;) ;)
цитирай
8. tani4ka73 - същото нещо си мислех лятото по пътя ...
19.04.2011 14:27
същото нещо си мислех лятото по пътя за морето - уж криза ,а задръстване,бензина над 2,50 лв.На Несебър имаше повече ферарита и бентлита и от Монако.О т друга страна много често чувам - "Аз няма да им работа за 200лв" - добре,ако наистина си беден/гладен -и сто лева са си пари.Нещо не е нормално в тази държава!
цитирай
9. djem - Здравейте Българи!
19.04.2011 21:09
Миналата седмица трябваше да снимам на една сватба. След булчинското хора музикантите засвириха кючек, който продължи близо 20 минути. Млади момичета българчета такива гюбеци хвърляха, че се зачудих - българи ли са или имат и циганска кръв във вените си.
иначе красиви, добре облечени, говорят идеално чист български език, културни.
Сватбата беше българска. Един циганин не видях докато снимах.
Та, мисълта ми беше, до колко са бедни българите? Дали са бедни от към култура и възпитание, или са финансово бедни?
Да, вярно е че има и много бедни българи, виждам ги срещам ги - обират храните по кофите за боклук, те са българи с български паспорти, но ми говорят на цигански, а понякога и на смесено българоцигански език, което е много жалко.
Защо, господа и госпожици, когато някой ви каже нещо, което не е като вашето мислене, вие скачате до небето и обиждате принизявайки се с хората без никаква култура и възпитание? Кое твърдение от моят постинг не ви хареса? Аз не съм длъжна да ви угаждам или да се приравнявам с вас - тези които се държите като хулигани в моя блог. Кой ви дава това право? Затова изтрих всички цинични коментари. Сори! Но, от сега нататък така ще бъде!
Не се гневете, че трия циничните ви коментари. Това е мое право и право на модераторите в блога. Вие всичките с акаунти тук в този сайт сте се съгласили да спазвате културен тон и да уважавате съблогерите, още в началото, когато сте се регистирали тук, независимо,че не сте съгласни със някое от становищата им. Длъжни сте да спазвате добрия тон.
Приятна вечер на всички вас!
цитирай
10. djem - Как разбираме богатството?
20.04.2011 02:07
Богатството не е синоним на успех или щастие, а бедността не е порок. Именно богатството обаче позволява на човека да се чувства свободен и значим, а бедността ограничава кръгозора му. Има някои характерни навика, които пречат на човек да стане богат. Проверете дали нещо от този списък не пречи и на вашия успех.
1. Самосъжалявате се.

Хората с нагласата, че са бедни, се самосъжаляват и предполагат, че не им е писано от съдбата да бъдат богати.

2. Икономисвате от всичко.
Стремежът към тотална икономия не е признак на мъдрост, а индикатор на това, че при вас е налице дисбаланс на доходи и разходи, а вие подхождате към решението на този проблем неправилно. Програмираният за богатство човек е готов да плати реалната стойност на нещата и щедро възнаграждава труда на своите помощници - и очаква същото от другите.

3. Ненавиждате работата си и работодателя си.

Не е възможно да работиш с пълен капацитет работа, която презираш.

4. Измервате успеха с богатство?

Успешният човек измерва щастието в единици по-значими от долари, левове или евро. В какви точно - всеки решава сам за себе си.

5. Харчите повече, отколкото можете да си позволите.

Кредитните карти и усмихнатите банкови служители с радост ще ви помогнат да паднете в капана на дълговете.

6. Избирате моментната изгода.

Желанието да получи всичко максимално и то веднага е типичният подход на бедните хора. Те не са способни да разберат, че постъпвайки на длъжност със средна заплата в солидна фирма, след няколко години могат да имат много повече, отколкото ако обръщат внимание само на това колко ще получат след месец.

7. Хленчите и мрънкате.

Животът е тежък? Просто е ужасен. Навсякъде дискриминация, корупция, простотия, криминални истории - за вас, нормалния човек, няма път към успеха? С всичко това ще се съгласи всеки потенциален неудачник. Ваксината срещу този навик е креативност. Намирате уникални възможности да се борите с пороците на външната среда - така излизате победител от ситуация.
цитирай
11. vmir - Надлъгването на останалите и особено на държавата е неотделима част от манталитета на нашенеца.
20.04.2011 04:36
Отдавна съм забелязал, че за да свърша нещо както трябва, трябва всячески да избягвам съдействието на околните. Опра ли до тях, на момента се посипват съвети как трябвало да го направя, а повечето от непоисканите съвети са най-меко казано, неадекватни. Адекватност има само в повтарящите се и превърнати в неотменна практика действия, въпреки, че немалка чяст от тях е подчинена на съвсем неадекватни съображения... Подчинение, при това сляпо има съмо спрямо местните феодали, които бранят статуквото и благинките, които отпускат уж като лично благоволение.

Цялата тази назадничава консервативност и натрапчива поучителност е израз на стремежа за вмешателство, измъкване от задължения и същевременно заграбване на колкото е възможно повече с най-малко лични усилия. Рева за пари и благини е неизбежен атрибут на този подход. Лошото и дори отвратителното му обаче е, че най-много реват най-големите паразити и тарикати, а хората в реална нужда остават нечути, защото нямат нито силите, нито средствата да си позволят да реват като другите. Хората в беда гаснат бавно и незабелязано, защото паразитите обсебват всичко и не оставят нищо за останалите. У нас пари рядко се изкарват с работа, а най-често с претенции, (по възможност празни или неграмотни, за да не застрашават благославящите), а богатството не е чак толкова много, колкото изглежда на страничен наблюдател, защото ние сме нагъчкани много хора на малки площи, например в САЩ в град с размерите на София обикновено живеят не повече от 100 - 150 000 души.
цитирай
12. анонимен - "беден"
20.04.2011 09:06
“Ако нямаш работа, доходи и храна, значи си беден. Така определят 46% от българите понятието "беден" и нареждат проблема на едно от първите места сред останалите обществени проблеми.”

Спим върху газ и нефт, а народът ни беден-Любимецът на Тодор Живков
България е много богата. И Турция – също, но и там още не са научени как да работят. Яд ме е, че нашият народ е беден, а пък държавниците нехаят – не искат да повярват в алтернативното познание на хора като мен. Направил съм проучвания за нефта и газа по света и ви казвам, че далеч превъзхождаме по залежи много големи държави.
цитирай
13. djem - Какво обещаха ГЕРБ
20.04.2011 11:37
Това личи от предизборната управленска програма на формацията. Тя продължава десните икономически идеи от последния местен вот: по-малко държава в икономиката, структурни реформи, ниски данъци, качествена и ефективна администрация, бюджетна прозрачност и благоразумие. Всъщност заявените намерения на сочената за победител на предстоящите парламентарни избори партия изглеждат доста по-реалистични в сравнение с преди няколко години.

Какво предлагат другите големи партии все още е тайна, защото с изключение на СДС останалите все още не са произвели подобен документ. Но и без база за сравнение програмата на ГЕРБ е интересно четиво за търсещите своя избор граждани.
Ето какво се получава:
Имаме си нови улици и пътища. Вече бедният българин не се оплаква че дупките му разбили автомобила. Не се и оплаква че няма къде да си паркира колата - Герб направиха " синя зона", направиха паркинги - безплатни за инвалидните автомобили, направиха паркинги за обикновенните бедни българи, да си паркират вносните коли и въпреки това, те си оставят колите върху тротоарите - нахалството няма граници. Бедните българи нямат пари да си платят паркинг - 1 лв/ час, но имат пари за подкупи и рушвети.
Възмутена съм като обикновена гражданка. Нямам автомобил и няма място къде да мина по тротоара,защото там има само автомобили - автомобилите на бедните ни български граждани.
Срамота, Поне кметовете да бяха си спазили обещанията - да махнат колите от тротоарите.
Вече си имаме и хубави паркове където да отпочиваме - вече не се оплаква българина че няма къде да си почива.
Вече откакто Герб са на власт, българинът може да бъде спокоен за себе си и децата си, полицията бди за неговото спокойствие.
цитирай
14. djem - Из нета и форумите - един българин се оплаква.
20.04.2011 11:47
Бензинът всеки ден става все по-скъп, а колите не спират да се движат. Задръстванията в 5 вечерта са в състояние да те накарат да си говориш сам.

В момента всички съученици на дъщеря ми са хукнали да кандидатстват в чужбина. Някои деца вече са приети (по техни думи) и изведнъж виждаш как хора, които до преди месец на родителска среща се пазарят дали да дадат 5 лева за класната стая за нова дъска, сега вече могат да извадят по $30,000-40,000 за таксите им в разни колежи.
В нашата кооперация само аз и жена ми имаме ипотечен кредит за жилището, в което живеем. Всички останали са ги платили със собствени средства, но това не им пречи да готвят (някои от тях) на готварски печки с дърва в кухните и да ни тровят няколкото часа, които имаме заедно със семейството. Да не плащат за чистачка, асансьор и осветление на входа.
Дали българинът наистина е беден материално?
цитирай
15. kozme - Един аматьор от форума на Сблъсък казва:
20.04.2011 13:19
"Много мразя да се хване някой за две думи от нечие изказване и да пише реплика. Даже понякога не се чете и цялото изказване, а само отгоре, отгоре и после хайде, голяма приказка казахме.
Не е признак на бедност да изпратиш детето си в САЩ в университет с годишна такса $27,000 и месечна издръжка около $2,500-3,000 и това в продължение на 4 години. Не ме интересува с какво сравняваш, важното е, че тези родители са тук, работят тук и получават парите си тук. След като могат в края на годината, след като си платят данъците да им останат $50,000 за ученето на детето, значи не са бедни и не е нужно да мърморят, че държавата е скапана и не прави нищо за тях. В същото време се пазарят за някакви си 2-3 лева, които децата събират в училище за фотокопиране на тестове и класни работи за целия срок. Лично аз няколко пъти съм давал на дъщеря ми пари и за други нейни приятелки, които "нямат". Същите тези са спали у дома, хранили сме ги, защото "нямат" и не се хранят, а миналата седмица трите заминават за САЩ. "Майка и татко имат някои пари, чичо ми ще ми даде пари...", без стипендия, без заем, лични спестени пари.
И още. Не знам как е на село или в град от селски тип, всъщност знам, но не може да си купиш апартамент за $37,000 и да цопнеш вътре ГОТВАРСКА печка на твърдо гориво. Подчертавам готварска, защото е различно от камина или печките "циганска любов". Комините в тази кооперация са пригодени за абсорбатори, а не за кюнци. И нали се сещаш от 2 до 5 етаж какво става, булята като запали да сготви "яхнията" и да "пражнИ" лучец..."
цитирай
16. kozme - Мина времето на равнопоставеността в доходите! Сега кой колкото може да изкара - толкоз!
20.04.2011 13:21
Мина времето на равнопоставеността в доходите! Сега кой колкото може да изкара - толкоз!
цитирай
17. kozme - ФИНАНСИСТИТЕ ДА КАЖАТ:
20.04.2011 13:34
Българинът беден, плаче, а милиардите в банките растат

Светозар ГЛЕДАЧЕВ, финансов анализатор, 08 Април 2010; 14:02

Свършиха празниците и пак криза. Но докато всички се надпреварват да пишат и говорят колко тежко е положението, а то и по-тежко ще става - няма съмнение, на мен ми направи нещо друго впечатление. Уж криза, криза, а пътищата за Гърция се задръстиха през празниците. А то да беше само това, ами и автобуси за Турция и екскурзии до по-далечни страни. И се замислих за богатството на българина и изконния въпрос: Българинът винаги ли реве и се оплаква?

Нещо не е точно така, както се представя в медиите. Когато се говори за доходи, ние никога не казваме истината.

В зависимост от случая, ту сме много богати и голяма работа, ту много бедни и нещастни! И къде е истината? Косвените белези са няколко. При откриването на първия аутлет в София бяха направени 103 000 покупки още първия ден и имаше задръствания по цялото Цариградско шосе. Можете да сте сигурни, че средната стойност на една покупка е била над 100 лева, което прави само за един ден не по-малко от 10 милиона лева! За хората, необикалящи света, искам да кажа, че при коледни, великденски, сезонни и други разпродажби цените в чужбина са много по- ниски от първия аутлет в първия ден в България! А това значи глад за стоки и излишък от пари! И тези купувачи не са в основата си така наречените "баровци", защото те не се редят на опашки и не купуват от България, а от чужбина, тъй като знаят, че там стоките са истински и по-евтини! Голяма част от "тарикатите" пазарува от интернет поради същите причини! Така че остана средната прослойка.
цитирай
18. kozme - И ОЩЕ ОТ ИНТЕРНЕТ проучванията:
20.04.2011 13:38
Само с промоциите преди Нова година са излезли от джобовете и влезли в банките 1.5 млрд. лева! Само за сведение, че в САЩ - най-богатата нация в света, повечето американци имат кредити, а не спестявания! Тук почти всяка бабичка може да ти извади "бели пари за черни дни" и най-вече за погребение, а там добре изглеждащ среден американец с кола и дом може да си покаже дълговете! Но това е друга тема. Само искам да кажа и докажа, че българинът не е толкова беден, колкото се прави! Дай боже да има повече!
цитирай
19. mobbidik - Общо взето ние българите сме пестилив народ.
23.04.2011 19:47
Още от древността нашите баби са ни научили да пестим парички за "черни дни",
Така днес българинът има под дюшека, в бурканът, в касичките, в банките парици
за туй и онуй. Някои си купуват вносни коли, ама не ги карат, паркират ги там, където комшиите да ги видят че са богати. Други си купуват место в село, да си имат нещо допълнително. Трети - ходят по курорти, а четвърти, ги харчат за следването на внуци и правнуци. Е, има и беднички българи, ама те или са много харчлии или са много млади и все още не са спестили за да харчат свободно. Тъй си мисля аз, като гледам около мен комшото как живее и се весели.
цитирай
20. alexs - брей
24.04.2011 22:25
че то май България станала Швейцария аз пък не знаех това. Що не дойдат западняците да си търсят работа в BG. И да се лекуват в наште болници.
цитирай
21. djem - Англичаните
26.04.2011 23:29
като си купиха тук къщи по селата мислеха че ще живеят като бейове. С техните пенсии си бяха направо царе, но уви! Кражбите ги разбиха и ги изтрезвиха, та започнаха да продават ама ниц. Парите губят своята стойност веднага след като ги вложим в нещо. Днес имотите не струват толкова колкото преди две години, а инфлацията изяжда и спестяванията. Затова умните хора правят така: купуват магазини, пускат ги под наем, парите в книжките на внуците - не плащат данъци.
Един комшия собственик на 5 магазина, данъчните го набутаха да плаща глоба за това че не е плащал данъци отпреди години, освен солидната глоба го набутаха и солиден данък наеми, и сега реве, че е беден като църковна мишка. изръсил се близо 15 000 за глоби и данъци, така разправя в махалата. А колкото до чужденците, те и без това идват у нас да си правят чейнета, щото тук е по-евтино. Ако не вярвате проверете в регистрите на частните клиники.
цитирай
22. andri - Чужденците
28.04.2011 10:21
харесват България заради природните й красоти и евтините имоти ги привличат като магнит. Но, като дойдат тук да живеят и като се "сблъскат" със простащината на селяндурите от градските райони ( на една туба бензин от града), се отчайват и искат отново да си се върнат в родината си. Жалкото за българите е че не могат да се отърсят от байганьовщината си от миналото.
Заради тези лоши навици, европейските държави ни се подиграват а разни журналисти пишат нелепости за България и я изкарват "циганска държава".
цитирай
23. zarumitu - България 2011 - Вижте какво ни очаква !!
29.04.2011 08:45
djem ! Не изтривай този коментар!Това не е само мое мнение...Свери си статистиката!Нищо лично,ние сме част от това общество и всеки има гледна точка-нали?!Поздрави!!!

http://vbox7.com/play:c21c645e
цитирай
24. djem - Защо да го
29.04.2011 09:36
zarumitu написа:
djem ! Не изтривай този коментар!Това не е само мое мнение...Свери си статистиката!Нищо лично,ние сме част от това общество и всеки има гледна точка-нали?!Поздрави!!!

http://vbox7.com/play:c21c645e

-------------------------------------
трия, в България градовете и селата и селищата си имат жители. Тези жители имат своя гледна точка. Всеки ( желателно е) може да изкаже своето мнение. То, е много важно не само за мен, а и за статистиците, които обобщават и опростяват нещата.
Поздрави!
цитирай
25. djem - българите
29.04.2011 09:41
kozme написа:
Да бе да! Беден?!?

-----------------------------
Това опростяване на нещата идва от - новобогаташите.
Те днес са център на внимание и към тях се обръщат журналистите и репортерите.
А, тези компрометиращи статии ги пишат те, от тях и от тези статии ние си правим изводите, че ето - българите вече не са толкова бедни колкото бяха по времето на социалистическа България.
Това (другари и другарки ( ние наследниците на соца, наричаме - изкривено мислене.
цитирай
26. djem - Това е само в пресата и я пишат тези които се занимават с компромати.
29.04.2011 09:45
andri написа:
харесват България заради природните й красоти и евтините имоти ги привличат като магнит. Но, като дойдат тук да живеят и като се "сблъскат" със простащината на селяндурите от градските райони ( на една туба бензин от града), се отчайват и искат отново да си се върнат в родината си. Жалкото за българите е че не могат да се отърсят от байганьовщината си от миналото.
Заради тези лоши навици, европейските държави ни се подиграват а разни журналисти пишат нелепости за България и я изкарват "циганска държава".

------------------------------------
И у нас има хора които си изкарват хляба с компромати.
Статията "Бедна България" написах за да събудя съзнанието на истинските българи които виждат какво е положението наистина.
цитирай
27. djem - Вярно е!
29.04.2011 09:46
[quote=mobbidik]Още от древността нашите баби са ни научили да пестим парички за "черни дни",
Така днес българинът има под дюшека, в бурканът, в касичките, в банките парици
за туй и онуй. Някои си купуват вносни коли, ама не ги карат, паркират ги там, където комшиите да ги видят че са богати. Други си купуват место в село, да си имат нещо допълнително. Трети - ходят по курорти, а четвърти, ги харчат за следването на внуци и правнуци. Е, има и беднички българи, ама те или са много харчлии или са много млади и все още не са спестили за да харчат свободно.
цитирай
28. djem - Мина времето
29.04.2011 09:52
kozme написа:
Мина времето на равнопоставеността в доходите! Сега кой колкото може да изкара - толкоз!

-------------------------------------------------------------------------
Вярно, мина времето. Днес бизнесът се води от бившите тези които ни докараха до
просешка тояга още от татово време. Разпредилиха си "баницата България", направиха си банки - пирамиди, складираха си запаси в чужбина и по-късно изчезнаха. Направиха си там фирми и се върнаха под чуждо име да оплюскат каквото е останало от българската трапеза.
Още веднъж да ви го кажа - вижте положението със собствените си очи и коментирайте, кажете вие как мислите, вашето мнение е много важно за тези, които си мислят че са наясно, а не са.
цитирай
29. djem - ние българите
29.04.2011 09:57
hosekura написа:
За бедни не знам , но завистливи, кусурлии (да намират косури на всичко) , инатлии, шмекерлии и авантаджии сме !!! ;) ;)

----------------------------
Виж, ако наистина сме произлезли от маймуните, като знам колко са злобни и крадливи, нищо чудно - ние сме като тях. Дарвинистите и еволюционерите са сигурни, че маймунските навици няма да изчезнат скоро време.
Поздрави!
цитирай
30. djem - От филма личи - българите са най-ниско платените в ЕС
29.04.2011 10:34
zarumitu написа:
djem ! Не изтривай този коментар!Това не е само мое мнение...Свери си статистиката!Нищо лично,ние сме част от това общество и всеки има гледна точка-нали?!Поздрави!!!

http://vbox7.com/play:c21c645e

--------------------------------
Искаме да обвиним ГЕРБ за това, че българинът е беден?
Искаме да обвиним - някого за нашата некадърност?
Какво правят на запад - вдигат стачки срещу работодателите си за увеличаване на заплатите си.
Тук у нас всички се вдигаме и се оплакваме от управленията - от правителствата, от беднотията, защо, кой е виновен? Защо на запад стандартът им е висок?
Защо на запад цената на едно кафе в кафенето е 5 евро? Унас същото кафе го пием за 0,50 стотинки. Защо в Европа един кв.м. площ земя струва 1500 евро, тук у нас - стува около 500 евро?

Въпросите:
- кои са богатите, отговорът е - тези,които печелят
- кои са бедните, отговорът е - тези които губят.
България е в ЕС, но ще си остане на Балканите.
АТАКА иска власт - ще я получи, защото такива протестанти водят мръсната политика - те "родиха " кризата" в България, изкривиха понятието богатство и загнездиха в съзнанието на българина че е беден. Беден защото работи за безпари за богатите работодатели. Кои са тези работодатели, които плащат минимални работни заплати?

Докато в БГ има МРЗ, ще има онеправдани. Правителството трябва да премахне
всяко МИНЕМАЛНО ЗАПЛАЩАНЕ за да се вдигне СТАНДАРТА на БЪЛГАРИЯ.
РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ - докато има тук минимални заплати СТАНДАРТА НИ ще е НИСЪК.
НИСКИ ЗАПЛАТИ - НИСЪК СТАНДАРТ !!!!
цитирай
31. zarumitu - djem http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=518121
29.04.2011 20:12
Не се заяждам с Вас-просто двете гледни точки по темата!
Аз не съм привърженик на нито една политическа сила в БГ,защото отдавна съм прозрял истината,че:.."И едните, и другите са маскари!..." която е изречена от героя на Алеко Константинов -"Бай Ганьо"!Работя в една от най-могъщите строителни фирми/няма да и правя реклама/, заплатата ми е задоволителна и не е уместно някой да ме нарича неудачник!Защо трябва да наричаме българина мързелив и некадърен?Защо АТАКА да е "родила кризата"в България-та тя не е била в изпълнителната власт!Виновни са всички правителства,защото до сега е видно,че никой с нищо не допринесе за повишаване стандарта на живот в държавата ни.Всеки който е безпристрастен,съзнава,че управляващите обслужват само собствените си интереси.Не може политически сплетни,интриги и чистки/премахване на конкуренция/,да ни се представя като борба с корупцията!Темата е обширна,а ние нито сме политици,нито икономисти,а сме безгласната буква.Ето един чужд анализ:

"US анализ:Корупция превзе България,властта-непредвидима"
"Корупцията е неизменна част от условията за правене на бизнес в България и вирее навсякъде - като се почне от катаджиите, които прибират по 5 евро за всяко дребно нарушение, и се стигне до митниците и върховете на държавната администрация....
Страната още не е излязла от блатото, пише Съливан. Като единственото привлекателно нещо за България като дестинация за инвестиции се посочва наличието на образовани и квалифицирани кадри. И те обаче можело да избягат в чужбина."
цитирай
32. djem - 31. zarumitu. - корупцията владее целия свят
30.04.2011 13:19
не само България. Страната ни играе по свирката на НАТО, ООН, ЕС, САЩ, световната банка и още кои да изброявам. 8 милионна България как ще се справи в този хаос от акули. Нали затова всички българи се подписахме - под позицията - Да, на Европа. Да - влизаме в ЕС. Да на капиталите. ДА на пазарната икономика.
Съгласихме се да им пригласяме заради европейските фондове - капаните чрез които ЕС трупа милиони.
Защо си затваряме очите за истината ? По -лесното е да обвиним сега някой, който да понесе нашата вина, че не сме били осведомени предварително.
И, не трия коментарии. Някой от модераторите си прави майтап, за да ни настрои един срещу друг.
цитирай
33. djem - Знаете ли какво ще е отношението на Европа,
13.07.2011 09:12
като разбере, че всички статистики изготвени от "подкупните статистици" - синдици
са ФАЛШИВИ - веднага ще ни сложат в графа - Най - голямата измама за ХХ век е държавата БЪЛГАРИЯ. Всеки трети е със собственост, всеки пети има по два автомобила - единият в гаража, другият на тротоара. Всеки втори българин има имат на село - нивичка и къщичка на 2 - 3 етажа.

Когато дойдат почивните дни - събота и неделя - всички " граждани" си заминават на село - бурканчетата ги очакват, ракийката, винцето, кокошчици, прасенцето - луканките и т.н.

Селяните станаха граждани, но си останаха със селския табает - да си изхвърлят боклука при комшиите или направо на улицата. Затова градовете са замърсени и
задръстени. Да не говорим за паркираните автомобили по тротоарите, защото партерите на новите блокове са превърнати в магазинчета, които носят доходи на собствениците им. По терасите на същите тези собственици висят луканки и "бекини". Така живее съвременото селско население по градовете. Затова София от 20 000 през 50- те години, днес, жителите й са 1 милион и нещо - град от селски тип. В древността столица на България е бил гр. Пловдив, днес Пловдив е по-красив от София и по- уреден и по-чист.

Дали чистотата и уреденоста на един град не зависи от кмета и наместниците му?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djem
Категория: Бизнес
Прочетен: 956269
Постинги: 345
Коментари: 926
Гласове: 9189
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930