Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2020 19:11 - НЯМА ПАНИКА, НО ИДВА НОВО ИЗВЪНРЕДНО удължение на епидемичното положение
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 2964 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 10.06.2020 06:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
https://www.expert.bg/macroview/healthy/predlagat-udyljavane-na-izvynrednata-obstanovka-1470225.html


ГЛАВНО ДЕЙСТВАЩО ЛИЦЕ Е АНГЕЛ КУНЧЕВ. КУНЧЕВ КАЗА:


"Заради усложнената ситуация в Доспат, Сърница и Сливен се налага удължаване на извънредната епидемична обстановка в цялата страна. Това обяви в Пловдив главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Ограниченията по държавната граница ще останат след 15 юни. Кунчев уточни, че извънредните мерки трябва да останат заради драстичното повишаване на броя на заразените с COVID-19 от последните денонощия........

"Дали ще е месец или по-малко, според мен при тази ситуация е добре това да стане. Защото по закон нещата са така устроени, че ако тя отпадне ние нямаме основание да налагаме и граничните мерки", каза Ангел Кунчев.

Той обаче поясни, че след 15 юни, когато изтича сегашният срок на извънредната епидемична обстановка, няма да има задължително носене на маски и блокада на населени места.

В следващите дни ще се вземе решението докога ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка в страната.

Tова не е втора вълна на вируса, защото разпространението не е дифузно, а по огнища. Доц. Кунчев се надява новите мерки да пресекат разрастването на епидемията.

Главният държавен здравен инспектор потвърди,
че работници в предприятието за детски играчки в Доспат, което се превърна в огнище на зараза в последните дни, са опитвали да прикрият симптомите си от страх да не загубят работата си.

Според доц. Кунчев е очевидно, че огнища на зараза ще има и в бъдеще. "Ще намираме голям брой положителни лица, там ще трябва да има по-строги мерки. Тенденцията в Европа все пак е към намаляване", отбеляза още главният здравен инспектор. По думите му се наблюдава известно отслабване на инфекциозността на вируса, но това зависи и от средата на заразения, каза той.


*******
НИНОВА Е ВИНОВНА.
Ако не беше изявила желание пред медиите, да пита народа иска ли оставката на правителството, УДЪЛЖАВАНЕ на епидемичното положение НЯМАШЕ ДА ИМА.
НО, СЕГА ЩЕ ИМА, САМО ЗАРАДИ 3 селища В БЪЛГАРИЯ, ИЗВЪНРЕДНО ЕПИДЕМИЧНО ПОЛОЖЕНИЕ ЩЕ ИМА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. djem - Две телевизии, две статистики. Коя от тях казва истината?
07.06.2020 22:05
https://nova/news/view/2020/06/07/290136/нови-43-случая-на-covid-19-у-нас-заразените-медици-в-сливен-вече-са-15/

Нови 43 случая на COVID-19 у нас, заразените медици в Сливен вече са 15

https://eurocom/new/17-novi-zaboleli-ot-koornavirus-u-nas

Седемнадесет са новозаразените с коронавирус у нас, съобщиха на редовния брифинг на Нациоанлния оперативен щаб. Шест са засегнатите области. Общият брой на заразените у нас е 2477. Активните случаи са 1378.

Няма новозаразени деца. Има един заразен медик за последните 24 часа. Общо заразените лекари у нас са 255.Новите излекувани са 53. Общо оздравелите са 965.
Кой лъже?
цитирай
2. djem - Е, и този път политиката ще победи,
09.06.2020 21:44
защото, ако няма епидемия, правителството не може да налага гранични карантини.
По закон края на "епидемичните мерки" идват на 14 юни.
Но, като ги гледам по телевизията, мазните физиономии на Кунчев и Мутафчийси, как угодничат на премиера, май скоро мерките няма да свършат, пък и как иначе ще спрат нарастналото напрежение сред народа. Задават се бурни протести....о, ще наложат "мярката" стой си вкъщи...иначе ....карантина, а нарушиш ли карантината - глоба от 500 лв......Да. господа офицери - полковници, с тези "мерки" Борисов ще си изкара мандата без проблем!
цитирай
3. djem - ЩЕ ИЗЛЪЖЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ТУРИСТИТЕ ?
09.06.2020 22:58
БЪЛГАРИЯ / https://dariknews/novini/bylgariia/turisti-ot-29-dyrzhavi-veche-mogat-da-idvat-v-bylgariia-bez-da-se-postaviat-pod-karantina-2227736

Туристи от 29 държави вече могат да идват в България без да се поставят под карантина
От 1 юни България ще приема туристи от 29 държави, съобщават от Министерството на туризма във връзка със старта на летния туристически сезон 2020 г.

От утре на територията на Република България с цел туризъм без поставяне под 14-дневна карантина могат да влизат през всички гранични пунктове пристигащите от Австрия, Нидерландия, Германия, Полша, Гърция, Дания, Румъния, Естония, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Кипър, Франция, Латвия, Хърватия, Литва, Чехия, Люксембург, Исландия, Норвегия, Лихтенщайн, Швейцария, Сан Марино, Андора, Монако, Ватикана, Сърбия и Северна Македония.

Списъкът подлежи на актуализация и допълване в зависимост от развитието на епидемичната обстановка и решенията на правителството на Република България, уточняват от министерството.

Мярката важи за пристигащите от гореизброените държави, които са граждани на ЕС, Шенген, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, Република Сърбия и Република Северна Македония.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930