Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2015 14:41 - Агнешкото за Великден? Внимавайте!
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 8561 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                            

           ЗАРАЗЕНО АГНЕШКО МЕСО ПО БЪЛГАРСКИТЕ ПАЗАРИ
                         синтетика, антибиотици, г-м-о- храни, е-тата, син език....




Стиляна БОЖИДАРОВА

Производители масово се оплакват от загубите, причинени от син език. Динко Иванов от село Маринка гледа около 220 овце, само за последната година болестта е покосила около 50. Други, които са се възстановили с помощта на инжекции и антибиотици пък не дали поколение, оплаква се овцевъдът.

И той като много други чака Великден и Гергьовден, за да върже годината. В силните години е продавал около 120 агнета, но тази година не се надява на добър късмет.

Динко Иванов не смята да вдига цената – 6 лева килото на едро. Повечето му клиенти обаче поръчват само по едно-две агнета. „Продавам най-вече на познати и приятели. Идват на дребно, взимат по едно-две агнета. На място ги колим и им ги оправяме. Вече има заявки, звънят ми доста хора, даже и по-рано искат, но още са дребни и не ги давам. После няма какво да правя овцете, ако дам две или три агнета, трябва да си играя да ги доя сутрин и вечер, а като има агнета, те си сучат. Затова продавам чак по Великден”, обяснява овцевъдът.
Той смята, че ако няма внос на животни, цената на пазара ще се промени, в противен случай може да си остане същата.
„За нас тези 6 лева на кило са малко, но на клиентите се струват много. Все пак ние храним с комбиниран фураж, който е на 80 стотинки. То агнето се самоизяжжда като го храниш с такъв фураж, но няма как иначе. За да достигне това тегло до празниците, ти трябва да го храниш със силен фураж, с люцерна. Една бала върви от 5 до 8 лева. Затова не можем да си позволим по-ниска цена от това”, категоричен е производителят.
-------------------------

Как така имало "син език" при овцете? Нали досега имаше такъв само при кравите? Къде бяха санитарите та не ни предупредиха по-рано, да не купуваме агнешко?


Бургас. 02.04.2015.
Как върви агнешкото месо изобщо по магазините:
Бургас  и комплексите, има около 1200 магазина за месо. На места килограм агнешко достига цената от 15.00 лв. В повечето фирмени магазини и магазини на производители, обаче цената е 11.00 лв/ кг.  КЗП предупреждава че ако цената на килограм агнешко е под 10.00 лв, купувачите да внимават с качеството и да гледат дали месото има син печат, дали е проверено за зарази и изминал срок на годност.(има голям внос от Скандинавските страни, което е било замразено отдавна)

София магазините за месо са много повече, така че софиянци, внимавайте по празниците да не осъмнете в Пирогов.

Знаете че всяко месо "носи" на вода. Търговците имат лошия навик да помпят месото с чешмяна вода, а и не се знае колко е чешмяна и колко е чиста. Но, за тях по-важното е месото да тежи и продажбата му да е на печалба за търговеца или производителя.

Пилешкото месо също носи много вода. Освен това за да изглежда прясно търговците го пръскат със специални добавки, които придават свеж вид на продукта.

Това за сега. Четете внимателно етикетите на продуктите, които ще купувате. После да няма изненади и....болни.

(поздрави от "клюкарката")



Гласувай:
9


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djem
Категория: Бизнес
Прочетен: 956408
Постинги: 345
Коментари: 926
Гласове: 9189
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930