Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2013 08:49 - СЪВМЕСТИМОСТ между БРАУЗЪР и САЙТ
Автор: djem Категория: Технологии   
Прочетен: 2282 Коментари: 3 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                          СЪВМЕСТИМОСТ НА ПРОГРАМИТЕ / БРАУЗЪР > САЙТ/


1.ПРОБЛЕМИ между БРАУЗЪРА и САЙТА

 -  Когато даден сайт е несъвместим с Internet Explorer, ще видите бутона за изглед за съвместимост в адресната лента. Може да включите изгледа за съвместимост в Internet Explorer само за работния плот.
-  Не всички проблеми с показването на уеб сайтове са причинени от несъвместимост на браузърите.  -  Прекъснатите интернет връзки, натовареният трафик или проблеми с уеб сайта могат също да се отразяват на начина на показване на дадена страница.
-  Вижте в настройките на браузъра, дали съвместимостта не е изключена и ако е, я включете като отметнете в квадратчето вашето желание.
ТОВА става така:
Промяна на настройките за изгледа за съвместимост:

- Отворете Internet Explorer на работния плот.

> Натиснете клавиша Alt, за да се покаже лентата с менюта (или натиснете и задръжте адресната лента, след което изберете Лента с менюта).

> Докоснете или щракнете върху Инструменти, след което докоснете или щракнете върху Настройки на изгледа за съвместимост.


-  Списъкът за съвместимост често се актуализира, а Internet Explorer автоматично изтегля тези актуализации.
-  Този списък включва сайтове, които може да са били създадени за по-стари или други браузъри, сайтове, използващи Adobe Flash Player, както и други настройки, чрез които опитът ви от сърфирането се подобрява. Ако не желаете тези актуализации, можете по всяко време да изключите актуализациите на списъка за съвместимост.

                                       * * * *                         * * * *


 Оптимизирайте браузъра за повече производителност (работи при Firefox и IE)


Първата база, която трябва да се покрие в това отношение, е увеличаването на броя връзки с Интернет сървърите, които може да прави вашият браузър. Този метод е валиден както за Firefox, така и за Internet Explorer (IE), а ето как става на практика.

Mozila Firefox

 1.     За Firefox: напишете в адресната лента "about:config", след което обещайте да бъдете внимателни. След това във филтриращото поле напишете "network" и скролирайте до network.http.pipelining.

 - По подразбиране тази настройка ще е сложена на стойност “False”, а вие я променете на True.

-  На network.http.pipelining.maxrequests зададената стойност е 4, а вие я променете на число от 8 до 12. Този елементарен трик ще ускори работата на браузъра ви от 30 до 50 %.

2.  При Firefox изпълнете клавишната комбинация Ctrl+Shift+A, за да отворите Add-on Menager-а, от там можете бързо и лесно да отстраните ненужните плъгини и разширения. От друга страна, някои добавки за Firefox могат и да подобрят продуктивността ви или поне да направят сърфирането ви малко по-приятно – например като блокират голяма част от рекламите, които неизбежно срещате по сайтовете. Точно за тази цел е създадено разширението Adblock Plus, което след инсталиране ще ви спести досадните банери, анимации и пр.

3.   Махнете от Firefox старите версии на Java конзолата
Както сигурно знаете, Java е програмен език/платформа, която се използва в много уебсайтове и приложения, а нерядко се асоциира и като “онова нещо, което непрекъснато ме кара да инсталирам разни ъпдейти”. Макар и типично за по-неопитни потребители, второто описание е доста точно, а всеки път, когато правите поисканата актуализация, Firefox си добавя нова версия на Java Console (инструмент за дебъг, който по принцип е напълно безполезен за повечето Интернет потребители).

 До тук добре, но проблемът е, че Firefox не изтрива старите версии на въпросната “конзола”. Всъщност няма категорични доказателства, че наличието на много Java Console версии се отразява на производителността на този браузър, но във всеки случай няма нужда да пазите повече от една - последната.


Internet Explorer

1.    При Internet Explorer ще трябва да направите промяна в регистрите на операционната система: в менюто Start въведете "regedit" -> открийте HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrent VersionInternet Settings, където MaxConnectionsPer1_0Server и "MaxConnectionsPerServer" трябва да са със стойности от поне 10.

2.     При Internet Explorer -> Tools -> Manage Add-ons -> в левия панел под Show посочете All add-ons, а след това при полето Add-on Types изберете Toolbars and Extensions. Там ще откриете всички инсталирани плъгини и разширения, както и колко точно време отнема на браузъра, за да ги зареди.


Opera

 1.  При Opera изпълнете клавишната комбинация Ctrl+Shift+E, за да отворите страницата с разширенията. Нещо, което допълнително може да натоварва Opera, са уиджетите; тях можете да менажирате от Menu -> Widgets -> Manage Widgets... С инсталирането на Opera и страницата с уиджетите, и страницата с разширенията са празни, но след няколко месеца ползване при всички положения ще искате да изключите някои от допълненията към браузъра.


        Клавишни  комбинации които да улеснят работата ви в интернет

         Клавишни комбинации - улесняват работата ви с РС-то Ви.


 Ctrl + T (отваряне на нов таб/подпрозорец) – вместо да търсите с мишката аналогичната опция из браузърния интерфейс, шорткътът Ctrl + T ще свърши работата за части от секундата;

- Ctrl + W (затваряне на текущия таб/подпрозорец) – аналогичната бърза комбинация за обратното действие – затваряне на текущия таб, също пести доста време в сравнение с цъкането с мишката;

- Ctrl + N (отваряне на нов прозорец в браузъра);

- Ctrl + D (букмарк на сайт) – удобен бърз вариант да запазвате полезните сайтове в списъка с “любими” онлайн ресурси;

- F5 (презареждане/опресняване на текущата уебстраница);

- Ctrl + F5 (“твърдо опресняване”) – изпълнява аналогична на F5 функция, но с принудително изчистване на кеша и зареждане на изцяло обновено копие на уебстраницата. Полезна опция, когато, да речем, в някой форум не се появяват току-що написаните ви коментари;

Ctrl + H (показване на историята на посетените уебстраници);

- Ctrl + L / Alt + D  или F6 (не важи за Opera) (директно преминаване в адресната лента) – няма нужда да мърдате с мишката, за да стигнете до адресната лента на браузъра си – някой от тези шорткъти ще свърши същото, но много по-бързо;

- Ctrl + E (директно преминаване в лентата за търсене на браузъра);

- Ctrl + (+/-) (увеличаване/намаляване на изгледа на уебстраниците);

- Ctrl + F (Find) – универсалният шорткът за търсене на определен текст – в случая с браузърите из дадена уебстраница;

- Ctrl + C и Ctrl + V (Copy/Paste) – няма начин да не знаете тези шорткъти за работа с текст;

 Home / End (преминаване в началото/края на текущата уебстраница) – тези бутони ви пращат светкавично в най-горната или най-долната част на отворената страница;

- CTRL + Click (не работи в Opera) (отваряне на линк във фонов режим) – запазва текущата ви страница, докато отваря интересуващата ви връзка в нов таб, но без да преминава директно в него;

- CTRL + U (Source) – отваря в прозорец сорс кода на текущата уебстраница;

- CTRL + Shift + T или CTRL + Z за Opera) (възстановяване на подпрозорец) – бърз начин за отваряне на последния затворен от вас таб/подпрозорец.

Успех!

източник:

http://windows.microsoft.com/bg-bg/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-11



Гласувай:
13



1. kozme - http://www.teemsolutions.com/BrowserCompatibility.html
23.10.2013 10:34
Съвместимост със Интернет браузърите

99.3% от браузърите използваните от потребителите в Интернет се доверяват на SSL сертификатите от продуктовата линия Instant SSL - също толкова, колкото се доверяват на сертификатите издадени от Verisign и Thawte.
цитирай
2. andri - ето ви причината заради която
23.10.2013 12:48
blog.bg не отвръща на вашето запитване защо не можете да се логнете в него?

Website
Официалният Facebook профил на http://Blog.bg/

Ето - първо за да влезете в блога си....за "по-кратко" минавате през Facebook - където блогът има Официална страница.

цитирай
3. djem - Ето ви линкове, където да направите справка от сайтовете
27.10.2013 01:32

"Съвместимост между браузър и сайт"
- За Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7:
справка -
http://uacg.bg/?p=283&l=1
drugiyat.blogspot.com/.../savmestimost-na-sait-s-brauzari.html
http://drugiyat.blogspot.com/2012/12/savmestimost-na-sait-s-brauzari.html - автор Владимир Кабрански
http://blog.ardes.bg/2012/05/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930