Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2011 10:09 - ДРЕВНИТЕ ГОСТИ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ
Автор: djem Категория: История   
Прочетен: 4011 Коментари: 6 Гласове:
19

Последна промяна: 27.02.2014 21:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

              ПРИШЪЛЦИ ОТ КОСМОСА  или  ЗЕМНИ ВЕЛИКАНИ



 
за асурите,хората- великани, за "шестото чувство" и  Артемида


Според ведически текстове преди хиляди години нашата планета била обитавана от племето на асурите – хора с гигантски ръст. Те били погубени от собствената си доверчивост.

Боговете с помощта на измама ги победили и ги изгонили на дъното на океана и под земята. Пирамидите, които се намират на различни места на планетата – Египет, Мексико, Тибет, Индия – са свидетелство за факта, че е имало единна култура.

Боговете от ведическите текстове най-вероятно са пришълци от Космоса. Между тях и асурите е избухнала ядрена война, която е довела до екологична катастрофа и промяна на живота на планетата.

Съществуват потвърждения на тази хипотеза – на Земята са открити много следи от действие на радиация. По онова време са протекли процеси, довели до мутации – затова в легендите на много народи се разказва за хора с по едно око.


ГИГАНТИТЕ родени преди 35 000 години

Учените са на мнение, че радиацията води до удвояване на хромозомния набор, който предизвиква гигантизъм и удвояване на органите – появяват се две сърца или два реда зъби. На различни места на планетата са открити останки от гигантски скелети с по два реда зъби.

На Земята са открити над сто фуниевидни кратера с диаметър над два километра, като има и два огромни – с диаметър от 40 километра в Южна Америка и с диаметър 120 километра в Южна Африка.

Ако те са се образували в палеозойската ера – преди около 350 милиона години, те отдавна щяха да са изчезнали, тъй като дебелината на горния слой на планетата се увеличава.

Кратерите са непокътнати до ден днешен, най-вероятно защото ядреният удар е бил осъществен преди около двадесет и пет хиляди години. Асурите са се опитали да се спасят в подземните си градове, но земетресенията, последвали ядрените взривове, разрушили домовете им и те отново трябвало да се качат на повърхността.


Под повърхността на цялата планета има мрежа от тунели – в пустините на Северна и Южна Америка, в Сахара и Гоби, в Кавказ и Алтай. Потомците на асурите, които останали да живеят под земята и дишали със система от тръби, постепенно се превърнали в джуджета.

Според геолозите животът под земята е напълно възможен. Под земята има повече вода, отколкото в целия световен океан, там има подземни реки и морета.

Най-вероятно там има и растения, които отделят кислород. Фотосинтезата може да бъде осъществявана и в пълна тъмнина, стига по земята да се пуска слаб електрически ток.

Древните хора са били много по-високи, отколкото са сега, смятат американски учени.

Според тях предците ни са достигали ръст от 5-6 метра. А смаляването на размера на човека е станало в следствие на адаптирането към средата на живот.

С мамутите се е случило същото нещо. Техните размери били огромни, но наследниците им (слоновете) са с много по-дребен ръст, сочат намерените останки от тези древни бозайници.

Оказва се, че в действителност всички форми на живот са намалили своя размер - крокодили, тигри, и дори грабливите птици.


Учените са сигурни, че малките хора се приспособяват по-ледно към условията на живот:
 - Ако си представим колко храна и вода биха консумирали 10-метрови животни, и колко енергия ще е необходима на човек да ги улови, за да си осигури храна, лесно ще стигнем до извода, че с по-малкият размер оцеляването ще е по-сигурно.



 " шестото "  чувство на животните


Учените нееднократно са се опитвали да използват способностите на животните. Особено много изследвания в тази посока са правени в японски научни организации, които са изучавали чувствителността на животните към земетресения и цунами.



Един от най-шокиращите примери за необичайната чувствителност на котки и кучета, е от преди пет години. Появиха се материали, че по време на вълните-цунами в Индийския океан на 26 декември 2004 г., при които загинаха 230 хиляди души, не е било погубено нито едно домашно животно. Всички те няколко часа преди бедствието, изоставили своите стопани и къщите си и се преместили на хълмист терен, далеч от брега.



Не е тайна, че органите на някои птици и зверове, превъзхождат възможности на човешкото тяло: остротата на обонянието на кучетата, птиците, които усещат магнитното поле на Земята, прилепите, които откриват плячката си чрез отразяване на звуков сигнал, също и морските животни се водят по звуците отразени във водата,..


Всъщност учените смятат, че шестото чувство на животните е тяхната способност да чувстват вибрациите на въздуха и промените в атмосферното налягане. Чувствайки някои съмнителни изменения, идващи от дадено направление, инстинктът за самосъхранение подсказва на животните, че трябва да започнат да се движат в обратната посока.


Величието на Артемида

Храмът на Артемида Ефеска е един изключителен и неповторим земен дом на боговете.


Доскоро турският град Ефес, където преди векове се е издигал величествения храм, представляваше запустяла купчина развалини. Днес градът е топ туристическа дестинация, но от Артемидения храм е останала една единствена колона. През вековете колкото дъното на пристанището ставало по-плитко, толкова значението на Ефес спадало и полуразрушените му къщи опустявали.

Храмът на Артемида – третото чудо на света, не бил построен на ефеския акропол, както например Партенонът на атинския, а в сенчеста долина на около седем километра на изток от града. Постройката се считала за върха на строителното изкуство и художествената украса.


Според древните легенди Артмемида се родила на остров Делос (от Цикладските острови), а според друга в Ортигийската горичка край Ефес. Заедно с нея се родил и нейният брат-близнак Аполон.


Още от началото на Артмеида се преписвало страстното влечение към лова. Затова я изобразявали като богиня с лък и стрели, хванала лебед. Латинското й име е Диана. А тъй като ловът и оръжието са в тясна връзка с войната, хората започнали да я почитат и като богиня на войната. За гърците Артемида била идеал на женската красота.


Как е изглеждал храма на Артемида в най-древни времена, не се знае. Известно е само, че през около VIII век пр.н.е. близо до мястото, сега са останали неговите развалини, е имало малко светилище с дървената статуя на богинята. Твърди се, че храмът е завършен в края на V век пр.н.е., когато той наистина се превърнал в чудо на света.

Древните автори са единодушни, че храмът се е градил цели 120 години. А в сърцето му в малко помещение бил поставен олтар със статуята на богинята, направена от кедрово дърво.

Храмът претърпява опустошителен пожар през 356 г. пр. н. е. Само за една нощ той се превърнал в пепелище. Признателните гърци издигнали наново божествения храм, още по-изящен от преди.


И така повече от петстотин години храмът сияел в цялата си красота и великолепие. С идването на готите обаче храмът бил опустошен отново.

Декретът на Теодосий против езическите храмове от 383 г. произнесъл смъртната присъда над древния прочут храм на Артемида Ефеска, а изпълнител на присъдата станало земетресението, което превърнало великолепната обител в развалини.


източници:
http://sanovnik.bg/
http://civilizacii.start.bg/





Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - djem
13.09.2011 10:52
Определено е имало нещо такова. Примитивни хора не могат да построят пирамидите.
Неприятното за нас е, че колкото и да е напреднала една цивилизация, винаги има катаклизъм, който може да я заличи. Та, добре е да си помислим по въпроса.
цитирай
2. injir - Тази година през май бях в Ефес. Г...
13.09.2011 11:19
Тази година през май бях в Ефес. Градът е много добре запазен и има какво да се види, но Храмът на Артемида е само една колона. В музея се пази статуята на богинята, създадена от гърците. Направена е от бял мрамор. Впечатляваща е.
цитирай
3. bven - Освен подземни тунели, има и много помещения, напълно оборудвани за живеене...
13.09.2011 11:24
Дори нашата страна притежава такива тунели и помещения. Само се разкриват когато трябва:))
цитирай
4. djem - Древните цивилизации
14.09.2011 00:20
Ако се вгледаме в съдържанието на наследените от различни народи митове, легенди, фолклорни сказания, не можем да не забележим, че в много отношения те си приличат. В легендите се преплитат описания на едни и същи събития, но интерпретирани по различен начин.

Съобщения за хора с огромен ръст могат да се срещнат във всички древни писмени източници от различните континенти, запазени до наши дни. Изобилието от легенди за великани дава основание да се предполага, че те действително са населявали Земята в древността. Това прави логични и напълно обясними огромните размери на древните менхири, крепостни стени, долмени, тераси и домове. Те не са били прищявка на древните народи – те просто съответствали на техния ръст.

Недалеч от афганската столица Кабул в селска местност се съхраняват археологически останки от преди 50 милиона години. Тази цивилизация се отличавала със стабилност, тъй като дълго живеещите хора не са склонни към резки промени. Асурите са известни не само със своя размер и дълъг живот. Свръхестествените им психо-физически способности им помагали да въздействат и на някои вселенски процеси.

Има и много други записки, както на книжни носители така и на СД-та. "Древните цивилизации и пирамидите".
цитирай
5. djem - Освен това, според тези "извори"
14.09.2011 00:26
в древността са живяли и други цивилизации - дребосъци, гноми, джуджета. А, според приказките и легендите да "Исполините", за "Бобеното зърно", "Крали Марко", "На гости на горната земя" и др. приказни истории, и малките деца научават да тези феномени, но нали са приказки, никой не им вярва.
цитирай
6. injir - Prikazki samo deto se kazvat. Sa...
14.09.2011 10:26
Prikazki samo deto se kazvat. Samata istina e.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930