Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2022 16:32 - ФИНАНСОВАТА ПОЛИТИКА В БЪЛГАРИЯ
Автор: djem Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 7212 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Жени, владеещи мъжките професии, не се осъществяват като мъже
Често срещани женски професии: лекар, учител, психолог, мед.сестра, химик, акушерка, амбулаторна сестра, компаньонка, проститутка, танцьорка, балерина, музикантка, певица, адвокатка, юристка, икономка, гувернандка

Преди 300 - 400 години, жените не са работили, просто са били домакини, загрижени за семейството и отглеждане и възпитание на децата в семейството.
Съвремието даде на жените повече права, но и задължения. Доста от мъжките професии станаха достъпни и за жените. Днес вече е правим разлика дали лекар е жена или мъж. Някои жени предпачитат да си направят мед.преглед пред жена - гениколог, отколкото при мъж с тази професия. Това смущение се дължи на психологическата нагласа при жената.

Макар, че професионалните права между мъжете и жените вече са изравнени, на доста места ( държави ) по света жените заемащи мъжки професии са с по-ниско заплащане. Това вече зависи от политическата нагласа на управляващите правителства, приетите законови норми и икономическата зависимост в държавната политика. Заплащането на женския труд се определя от работодателя, който в много отношения не е зависим от държавната финансова политика, а зависи от финансовата политика на предприятието където работи жената. Начина на определяне и заплащане на женския труд в т.н. комунистически държавни политики се определя Минимална Работна заплата, което си е просто една голяма кражба от джоба на работника. . . и въпреки това повечето държави дават на жената работник минимума, но не и мчаксимума - който дават на мъжете работници. Всяко заплащане на труда зависи от професионалната заетост - началник, шеф, директор, президент, премиер и др. високопоставени длъжности - там заплатите са доста високи - определят си ги самите високопоставени личности - техните заплати не зависят от финансовото положение на държавата.....това меко казано е дисриминация между половото професионално заемане на длъжности в икономиката на държавата.

В малко европейски държави заплащането на труда се определя от часовата заетост. Т.е. за 1 час заетост и труд Европа плаща минимум 8 евро и заплащането е за седмица - 5 дни по 8 часа труд. Докато в БГ този минимум е отвратително ниско, няма по часово плащане. Определя се една мин.заплата и толкоз. Нищо че сме в ЕС от сумати време - нашата финансова политика си остава посткомунистическа политика за унищожаване на женките професии.
Жените - политици, обаче получават заплащане равно на мъжете - политици, при тях не съществуват минимум заплащени на труда нито пък почасово заемане и заплащане - определен брой часове за труд...т.е. политикът да стои в залата, където е работното му място поне 8 часа на ден. Гледайки НС (парламента) доста банки (места) стоят празни, или част от политиците просто спят или си гледат телефоните, играят игри или гледат порно. И... ние се надяваме на тези политици да определят икономиката и финансовата политика на всички българи. Да не говорим за хаоса, който се намира в законодателството ни. Там се натъкваме на АБСУРДИ, достойни за ПЛИТКОУМНИ (глупави) човешки същества, без значение дали гласуването на закона е от мъж или жена. Професията - политик днес се заема и от двата пола 
.



Гласувай:
5



1. zaw12929 - СТАНАХ ЖЕРТВА МА РЕКЛАМИРАНИТЕ ...
25.10.2022 17:08
СТАНАХ ЖЕРТВА МА РЕКЛАМИРАНИТЕ ЖЕНИ С МЪЖКИ ПРОФЕСИИ И НА ВЪЗПИТАНИЕТО ОТ СЕМЕЙСТВОТОДА СЕ ВЪРШИ ВСЯКА РАБОТА ПЕРФЕКТНО
АКО СЕГА С ТОЗИ ОПИТ ЗАПОЧНА ЖИВОТА СИ БИХ ОСТАНАЛА У НАС С МНОГО ДЕЦА- ТОВА Е ПРИРОДНАТА И БОЖИЯ МИСИЯ ЗА ЖЕНАТА ДА ДАРЯВА ОБИЧ, НЕЖНОСТ, ДОБРОТА НА БЪДЕЩОТО ПОКОЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА
цитирай
2. golden - То, вярно е че жената е създадена да ражда нов живот, но
12.04.2023 21:16
когато в този живот се намесят политиката и бизнеса го отнася, то стоки и услуги скачат с по 200 % и утежняват живота на едно средно статистическо семейство.
Тоз КОВИД 19 затвори много бизнес врати и фирмите фалираха от липса на купувачи.
Проклет да е! Съсипа бизнеса, съсипа хората - остави ги без работа и доходи....Как се гледат повече от 2 деца, при тази скъпотия?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djem
Категория: Бизнес
Прочетен: 956888
Постинги: 345
Коментари: 926
Гласове: 9189
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930