Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2020 09:51 - Задкулисието наречено "протокол".
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 1277 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 




                         КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА "ПРОТОКОЛЪТ" ?
в действителния реален свят "протоколът" е нещото, което ни представя моделите на политиците когато са пред публика (медиите) като за сцена в театрите.
Протоколите се съставят от "маняци" - умствено ограничени хора, които са се вклинили в политиката толкова силно, че са се самозабравили. Тези хора живеят в една измислена реалност, нямаща нищо общо с реалното поведение, което има всеки човек застанал пред огледалото вкъщи.


Протоколът е съставен от други хора, (задкулисните), които на всяка цена искат актьорите (министри, президенти, премиери, депутати, философи) да играят ролята на пионки...кукли на конци, да говорят заучени думи (техните мисли), конците ги дърпат именно тези, които стоят зад завесата - протоколчиците.

И така!
Човек не променя характера си лесно, или казано по-просто, човешкия характер никога не се променя! Протоколът обаче, ни представя този човек в друга светлина - противоречаща на естествената, реалната.

Ние хората като публика, понякога не харесваме тези "кукли на конци", защото те не ни представят реалността такава каквато е.

Политиците, колкото и да искат да бъдат естествени, не могат, именно заради този "протокол".

Протоколът определя: 1/ публичното поведение на политика. 2/ облеклото на политика. 3/ речта на политика. 4/ усмивките на политика. 5/ жестовете.

Често виждаме бивши и настоящи политици с едно премерено поведение, когато са пред камерите и друго поведение, когато са у дома си или са на разходка (излетите на премиера Борисов с джипката).

Съобразявайки се с тези порядки на протокола, премиера понякога изпада в "кухо пространство", а ние гледайки видеоклипчетата си мислим, че той сякаш не е на себе си, (едно говори - друго прави).

Явно е и всеки разумен човек може да си даде точната преценка за поведението на нашите политици, когато са пред камера и какво е поведението им, когато са на излет сред природата (там където няма протоколни изисквания).

Ярък пример на поведение имат например бившите президенти и премиери. Когато са пред камера, когато са заставени да "четат" своите речи и..когато са в "свободното пространство" на улицата.

Имена няма да посочвам. Виждаме ги достатъчно от екраните, чак ни е писнало от тях, но те, спазвайки "протокола" сякаш са длъжни да ни втълпяват едно и също до втръсване. Знаем вече, че, политиците обичат камерите и медиите, те им дават изява - гласност и власт. Манията за власт обаче често пъти играе лоша шега, не само на политика, но и на протоколчика. Затова са и медийните критикари, които често пъти не са съгласни с мнението на "своите актьори" и прогласят пространството с техните изисквания, често пъти ни ги представят под формата на протести - стачки - преврати....които дърпат конците и понякога променят общественото мислене в своя изгода.

Такова е политическото настроение за сега. Протестите го доказват.



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. kvg55 - djem,
29.12.2020 10:07
Както всяко нещо, така и протоколът може да бъде променян.
цитирай
2. apostapostoloff - В протестите участваха само
29.12.2020 10:53
няколко хиляди души и те не доказват нищо. Освен това протестите нямат нищо общо с протокола.

Доказателствата ще са видими след три месеца на изборите.
цитирай
3. djem - Освен това протестите нямат нищо общо с протокола. Вярно е.
29.12.2020 11:34
Но, когато тези лидери от протестите спечелят изборите и някой от тях седне в креслото на премиера или министъра - ще е ДЛЪЖЕН да спазва протокола. иска или не, ще е длъжен. Ако някои от тях си въобразяват, че като влязат в политиката и управлението на страната няма да се съобразяват с тези "правила" - греши.
цитирай
4. djem - Един странен пример за не съгласие с "протокола" в Британия.
30.12.2020 06:08
Меган и Хари се отказват от кралските си привилегии, заради свободата на личен живот.

Бившият личeн ceкрeтaр нa пoкoйнaтa принцeca Дaянa - Пaтрик Джeфcън cъщo кoмeнтирa нaпрeжeниeтo oкoлo Мeгaн и Хaри, кoeтo възникнa, cлeд кaтo двoйкaтa рeши дa ce oткaжe oт изпълнeниeтo нa крaлcкитe cи прaвoмoщия и дa зaживee в CAЩ.

"Крaлcкoтo ceмeйcтвo вeчe нямa плaнoвe зa приcъcтвиeтo нa Мeгaн Мaркъл във "фирмaтa", никaкви цeли нe ce cвързвaт c нeя", кaзвa Джeфcън в интeрвю зa MаilОnSundаy. "Пocлeднитe дeйcтвия нa хeрцoгинятa нa Cъceкc oзнaчaвaт, чe тя oкoнчaтeлнo e дeзeртирaлa oт крaлcкoтo ceмeйcтвo. Рaзбирa ce, хeрцoзитe нa Cъceкc винaги щe бъдaт крaлcки ocoби, нo cъщecтвувaнeтo им вeчe нямa дa игрae никaквa рoля в крaлcкoтo ceмeйcтвo", дoбaвя тoй. Пo думитe му, двaмaтa вeчe нe знaчaт нищo зa крaлицa Eлизaбeт II и ocтaнaлитe члeнoвe нa знaтнaтa фaмилия.

Принцеса Даяна също не беше съгласна да живее по правилата на "протокола" и знаем какво се случи. В Британия консерваторите имат строги правила. И сега там строгостта на "протокола" е на първо място.

цитирай
5. djem - Има няколко въпроса свързани с този "протокол"
30.12.2020 06:18
1. Тежка е короната. Защо?
2. Политиката е лицемерие. Защо?
3. Двоен стандарт. Защо съществува?
4. Конституционния имунитет. Защо не го премахват?

ако успеем да си отговорим на тези кратки въпроси, ще разберем защо политиците ни и изобщо властимащите живеят двойствен живот.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djem
Категория: Бизнес
Прочетен: 955709
Постинги: 345
Коментари: 926
Гласове: 9187
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930