Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2014 12:25 - НИЕ БЪЛГАРИТЕ (или само част от нас)
Автор: djem Категория: Изкуство   
Прочетен: 4087 Коментари: 7 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           ВЕЧЕ НЕ ЖИВЕЕМ В ТОТАЛИТАРНА ДЪРЖАВА

        наистина ли не живеем в такава държава?




                  image



Защото европейските държавници мислят така:

Европейската комисия прие постановление за 450 евро минимална заплата на територията на съюза

и

 Според това постановление, всички страни членки на съюза са задължени да въведат в срок от три месеца от датата на приемане на постановлението, минимално заплащане за положен труд, в размер на 450 евро на месец.


БНРадио и програма "Хоризонт" са проводник на думите казани от комисарят отговарящ за заетостта, социалните въпроси и социалното включване, г-н Ласло Андор, който  даде специално обширно интервю по темата:

".... Стигнали сме до етап, в който не мога да си позволя да не бъда конкретен и откровен. Ние оставихме българите да бъдат ограбвани от своите власти, като разчитахме, че те сами ще успеят да се отърсят от върхушката, която изсмуква жизнените им сили. За съжаление сбъркахме. Ние не взехме предвид, наслоеното в периода на тоталитарното управление мислене у българите. Вие така и не разбрахте, че не сте вече тоталитарна държава и живеете в условията на пазарна икономика, където защитаването на правата ви, не се осигурява от държавата, а от собствените ви действия. Този инстинкт на очакване държавата да реши всичките ви проблеми, се оказа много дълбоко заложен у вас и от това се възползваха, тези които заеха властовите позиции в държавата. Да живеете в пазарна икономика и да разчитате на държавата да защити интереса ви, е меко казано наивно. Тази наивност бе използвана безскрупулно от вашите бизнесмени и политически лидери, те ви обещаваха всичко, без да ви дадат нищо...."

Така ли е в действителност и защо г-н Европеец мисли по друг начин?

"..... Минимална заплата в размер на 450 евро е напълно реалистична към момента и дори може още. Изключително обидно е, европейски граждани, каквито сте и вие българите, да бъдат рекламирани като евтина работна ръка. Това, може би, би било логично за страни от третия свят, но не и за държава членка на ЕС. Българите неведнъж са доказвали, че са интелигентна техническа нация с огромен научен потенциал и подобно отношение към труда и способностите им е меко казано престъпление. Не мислете, че ние не знаем и не сме наясно с реалностите на пазара на труда в България, пазар подчинен на престъпната корупционна схема политици-бизнес. В която и банка да отиде българският работник за кредит, навсякъде го питат освен за заплатата която получава по документи и за реалната заплата. Всъщност на много позиции, реално заплатата и в момента е 450 евро, но официално, по документи работникът се води на по-ниска заплата с цел спестяване на данъци от страна на работодателя...."

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ:
В провинцията на България работодателите изнасят готовата продукция с десеторно по висока цена, отколкото е обявена по фактури, заради това да не плащат големи данаци в страната.

А, на въпроса дали ще фалират такива феодали, които продават скъпо, Но, плащат евтино с ниски бюджетни заплати, господина отговори:

" ...В българските банки депозитите растат - голяма част от тях са от печалбите на работодателите. Фалити на кого?.... на бизнеса или на местните феодали?.... срам за съвременната европейска цивилизация. Положението на населението на България в провинцията е доведено до откровено робско съществуване и точно тази мярка ще прекрати подобни робовладелски  взаимоотношения, несъвместими с днешния ден и с членството ви в ЕС. България има много икономически сфери, които биха процъфтели, ако не бяха налице подобни срамни, престъпни обвързвания на политиците с бизнеса.
Да, ще има процес на прочистване от неспособни бизнесмени, станали такива благодарение на политическите си връзки, а не на бизнес умения. Ще се наложи на тези, които искат да запазят бизнеса си, да намалят печалбите си, печалби които са огромни в сравнение с фонда работна заплата, който отделят. Ние не можем да бъдем излъгани от крокодилските сълзи на българския едър бизнес, почиващ в най-луксозните курорти на Европа и света, купуващ най-луксозните стоки произвеждани в Европа и света..."


От всичко нописано досега....ще настъпят ли истинските промени у нас и кога?
Кога българският работник ще получава 450 евро (900 лева) - МРЗ. (минимална работна заплата).

Отговорът за сега е: - Когато цъфнат налъмите!

Защото при най-малкото недоразумение (не изплатени заплати...или станала някъде катастрофа...или нещо друго се случило.... българските чиновници и работници протестират срещу държавата и правителството. А...трябва да протестират срещу работодателите си - защото там където работят от там си получават заплатите, нали?


повече информация тук:
http://kolevm38.blog.bg/politika/2014/03/25/evropeiskata-komisiia-prie-postanovlenie-za-450-evro-minimal.1250981



Гласувай:
17


Вълнообразно


1. zaw12929 - ДРУГА Е И ПАК Е СЪЩАТА
26.03.2014 13:54
ДРУГА Е И ПАК Е СЪЩАТА
цитирай
2. mobbidik - Еххх...страна маленкая....кой дявол ни го вкара тоя европейски съюз?
26.03.2014 17:19
В бъзикнярския сайт ето какво намерих:

http://neverojatno.wordpress.com/2014/03/25/450euro/

та това е ХИМЕРА за България. НИКОГА няма да стане!!
цитирай
3. mobbidik - Коментарът ви бе изпратен успешно.....
26.03.2014 17:21
ама къде е ....един бог знае.....
цитирай
4. andri - 450 евро??? това е подигравка за европееца.
26.03.2014 17:36
Разликата е че в ЕС и САЩ няма заплати 450 евро !!!Ако има това е измама !!!
Там се плаща на час. Всеки шеф плаща различно, но за час - работа.Заплатите са седмични. 40 часа работа,примерно,снадник 10 евро на час - за 40 часа получаваш 400 евро. За месец работа това са 1600 евро. Такива са заплатите на европееца,който работи срещу час-заплащане..не както е у нас за надница от 15 - 20 лева на ден.С 450 Евро заплата в ЕС си обречен на мизерия и още по лошо !!! Едно кафе е 5 евро...да не говорим че минимум наем за месец квартира е 500 евро. 450 евро - това е подигравка за Европа.
цитирай
5. andri - ле-лееее, че с тези пари германеца направо си умира от глад
10.04.2014 10:23
ми то помощите в Германия са около 800 евро и тези пари ги получават само регистрираните в бюрата безработни, ако са работили преди това. Трайно безработни - няма. На такива държавата помощи не дава. А, у нас трайно безработни, хора, които изобщо не са положили и седмица обществен труд, взимат най-малко 60 лв,държавна помощ всеки месец. А да не говорим за циганите, които работят по седмица в месеца и взимат повече от една минимална заплата, защото живеят заедно по 15 човека в къща. иначе как да си обясним факта че, уж са безработни, а имат добре обзаведени отвътре домове, сателитни чинии, притежават телефони, смартфони, лаптопи.....а, били бедни
цитирай
6. rouzy - Все още България е тоталитарна, защото поддържа ненужен контингент от държавни служители
26.04.2014 09:45
около 1 милион чиновници, които не произвеждат брут.вътреш.продукт.

Отново се говори за вдигане на максималния осигурителен праг, за да имало пари за пенсии, даже да се махне прагът изобщо. Никой не казва, обаче кой ще плаща пенсиите на сега работещите и колко ще са те. Никой не казва на тези 2 милиона души, които са рекетирани от държавата да плащат осигуровки сега, че когато те се пенсионират, ще има само около 1 милион работещи и няма да има кой да им плаща пенсиите. Няма кой да им каже, че държавните пенсии в бъдеще ще са още по-мизерни и от сегашните. Трябва да е ясно, че от тези над 700 000 души, които сега са на бюджетна заплата, не са нужни повече от 300-350 хиляди, а другите, трябва да бъдат освободени и да бъдат пратени да си търсят късмета в частния сектор и да създават БВП.
цитирай
7. rouzy - Олигарсите - бизнеса и политиката - скачени съдове,които пречат на бг-икономиката да стане конкурентно способна в Европа.
26.04.2014 09:46

Трябва да излязат на светло(да се публикуват в интернет), всички плащания, които се извършват с бюджетни пари – транзакция по транзакция. Да е ясно кой, на кого плаща и за какво. Само така могат да се разкъсат престъпните връзки между политици и олигарси. Трябва да има и лична имуществена отговорност, за грешни управленски и административни решения.

Липсата на персонална отговорност води до безконтролно харчене обществени средства. Ако някой обикновен човек, дължи 3000 лева на държавата, той се превръща едва ли не в престъпник, който ощетява бюджета, но иначе няма проблем да се похарчат 2 милиарда лева за някоя глупост и после да кажат – Извинявайте, ние се объркахме!(обикновено даже и това не казват).

Реално разделение на властите и даване на повече права на омбудсмана. Омбудсманът трябва да придобие реални права и да може да налага административни санкции на всички държавни органи и служители. Тогава ще има реална полза, когато някой му се оплаква. Всички обжалвания на административни актове, трябва да се правят пред него, а не пред администрацията, която е издала съответния акт. По този начин ще получим един независим административен орган, към който могат да се прехвърлят сега съществуващите инспекторати, с което ще постигнем и намаляване на броя на хората, които работят там, защото няма да са разпръснати към знайни и незнайни служби, а ще са концентрирани на едно място. Трябва да се спре с практиката всякакви държавни учреждения, да издават указания, как да се тълкуват дадени законови текстове. Това не може да се прави от тях, защото те принадлежат към изпълнителната власт. Такива тълкувания може да прави само съдебната или законодателната власт.

Трябва да се каже ясно, че не може 2 милиона души работещи в частния сектор, да издържат 5,5 милиона – пенсионери, хора на бюджетни заплати, безработни, деца и т.н. Трябва да е ясно, че държавната пенсионна система е фалирала.

Отново се говори за вдигане на максималния осигурителен праг, за да имало пари за пенсии, даже да се махне прагът изобщо. Никой не казва, обаче кой ще плаща пенсиите на сега работещите и колко ще са те. Никой не казва на тези 2 милиона души, които са рекетирани от държавата да плащат осигуровки сега, че когато те се пенсионират, ще има само около 1 милион работещи и няма да има кой да им плаща пенсиите. Няма кой да им каже, че държавните пенсии в бъдеще ще са още по-мизерни и от сегашните. Трябва да е ясно, че от тези над 700 000 души, които сега са на бюджетна заплата, не са нужни повече от 300-350 хиляди, а другите, трябва да бъдат освободени и да бъдат пратени да си търсят късмета в частния сектор и да създават БВП.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930