Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2015 19:20 - Колко киловата електроенергия ЕВН могат да изнесат за 2 часа?
Автор: djem Категория: Технологии   
Прочетен: 523 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 31.12.2015 23:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
               
Колко киловата електроенергия ЕВН могат да изнесат за 2 часа?
     
Днес, 12.10.2015г., следобед от 16:10 ч до 18:00 част от Бургас остана без ел.захранване. Къщите които останаха без захранване са в централната част и се намират около КООП-пазара. За очудване обаче, в магазините на пазара имаше ел.захранване. Докато къщите около него - нямаха.     Когато се свързахме с ЕВН- център Пловдив, от там ни отговориха, че на ул. Сливница е станала авария и мобилния екип работи по случая. Проверихме по цялата дължина на улицата, такава ел.авария нямаше.     Каква ще е тази авария, която отне топлината на доста хора за 2 часа?

 Спомените от соца се завърнаха веднага.
  Тогава през 80-те години на 20 век, имаше режим на тока и в седмицата по 1 час нямаше ел.захранване в целия Бургас, всеки комплекс беше изключван от захранването в определен ден и час за определено време.   
    От началото на месец октомври целия район от ул. Ивайло и Цариградска оставаше без ток за различно време, 15 минути сутрин или 30 мин. следобед. Но на 12.10.2015 г беше най-дълго - цели 2 часа без ел.захранване.    И както повечето домове се отоплят с ел.печки, представете си как ще студуват, ако ЕВН продължи с т.н. "аварии" отнемащи топлината на хората за повече от 10 - 15 минути, време през което стаята се изтудява достатъчно, за да се разболее малко дете,ако не е навлечено с дебел пуловер.    
  Миналата 2014 г, Бургас се отличи с няколко такива дълги "аварии" за цялата зима, токът спираше пак и пак оправданието от ценъра на ЕВН, беше че аварийните групи работят по аварията.   
  И така май ще си върви....аварии след аварии....ЕВН не подменят развалените трафове и електромери, а само ги закърпват до следващата авария.       
  Въпреки тези неприятности, които правят живота на бургазлии труден през зимните периоди, от ЕВН имат наглостта да искат увеличението на цената на ел.енергията.  
 
  Та, на въпроса : колко ел.ток ЕВН може да изнесе в чужбина за времето от 2 часа?  



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. starotomagare - Все пак си спомням 80-те години на ...
12.10.2015 19:58
Все пак си спомням 80-те години на миналия век и режима на тока с добри спомени.Тогава бях ученик в гимназията и когато бяхме втора смяна ставаше много весело щом спреше тока .В тъмното по-лесно падаха задръжките и така станахме интимни с една съученичка .Днес това звучи много ретро но тогава това ми спести поне месец -два разкарване докато стигнем до същноста на въпроса.Не случайно са казали ,че когато живота ти предложи лимон -направи си лимонада.Това се отнася и за тези които за да не мръзнят може да се гушкат в леглата и кой знае може от това да се родят нови българчета които са ни толкова нужни ...
цитирай
2. djem - До отговор № 1 - гушкането е хубаво нещо, но какво да правят бебетата, ако в стаята не е топло?
12.10.2015 20:27
Първото нещо което прави бащата, като спре тока е да изпсува и да намеси държавата и управата й като некадърна, да спре тези своеволия на ЕРП-тата.

После идват разочарованията и т.н. Едва ли в този субливен момент ще му дойде на ум на човека да гушне половинката си, ако е до него разбира се.


А как ще се отрази студа в стаите на детската градина, която е близо до "аварията". Там ще трябва дечицата да се гушкат за да се сгреят.

Идва ред на учрежденията, които се отоплят с климатици. В училището ще има свободен час, ако ток няма и компютрите ще си починат от нон-стоп работата която вършат.

И последно, старците, те горките не са свикнали да стоят на студено. Нали пак те се грижат за внуците си, докато младото семейство се труди?

Мисля, че ЕВН просто ще трябва да внесе ред в управлението си и да снабди с нови електромери авариралите райони. Само с добри инвестиции в ел.мрежата ще спрат тези "аварии" по никое време.

Или ако ще има режим на тока - нека ни го съобщат ОФИЦИАЛНО!!
цитирай
3. starotomagare - Признавам си, че се отнесох малко по ...
13.10.2015 10:59
Признавам си ,че се отнесох малко по спомени но и се опитах да внеса нотка оптимизъм вместо да се включа в хора на псуващите но и изчерпващи участието си с това.Съвсем ясно е ,че ЕВН и другите навлеци които напъхаха в енергосистемата ни само за да угодим на Европа а и за лично облагодетествуване на висши чиновници и политици,само кърпят и смучат.Така или иначе все пак ако наистина се случи нещо като местен катаклизъм да не говорим за по-лошо, всеки трябва да е готов и за алтернативни източници на отопление.Преживял съм нещо подобно точно когато и двете ми деца бяха в най-крехката си възраст.Тогава жена ми направо побесня когато домъкнах в тясната ни и скапана квартира една ръждива печка на твърдо гориво взета от боклука .Идваше зимата ,бях подготвил 2 електрически печки и един радиатор но всичко зависеше от тока .Купих кюнци и ги монтирах и след кратък ремонт и малко козметика на печката събрах малко клечки и хартии и я запалих за проба.Боята разбира се се раздимя и още повече вбеси жена ми макар ,че и казах ,че това е част от процедурата и когато ни потрябва вече няма да пуши .Сигурно е започнала да си мисли ,че се е оженила за идиот но когато само след около 2 месеца стана голямата авария с километри скъсани далекопроводи и нямаше ток почти седмица а вилнееше и буря ,едва ли е мислила същото но след толкова викане и беше трудно да признае ,че съм бил прав.На мен разбира се не ми беше до това защото трябваше да нося на гръб в бурята парчета от една паднала в реката топола .Имаш ли печка все ще намериш какво да гориш в нея.
цитирай
4. andri - Има една далавера, която носи на техник по 100 лв за манипулиране на цифров електромер
14.10.2015 00:30
Всяка зима има по няколко часа без ток и то не един път . Не гледай големите градове в малките населени места си е все така калпаво електро подаването . Имам климатици , но имам и локално парно .

А за протокола - вчера пак спира - правели нещо на другата улица идиотите и понеже е много сложно да си надпишеш кое бушонче за коя улица спира , удрят "шалтера" на всички електромери и си въртят частната практика.

За една далаверка с електромер (да отчита по-малко) тарифата е 200лв. На ден ако ти спрат тока за 1 час, тези техници си правят добри пари, а пък на хората които са без ток им казват че има авария и незнаят кога ще пуснат захранването. Така с далаверки си избиват за ниските заплати.
цитирай
5. djem - До № 4 / вярно, има и такива случаи
14.10.2015 15:18
За съжаление е така, че понякога като подгреят "техниците" с някоя и друга бира или вино-пускат и 2 фази. Примери бол! Сервиза е пълен с изгърмели уреди!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djem
Категория: Бизнес
Прочетен: 957438
Постинги: 345
Коментари: 926
Гласове: 9189
Календар
«  Юни, 2014  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30