Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2020 10:59 - ХИБРИДНАТА ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 377 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


                  


                                        А, КАКВО ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВОТО

          "Елита на България" е срещу българския народ - така политическия диктат си избива комплексите за малоценност и нищоправене, но са с държавен имунитет и са недосегаеми.
(някои българи загубиха слуха си, други - загубиха вкуса си, трети загубиха живота си, Правителствения елит води хибридна война срещу народа!)

информация и обяснение защо е така днес

https://pogled.info/avtorski/Nako-Stefanov/hibridnite-voini-bazovi-parametri-hibridnata-voina-sreshtu-balgariya.96296
https://www.dnevnik.bg/evropa/2020/03/30/4047872_blokadite_zaradi_koronavirusa_namaliavat/

През призмата на гореуказаното следва да се разбира понятието „хибридни войни“. "Хибридната война" не отменя основните причини, характера и целта на традиционните войни, включително т.нар. „тотална война“. Същността на войната и на най-новите т.нар. „хибридни конфликти“, както и преди, остава „продължението на политиката с други средства“. При което тези конфликти продължават да носят смъртоносен характер.
Започва да се утвърждава разбиране, че мирното население не бива да става обект на въоръжено насилие, въпреки че доста често подобно виждане се нарушава.

Съвременността започва да разрушава доста от тези гласни и негласни регулации. Особено с началото на въоръжените конфликти, ознаменували Втората световна война правилото, от което се ръководят фашистките държави, е началото на въоръжения конфликт да е внезапно за да завари нападнатия неподготвен, така че войната не се обявява или това става след началото на военните действия. При което войната става „тотална“. Т.е. мирното население и гражданските обекти стават важна цел и предмет на въоръженото насилие от страна на регулярните военни части.
Заявявайки своето искрено желание народите да живеят в мир, напомняйки, че всяка държава има задължението в съответствие с устава на ООН да се въздържа в международните си отношения от заплахата със сила или използването на сила срещу суверенитета, териториалната цялост или политическата независимост, на която и да е друга държава или по друг начин, несъвместим с целите на ООН.


ДЪРЖАВАТА Е В КОЛАБС. НЯМАМЕ ПАРЛАМЕНТ.
Погрешната политика на правителството ни


Мащабни информационно-пропагандни кампании, обединяваща антагонистична политизация и демонизация на противната страна, създаваща условия за вземане на неверни решения и последвалите ги непродуктивни действия и погрешна политика;

ХИБРИДНАТА ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ


„Деиндустриализация“, т.е. през последните десетилетия от стопанското пространство на България „изчезнаха“ стотици и хиляди промишлени предприятия, които даваха поминък, социална сигурност и чувство на гражданско и лично достойнство на стотици хиляди и даже милиони български граждани;

„Деаграризация“ – с т.нар. „ликвидационни съвети“ и „връщане на земята в реални граници“ не просто бяха разрушени ТКЗС-тата, т.е. трудовите кооперативни земеделски стопанства, но българското село. То днес стана жертва на т.нар. „едри арендатори“. Последните превърнаха селското стопанство в монокултурна земеделско пространство с ниска степен на преработка на добиваните селскостопански култури. По този начин лишиха масата бивши кооператори и тяхните деца и внуци от работа и хляб, и ги прогониха по градовете и чужбина;

„Деинтелектуализация“ – остатъците от предишната промишленост, както и нововъзникналите предприятия като правило се характеризират с ниско до средно технологическо равнище. Изчезнаха в безвремието на т.нар. „преход“ развойни институти и бази, научно-изследователски и проектно-конструкторски центрове. Някои от новите предприятия са звена от технологически вериги, тръгващи от Западна Европа, но в България те не провеждат нито маркетингова, нито научно-изследователска и развойна дейност, нито осъществяват някакво високотехнологично производство. На тях са възложени като правило нискотехноогични, ръчни операции, използвайки ниската цена на българския работник. Ако до 1988 година средногодишно в страната ни се отделяха 2% от националния доход за научно обслужване, днес равнището е около 0.4% от БВП, с което Отечеството ни заема едно от последните места в Европа;

„Дебилизация“
– свидетели сме на рязко снижаване на образователно-културното равнище на българския народ. Върлува „чалга-културата“. Разбива се многолетната българска образователна традиция, унищожава се България като „държава на духа“. Нейното място се заема от ценностите на свръх-потреблението, егоцентризма, свръх-индивидуализма, космополитизма, мултикултурализма и други подобни;

„Депопулация“ – в крайна сметка всичко това се концентрира в процес на постоянно изтичане на българи от страната, разбиване на семейството, ниска раждаемост, ранна смъртност и на изхода имаме жестока демографска катастрофа. Ако тази катастрофична тенденция продължи България в един обозрим срок може да изчезне като нация и държава.

Ето защо следва да се запитаме дали става дума за „естествени политически, социално-икономически, социо-културни, демографски и прочее процеси“? Или пък трябва да признаем, че под знака на т.нар. „преход“ срещу България се води „хибридна война“?

ФАКТИТЕ

Но нека да разгледаме фактите без прикриване и украса. А те говорят за следното. Още в началото на 80-те години на ХХ век Татковината ни стана обект на „хибридни заплахи“. Сред най-значимите е нужно да се споменат обвиненията, че чрез камионите на СО“МАТ“ България пренася наркотици, убийството на Георги Марков, вменения опит за убийство на Папата, инициирането и появата и дейността на ТНОДБ(Турско национално-освободително движение в България). Последната провокация инициира един безспорно трагично завършил за всички преки участници, т.нар. Възродителен процес. Този процес може да характеризириме като неумел, предвид създалата се международна и вътрешна обстановка, опит за защитна реакция на Българската държава.

След „сюблимната“ дата 10 ноември 1989 г. „хибридната война“ срещу България заработи с пълна сила. Започна се с насаждане на атмосфера на политически антагонизъм, който по своята логика водеше страната ни към пълнокръвна гражданска война. От една страна страната ни бе разделена на „червени“ и „сини“. Разделителната линия разкъса семейства – мъж от жена, родители от деца, приятел от приятеля, съсед от съседа, колега от колегата. В резултат на манипулирания политически антагонизъм се губеше общото, което ги обединява, а се задълбочаваше и разширяваше обществената пукнатина.

От друга страна започнаха провокации на етническа основа като създаването и признаването на етническа партия, наследила в ядрото си споменатото вече ТНОДБ. Постепенно в Родината ни се възцари неолибералната идеология, която бе започнала да си пробива път особено сред част от ръководни кръгове на Партията-държава още от средата на 80-те години на ХХ век. Първият реален пробив в тази посока бе приемането на “Програмата Ран-Ът”. В нея съвсем съзнателно и целенасочено се приема мрачно бъдеще за България, лишено от всякакъв социален момент в името на бързото въвеждане на “пазарна свобода”. По този начин се залага българската икономика да бъде удавена в неолибералното море на “шоковите терапии”, където определено имаше шок, но както виждаме добре днес, терапия липсваше.

Следващата значителна стъпка в рамките на неолибералния преход бе пропагандираното от бившия президент Желев “връщане на земята в реални граници”, за което вече стана дума по-горе. Това съсипа едно напълно конкурентоспособно на световните аграрни пазари едроземелно селско стопанство.

Следваха всякакви други моменти, свързани с касови и масови приватизации, разрушили индустриалната основа на страната. Те в крайна сметка формираха едно дисбалансирано общество, състоящо се от няколко процента олигархия и маса обеднели, обедняващи, измиращи и трябва да кажем абсолютно несвободни люде. Всичко това бе потулвано с вълна на мощна антикомунистическа пропаганда, демонизиране на социалистичесото минало, отрицание на антифашистката борба. обругаване на героичната саможертва на антифашизма. Едновременно с това бяха напомпвани всякакви илюзии, пълни със значителна доза социална демагогия за да може горчивото хапче да бъде по-лесно преглътнато.

Постепенно започна да се „рови“ още по-дълбоко. Започна психо-историческа атака срещу ключови опорни точки на българското битие и самосъзнание. Светите братя Кирил и Методий в един масов български вестник бяха наречени „византийски шпиони“. Започна да се отрича османското робство. Баха атакувани най-знакови фигури на национално-освободителната борба за освобождение от османо-турското иго, които стоят най-високо в Пантеона на Родината ни – Васил Левски, Христо Ботев, Георги Сава Раковски. Емблематично човече на „прехода“, пренебрегвайки това, че Православното християнство е социо-културна основа на българщината, заяви публично с презрение „Майната му на Православието!“ Казано с други думи гаврата с достойнството на България стигна до нови невиждани висоти. Смяната на т.нар. „леви“ с „десни“ правителства и обратно в никакъв случай не спираше разпадните процеси на националното „тяло“ и памет на България.

Междувременно от самото начало на този т.нар. „преход“ бе стартиран и „успешно“ осъществен процесът на разбиване на защитната система на България – органите за сигурност и армията.

Присъединяването на страната към НАТО и ЕС без допитване до народа ознаменува официалния „нов цивилизационен избор“ на България. Това присъединяване към евроатлантическите структури и ценности бе посрещнато с фанфари от целия т.нар. „политически и прочее елит“ на България. Но доведе ли това до социално-икономическо възраждане на Родината ни, до възсъздаване на силна и достойна армия и укрепване на нашата сигурност, до преодоляване на демографската катастрофа? Засега резултатите не доказват подобно нещо. Напротив рисковете за България се увеличават и за това допринася именно това членство. В буквалния смисъл на думата България е „изнасилвана“ да приеме Истанбулската конвенция, да приема враждебни позиции и да участва във враждебни действия срещу Русия, с която ни свързват близки цивилизационни връзки, да се обявява срещу националния си икономически интерес в такива проекти като „АЕЦ „Белене“, „Южен поток“ и „Бургас-Александропулис“. Днес на дневен ред застава пак т.нар. „Бежански въпрос“, както и натиска страната ни в условията за засилваща се демографска катастрофа да приема враждебно настроени мигрантски маси от млади мъже, желаеши всичко друго, но не и интеграция в българското общество.


ПОГЛЕД ТВ: ПОСЛЕДНИ НАЙ-ГЛЕДАНИ

Алтернативен Поглед 36938
Валентин Вацев: Коронавирусът е важен факт, но той не е причина за краха на глобализацията

Алтернативен ПоглеД 30121
Валентин Вацев: Европейската интеграция опря в една стена

Алтернативен Поглед 93964
Проф. Нако Стефанов: Европейският съюз е най-слабото звено на задаващата се глобална криза

Алтернативен Поглед 59308
Проф. Нако Стефанов: Поредица от събития тласкат човечеството към хаос

Културен Поглед 66462
Диян Костов, иконописец: „Зрителят иска да съпреживява творбата“
АВТОРСКИ: ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ

Симеон Николов 26908
Морал и ценности: ЕС против помощи от Китай и Русия за Covid-19

Петър Волгин 27690
COVID-19 окончателно разби либералното статукво

Христо Георгиев 32337
Още един филм с лъжи на поразия

Велислава Дърева 46168
Врагът не е Църквата

Борислав Цеков16792
Разпускането на парламента по време на извънредно положение е вредно и опасно!
НОВИНИ: ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ

30.03.20201458
Global Times: Когато светът се нуждае от единство, Помпео се държи като „политически бандит“

30.03.2020988
Times: Британските власти не планират да отменят карантина до юли

30.03.20202267
Bloomberg: След пандемия винаги идва ксенофобията

30.03.20203533
Foreign Policy разказа за «сирийския реванш» — втората вълна на коронавируса

30.03.20203375
Forbes: Защитавайки се от «агресията на Кремъл», САЩ рискува да удари по своите производители на нефт




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djem
Категория: Бизнес
Прочетен: 955341
Постинги: 345
Коментари: 925
Гласове: 9183
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930