Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2015 06:31 - ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ / ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА
Автор: djem Категория: Политика   
Прочетен: 4063 Коментари: 9 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                          СЪДЕБНАТА СИСТЕМА - БУРГАС
           несменяемите стари - нови - председатели на Адвокатската колегия гр. Бургас

дата: 26.01.2013г.
"Нов" председател си избира през уикенда Адвокатска колегия – Бургас. Отчетно-изборното събрание върви днес и утре в зала 2 на Съдебна палата.

Форумът започна с отчет на мандата на досегашния ръководител Христо Спиров. От доклада му стана ясна, че вписаните в колегията адвокати за Бургас са точно 617, което е една доста солидна бройка за адвокатите в провинцията и по този показател Бургас отстъпва само на София.

image
 
Колегията тук, обаче се оказва първенец по неплатен членски внос. Близо 1/3 от вписаните адвокати не си плащат годишната такса.
Единствената последица, която този акт води след себе си е лишаването от правото си на глас при избор на органите на адвокатската колегия – председател, членове на контролния съвет и дисциплинарен съд.

Днес станаха ясни и имената на тримата кандидати за ръководител на колегията, за които всеки един от делегатите ще може да даде своя вот. Това са Дарина Василева, Христофор Кондев и Камелия Коцева.
Кой - кой е в адвокатската гилдия - Бургас.


Получи се оплакване в редакцията, че някои дела просто изчезват от регистратурата на съда. Има също и оплакване, че съдии не си "гледат работата" както трябва. Имотни дела се претупват, особено ако ответниците не са си наели адвокат да ги защитава - при тези дела печели ищеца с добре платен адвокат. Имотната мафия е във вихъра си. Как съдиите решават имотните дела,ще видим след малко, като покажем кой - кой е в съдебната система гр. Бургас.

Разследващите журналисти стигнаха до извода че
, едни и същи адвокати заемат високите постове по причина неизвестна за обществото.

Няма явни и отличаващи се причини един  и същ  адвокат да заема поста председател през годините на "ПРЕХОДА" от комунизъм към демокрация!

ЕТО КАКВА ПОЗИЦИЯ ЗАЕМА ЕДИН ОБИКНОВЕН АДВОКАТ,но с протекция и С ПРЕВИЛЕГИИТЕ ПО НАСЛЕДСТВО - БАЩА - СИНОВЕ......съпруги и......

1.  Дружество на СЮБ - Бургас
-  Христофор Кондев - председател;
8000 Бургас, ул. Патриарх Евтимий.......
(това е официалния адрес на адвоката, но там кантората е винаги затворена)

Иначе адвокат Христофор Кондев никога не е водил дела в Бургас, няма спечелено дело от него откакто се е дипломирал като адвокат.
Но, е........чиновник на заплата и отделно - на хонорар.
2.  Хоноруван асистент по облигационно право към Юридическия факултет на Бургаския свободен универвситет (1993-1995г.);
3.  Съдия и Зам. председател на Окръжен съд – Бургас (1990-1992г.);
4.  Арбитър, Зам. главен и Главен арбитър на Окръжен държавен арбитраж – Бургас (1984 - 1990г.);
5.  Главен юрисконсулт в СО “Трансстрой” – Бургас (1979 - 1984г.).;
6. Председател на Адвокатския съвет на Адвокатска колегия – Бургас (от 2013г.);
7.  Председател на Съюза на юристите в България – Дружество – Бургас;
8.  Председател на “Алианс Франсез” – Бургас;
9.  Зам. председател на Арбитражния съд към Сдружение на добрите адвокатски практики.

Семейство Кондеви - всички са завършили  -  СУ „Климент Охридски”, юридически факултет, .......с изключение на малкия син, който все още учи в Дания, в строителния сектор - за "доктор" по строителните трудови договори.
сфери на дейност :   
Гражданско право, Търговско право, Облигационно право, Банково право, Вещно право (недвижими имоти) и Строително право, Транспорт, Чуждестранни инвестиции, Морско право, Процесуално представителство.........и  нито едно дело не е водено от него, поне не е записано в регистрите до сега.

Влиянието е огромно, няма магистрат който да не познава Хр.Кондев и да не го "уважава" заради старите превилегии от поколения назад.


Синовете на г-н председателя Кондев - също са адвокати с големи титли и малко спечелени дела, повече загуби но добре платени "загуби" . Знаем, че делото се купува и продава - всеки с "дебел портфел" излиза невинен до "доказване" на противното!!!


Съпругата на председателя - Жасмина Кондева също е представител на "ВИСШАТА класа" в Бургас. Завършила - СУ „Климент Охридски”, юридически факултет, магистър по право,но не е работила като съдия. В момента работи като адвокат по бракоразводни дела.

Жилището и канторите им са в к/с Лазур бл.151(палат на 3 етажа). Адресът е малко известен, но пък телефона за връзка с адвокатите е един и същ и на двата адреса.

Синовете: 1/ Ивайло Кондев - Завършил висше юридическо образование в Софийски Университет “Св. Климент Охридски”, България през 2002г. .Работи като адвокат.  2/ Димитър Кондев - консултант който все още не е завършил, учи в - „Университет Орхус,“ Дания, Докторантура по право, 2013 – 2016г., .....

Ето как някои "наши хора" от времето на диктатурата си "изкарват прехраната" легално и непритеснявани от никого.....по наследство.....и по презумция....

В Бургас - диктаторските порядки не се сменят! Статуквото не се променя!

В Бургас Съдебната систева - е закостеняла "Ябълка на раздора!" и свързана навеки с превилегиите!

Как човек да е сигурен че, корупцията в съдебната система не е закостеняла?

То и затова сградата на Съда се намира на площада " Альоша" - паметника на СССР.

Срещу корупцията в България, само се пише и ............нищо повече.

Дават се обещания, пишат се докторати, правят се нагледни и показни арести на......малки хора, които просто са били набедени,минжитурки, които са неизвестни.

А.....известните и корумпирани адвокати и магистрати в Бургас - вдигат палати и карат луксозни скъпи автомобили, решават делата със замах, печелят милиони за броени месеци "работа"....на ишлеме.....плащаш си, за да спечелиш делото...

Това е! Така работи Съдебната система в Бургас.......... от 1925 г.,насам!



Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mobbidik - Реклама ли виждам или присъда?
22.05.2015 10:12
Честно казано в БГ, съдебната ни система е наистина Ябълката на раздора. Ако НС не я разтури и да я вкара в релси, няма кой друг да го направи. ВСС си оплетоха кошницата още през мандата на БСП. Така че, сега е редно да има малко правосъдие и за бедните хора. Районните съдилища са най-голямото зло, което може да се случи на обикновен човек с малки доходи, който не може да си позволи да плаща по 2000 евро за хонорар на адвокат и то най- обикновен бракоразводен адвокат, с диплома на вещ в имотните сделки уж....с висок ценз, а насреща - нищо съществено. Повечето бургаски адвокати губят делата - умишлено.
цитирай
2. anin - Скоро
22.05.2015 12:22
Платих 800 лв. за Особен представител от адвокатска колегия. Разбрах, че до миналата годинина таксата е била 400 лв., значи е дигната двойно!
цитирай
3. golden - Минималната такса е 400 лв, но всеки адвокат в зависимост от сложността на процеса си слага свой хонорар
22.05.2015 14:34
но, минимума е 400 лв. Имам да разказвам един много ангажиращ случай с некадърно правораздаване.
СЛУЧАЯТ:
АБСУРДНИ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ вследствие на НЕКАДЪРНИТЕ НИ СЪДИИ - МАГИСТРАТИ
НЯМАМЕ В БЪЛГАРИЯ СЪДИИ - НЯМАМЕ ПРАВОРАЗДАВАНЕ!!
Една майка разказва:
"...С недопустимо съдебно решение на ВКС самостоятелното ми жилище е лишено не от помещение с размер от около 2 кв. м., а от ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМОТО СЕРВИЗНО ПОМЕЩЕНИЕ – ТОАЛЕТНА И БАНЯ....С лишаването на едно жилище от санитарен възел се посяга не само на жилището, собствеността и достойнството на личността, но и на здравето и живота на човека и семейството му.
Как ли биха реагирали същите тези съдии, които са постановили това недопустимо съдебно решение, ако тяхното жилище бъде лишено по същия начин от тоалетна и баня?
Запознах се с документите по делото при справка по същото след влизане на решението в сила - от момента на постановяването му, при което установих, че при процедурата по допустимост на касационната жалба е записана цена на иска в размер на данъчната оценка на целия имот ,КОЯТО Е ДОСТА ГОЛЯМА. Но, цената и данъчната оценка на тоалетната е около 300 лв.
МНЕНИЕ на адвокат - не по делото
"Решението е НЕДОПУСТИМО, не коментирам дали е правилно - но ако се запознаете с документите по делото ще останете очарован от правораздаването.."
СЪДИИТЕ имат големи трески за дялане, но и живущите в сградата - къде са бляли. Не видяха ли че строителите зазидват вратата на общата тоалетна за етажа? Де сте спали бре? Сега по етапен ред - подавате иск до районния съд - граждански процес, в иска молите съда да ви разреши да си отворите зазиданата врата. Два -три реда са достатъчни. Пледоарии на никому са не нужни. Плащате си таксата за иск с интерес - оценката на тоалетната и чакате.....съда да ви даде становище или определение, ако не знаете как става - хващате си адвокат, кихате му 400 лв хонорар - това е минимума, и той решава как ще се действа. Другия метод е - викаш двама циганина, казваш им какво да правят като съборят стената...плащаш и толкоз. Не ти требе съд - там са главорези - хем нищо не разбират от правораздаване, хем кетапите им големи и претенциите им - също. Много са си вирнали главите, та не виждат около тях народа, как се мъчи!
цитирай
4. golden - Аааааааааааааааааааа, коментарът ми изчезна
22.05.2015 14:35
ало, апаратната.....пуснете го,ако обичате.....
цитирай
5. andri - Съдиите имат доста трески за дялане,ама КОЙ да им ги дяла? като цялата система е изгнила отвътре.
22.05.2015 15:00
ето ви пример:

http://andri.blog.bg/politika/2015/02/22/sydebnata-mafiia-zadeistva-lostovete-na-vlastta.1340596
цитирай
6. leonleonovpom2 - Не знам дали ще ми пуснеш коментара/ ...
24.05.2015 23:00
Не знам дали ще ми пуснеш коментара/ имам горчив спомен/, но в Бургас делата се печелят не с адвокати, а с пари!
Например няколко имотни дела ни се падаха при една и съща съдийка Тя обръщаше решението на по- долна инстанция в полза на ответника Никой не може да ме убеди, , че четири дела при жребий, ще се паднат на една и съща съдийка Това го отрича и теорията на вероятностите
Адвокатът на второто дело отказа да и искаме отвод, още като я видях/ заради авторитета й/ после призна ,че съм бил прав
Постепенно ми стана ясна схемата " Поръчалата" делото при тази съдийка персона плаща, не на нас естествено , после със загубата си ние и възстановяваме разходите
Или обобщено излиза това:
Цитираната персона с добри позиции в корумпирани гранични служби вместо да купи мястото от нас , го купува от съдийката
Сметката естествено плащаме ние
Но това парораздаване не е сигурно само в Бургас Те не биха имали подобна смелост, ако са сами!
Спиров го познавам, той в никакъв случай не е организатор, плюс това е от старото поколение, които не е "вещо" в тези игри - "вещите " са на възраст под 50 години, деца на прехода и на Бургаския Свободен Университет Свободен, защото са свободни от отговорност
Да видим какво отношение ще вземеш, като демонстрираше преди време някаква избирателна принципност!
цитирай
7. dalida - БУРГАСКИЯ СЪД Е НАЙ-ГОЛЯМАТА БЕДА НА БЪЛГАРИЯ / СЪДИИТЕ СА ДОСТА ПРОСТИ/НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ
25.05.2015 10:37
- ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ Е ПРИ.............ТАЙНОТО ГЛАСУВАНЕ

СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА Е БОМБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ

СЪДИИТЕ СА ПОДВЛАСТНИ НА ПОЛИТИЦИТЕ
А, ПРОКУРОРИТЕ СА КОРУМПИРАНИ ГЛАШАТАИ

ПУНЕВ Е СИГУРЕН ЧЕ, НАМАЛЯНЕТО НА МАНДАТА НА СЪДИИТЕ И МАГИСТРАТИТЕ
ЩЕ ВНЕСЕ ЯСНОТА И ЩЕ СВИЕ "СЪРМИТЕ" НА ТАЗИ ОГРОМНА КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА
ОТ КЪДЕТО И ДА ГИ ПОГЛЕДНЕШ - СЪДИИТЕ СА ПРОСТИ ХОРА - ТЕ ПОЗНАВАТ И НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ, НЕ СПАЗВАТ ГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА, НЕ СПАЗВАТ ЕЛЕМЕНТАРНА КУЛТУРА НА ПОВЕДЕНИЕ В СЪДЕБНАТА ЗАЛА.
ИМА ГОЛЯМО НЕДОВЕРИЕ ОТ СТРАНА НА ГРАЖДАНИТЕ НИ КЪМ ТАЗИ ГНИЛА СИСТЕМА НАРЕЧЕНА "СЪДЕБНА".
ТАЗИ СЪД.СИСТЕМА НЕ СПАЗВА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ, КАМО ЛИ ДА СПАЗВА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ.
ТАЗИ СЪДЕБНА БЪЛГАРСКА СИСТЕМА Е ГНИЛАТА ЯБЪЛКА НА ОБЩЕСТВОТО.

http://www.segabg.com/article.php?id=752566
цитирай
8. dalida - ЛЕО,абсурд е поредни дела да се паднат на един и същ съдия, освен ако някой от
25.05.2015 11:16
заинтересованите ответници или ищци нямат интерес от това.

Делата с интерес наистина се водят от съдии с ИНТЕРЕС.
Забавното в случая е това че, за да води един съдия едно дело, той се подготвя за него с дни, учи си репликите на изуст и когато му се наложи да мисли или да отговори на сложен казус, съдията обикновенно извърта отговора в различна посока или просто се прави на гръмнат. Нашите съдии не са вещни по имотните казуси. Затова и делата се влачат като охлюви - с години. Съдиите не полагат изпити за новите изменения по закони,правилници и кодекси.

Никой от управляващите или от ПАРЛАМЕНТА обаче не е запознат с тези изменения и допълнения, които сам приема всяка година.

Изобщо казано по-просто - системата на съдилищата, магистратите и адвокатите е ГНИЛАТА ЯБЪЛКА НА РАЗДОРА В БЪЛГАРИЯ.

НИЕ НЕ СМЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА - НИЕ СМЕ КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА, КЪДЕТО ХОРАТА С ПАРИ - ИМАТ ПРИВИЛЕГИИ. ДРУГИТЕ.......ТРЕТА ГЛУХА!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Така е, Тони!
25.05.2015 13:38
Както, че четири дела се паднаха на една известна с "поведението "си съдийка, така и, че има интерес Ответната страна - да се паднат на нея, както и самата съдийка също има интерес Защото е широко известна с любовта си към финикийски знаци под масата
Но истината е ,че не е само тя, иначе ще умира от страх
Някой такъв ще смее ли да прави нещо подобно, ако например знае ,че ще го разстрелят като куче, както правят в Китай,в КНДР , а и в Кореята на юг даже Там двама президенти, които направиха Корея колос осъдиха на смърт/ за по- малко от милиард/ Та се наложи чежда намеса в тяхна защита, за да ги помилват
Тука за милиарди, нищо не могат да му направят, даже получават и съвети от автора ,как да се държат с него - Х например

Навързани са и се пазят взаимно, защото един ще повлече и останалите
Благодаря ти, че взе отношение!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031