Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2016 08:47 - Бутилирана вода
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 1303 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
     Натурална ли е минералната вода, която продават в пластмасовите бутилки?

                             И, защо ледът не потъва в океаните?

На първият въпрос отговаря инж. Владимир Драгиев. Владимир Драгиев е изследовател на водата, на нейните свойства, на това, което я прави полезна за нашето здраве. Водата носи енергия, тя е нещо повече от молекули H2O. Енергията на водната молекула е 16 гигахерца, тя трепти милиард пъти в секунда.

На втория въпрос инж. Драгиев: При 4 градуса по Целзий водата е по-плътна от леда и максимално енергийно заредена. Затова и ледът не потъва в океаните.

И още нещо любопитно за водата:

При 36 градуса водата може да приема огромно количество енергия, без при това да й се вдига температурата, и също да отдава енергия, без температурата й да спада. Ето защо е много полезно за човека да пие вода 36 градуса. Това, че средната телесна температура на човека е 36 градуса, всъщност е свойство на водата в тялото, а не на самия организъм. Човешкото тяло е 70% вода, при децата то е 90%. Мозъкът е 85% вода, а кръвта - 90%. Когато гениалният физик Алберт Айнщайн умира, при аутопсията в мозъка му са отчетени 94% вода. Така че, ако искате да се представите добре на изпити, на тестове, да бъдете концентрирани и да извършвате ефективно мисловна дейност, трябва да приемате много вода. Дори минималната дехидратация ще ви се отрази зле.

Младите хора, особено жените пият всякакви медикаменти за отслабване, за да са елегантни. Но, трябва да знаят, че най-малката дехидратация (изхвърляне на водата от тялото) човек губи тегло, но губи също минералите и витамините, които водата съдържа и поддържа тялото физически здраво. 80% от болестите са от недостиг на вода в тялото.

Организмът е един доста голям компютър, който се стреми да направи така, че човек да оцелее и в най-екстремните ситуации от живота си. Ако аз пия вода веднъж в денонощието, какъв сигнал давам на тялото? Сигналът е, че се намирам в пустиня, и тялото минава в режим на оцеляване. В този режим организмът изключва всички системи на детоксикация, на регенерация, на лечение, на възстановяване, на подмладяване. Същият ефект предизвиква и стресът - вкарва тялото в режим на оцеляване, т.е. дехидратацията е вид стрес.
Давате ли си сметка, че огромна част от хората живеят в този режим на оцеляване. А се чудим защо боледуваме, защо нямаме енергия, защо сме негативни, гневни, недоволни, нещастни. Нашата ДНК е обградена с фин слой водни молекули и ако ние сме дехидратирани, РНК копира грешна информация и организмът синтезира грешни белтъци.

  

Индикатор за това колко вода трябва един човек да пие на ден е цвета на урината.
Нуждата от вода е строго индивидуална. Една е нуждата на човек, който работи в климатизиран офис пред компютър и само движи мишката. Друга е на моряк в трюма на танкер. Той е задължен да изпива на ден по 13 литра вода, обогатена с минерални соли, иначе го свалят от борда. И най-лесният индикатор, че пиете достатъчно вода, е светлият или бистър цвят на урината. Колкото е по-тъмна урината, толкова повече сте дехидратирани. Минимум шест пъти на ден трябва да ходим по малка нужда. Забележете, че говоря за чиста вода, а не за други напитки. Те не могат да заместят водата. Кафето и чаят са диуретици, те още повече дехидратират тялото.
Особено важно за здравето е да пием вода сутрин на гладно. Защото организмът цяла нощ се е чистил от отровите и сутрин човек е в критично дехидратирано състояние.

Ако вместо вода пиете кафе, тялото минава в режим на оцеляване и точно това дава изкуственото усещане, че кафето ви ободрява. Много по-добре ще ви ободрят 600 мл вода, която ще изпиете за 15 минути след събуждане. Дайте възможност на тялото да се хидратира отново за един час сутрин и след това яжте. Ако ядете веднага, всичката вода отива за отделянето на стомашните сокове. Сутрешната вода трябва да е с температура 36 градуса. Тя има добър детоксикиращ ефект и помага мощно при здравословни проблеми. Дори да са трупани с години, болестите изчезват за няколко седмици.
36-градусовата вода има подмладяващ ефект, който се подсилва от 100 подскока с въженце или като имитирате скачане с въже, дори само да си отлепяте петите от пода. Това тръскане раздвижва лимфната система, която обира токсините от клетките, през бъбреците чрез кръвта и урината ги изхвърля.

ЛИПСАТА НА ВОДА в тялото. Първият признак за дехидратация е сухота в устата. След това настъпва главоболие, болка в тила, в слепоочието, в кръста и в гърба, тежест в очите, суха кожа. Неслучайно хората, които не пият достатъчно вода, се къпят по един час и така чрез кожата приемат някакво количество вода.

През 2007 Pepsi Co бе принудена да признае, че Aquafina, която бе рекламирана като изворна вода, всъщност е... вода от чешмата.

Coca Cola също призна, че Dasani е пречистена вода от чешмата. Всъщност, американските медии твърдят, че в САЩ е по-сигурно да пиеш вода от чешмата, отколкото бутилирана вода, защото за първата има по-стриктни федерални изисквания.

СИНТЕТИКАТА
Нашата енергия и здраве деградират в синтетичната среда, в която живеем. Изворите са все по-недостъпни, а когато ги има в градовете, са замърсени, тъй като 20-30 метра от почвата е замърсена. Първо трябва да наливаме вода и да я съхраняваме в стъклени съдове. В пластмасовите съдове има особено вреден за здравето пластификатор Бисфенол-А. Когато наливате гореща минерална вода в пластмасови съдове, този пластификатор директно се разтваря във водата. В големи дози той е канцерогенен. Попаднал в организма, Бисфенол-А може да предизвика синдром на Едуардс, синдром на Търнър, синдром на Алцхаймер и много други заболявания.
Бисфенол-А почти не се отделя от бутилките във водата до температура 18 градуса. Това означава, че минералната вода, която ни продават в магазините, трябва да се съхранява и транспортира в хладилници. Само че не се прави.
Най-малкото, което може да направи всеки човек за себе си, е да не пие вода от пластмасови съдове. Не препоръчвам бутилирана вода в пластмасови бутилки. По-добре пийте чешмяна вода. Колкото по-фино структурирана е енергийно водата, толкова по-лесно тя преминава през клетъчните мембрани. Това е жизненоважно за нашето здраве. Ако хидратираността на клетките ни е под 99%, настъпва болестно състояние.

И ОЩЕ информация за пластмасите:

PVC пластмасите често се използват за опаковане на месо. Те съдържат омекотители, наречени ”пталати”, които влияят върху хормоналния баланс на човека, а по време на производството на тези опаковки се отделя диоксин, който е мощен канцероген и в допълнение причинява хормонални аномалии. Като се има предвид, че в храненето на животните също се използват хормони, включително хормони на растежа и полови хормони, сами можете да си представите, как PVC опаковката само допълва този чудовищен коктейл.

КАНЦЕРОГЕНИ - За голямо съжаление се оказва, че дори и известни марки кисели млека се дистрибутират в пластмасови кофички от полистирен. Можете да видите това на дъното на кофичката, където в триъгълния знак за рециклиране пише цифрата 6, а под него има надпис PS.


НАДЦЕНКИТЕ В ТЪРГОВИЯТА


Гримове


Това, за което дамите не се замислят е, че 80-90% от сенките и ружа им са всъщност... прах. Останалите съставки са масло и восък.

Дамите плащат луди пари, за да мажат лицето си с, честно казано, мръсотия. Към нея се добавят аромати, за да не мирише лошо, но прахта си е прах.

И докато за кремовете може да се спори дали наистина имат съставки с определено действие върху кожата, то за сенките и ружа спор няма - това е прах с оцветители. Някои жени дори сами си ги приготвят по домашна рецепта.

Бутилирана вода

И Pepsi и Coca-Cola признаха, че „изворната вода", която продават е всъщност пречистена (каквото и да значи това) чешмяна вода.

Всъщност, причината да си купувате бутилка вода не е толкова качествата й, колкото удобството. Когато ожаднеете, влизате в най-близкия магазин, бензиностанция и т. н, и си купувате вода, но оправдана ли е цената й?
Все пак колко могат да струват 500 мл?, при цена на кубик (м3 = 1000 литра) е 2 лв с ДДС.

Матраци и мебели

При тях печалбата е между 200 и 400%. Как пет сглобени дъски могат да струват повече от телевизора ви?

Преди да купите мебели, обиколете повече магазини, защото за един и същ продукт може да има голяма разлика в цената на различни места.

Дизайнерски дрехи

Надценката може да стигне 1000 процента от стойността на продукта.

Аргументът на големите марки е, че гарантират качество, но много фирми правят качествени продукти, без да могат да сложат такава надценка. Всъщност, каквото и да си говорим, при дизайнерските дрехи вие плащате за име.

Рамки за очила

Голяма мистерия е как две телчета, които тежат 20 грама могат да струват 500 лева?

За какво е надценката? За дизайнерски модел? И колко вариации можете да имате на рамка на очила.

Лекарствата

В САЩ лекарствата са на първо място в класацията на продукти с най-голяма надценка, защото за разлика от Канада и Европа, регулаторните органи там не поставят таван на цените.

Така медикамент, който в Германия струва 60 долара, в САЩ може да бъде намерен за 360 долара.

Лошото е, че тук не се злоупотребява само с изтъняване на джоба на потребителя, а се стига до загуба на здравето на болни хора.



Гласувай:
9


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей!
06.10.2016 11:28
Така е, пластмасите съдържат феноли, фталати и така нататък
Със стъклото като безвредност не могат да се сравняват
Но пък са по- леки,по прозрачност се доближават до него, еластични и леки са
И се употребяват в медицината- за спринцовки, за банки за глюкоза
Но се използва най- безвредната пластмаса- полипропилен
Може да се допусне, че материал за да се приложи в медицината минава през жестоки изследвания за безвредност
За банките, най- сурови бяха изискванията за цинк. Влизал в неприемливо взаимодействие с кръвта Та заради това се отказах от от цинков окис, с който имах отлични резултати
Иначе полипропиленът е неразтворим и доколкото се разтваря, това както при металите се дължи на разликата в повърхностните напрежения Издържа и на кипяща вода, без да се деформира

Хубав ден!
цитирай
2. andri - По вкус,бутилираната вода прилича на.......чешмяната
06.10.2016 21:52
За да не ви боли глава и да се чудите от какво е, прочетете тук и.. . . . . дано се справите с надписите на бутилките за вода, щото от тях болежки - много.


Пластмасовите бутилки ще ги познаем по надписите.
Ето какво означават надписите:

PET или PETE
Това са еднократни бутилки, които могат да отделят тежки метали и вещества, влияещи на хормоналния баланс на човека.
PET - това е най-често използвата пластмаса на света. Важно е да се помни, че е за еднократна употреба. Ако си наливате в такива бутилки вода често, подгответе се, че в организма ви могат да попаднат алкални елементи и по-голямо количество бактерии, които обожават PET.

HDP или HDPE
Това е много добра пластмаса, която на практика не отделя никакви вредни вещества. Експертите препоръчват, ако е възможно, да купувате вода именно в такива бутилки. И са безопасни, и от екологична гледна точка са нормални, тъй като почти цялата пластмаса се преработва. Това е твърд тип пластмаса, която най-често се използва за съхраняване на мляко, играчки, измиващи средства и някои пластмасови пакети.

PVC или V
Изделията от този тип материал отделят не по-малко от два опасни химикала. И двата оказват влияние на хормоналния баланс.
Това е мека и гъвкава пластмаса, която се използва за съхраняване на растително масло и детски играчки. От него правят блистерните опаковки за многобройни потребителски стоки. Използва се за обвивка на компютърни кабели. От него правят пластмасовите тръби и детайли за санитарната техника. PVC е относително устойчив на преките слънчеви лъчи и времето и затова от него правят рамки за прозорци и градински маркучи. Експертите препоръчват да се въздържаме от покупката на изделия от такъв материал, ако можем да намерим алтернатива.

LDPE
Тази пластмаса се използва и при производството на бутилки и при правенето на найлонови пакети. Не отделя химически вещества в водата, която съхранява. Но е безопасен само при използването му за контейнери за вода. Пакетирани в него продукти е по-добре да не купувате. Можете да погълнете не само продукта, а и някои вещества, които са опасни за сърцето ви.

PP
Този тип пластмаса има бял цвят или полупрозрачни тонове. Използва се за опаковка на сиропи и кисело мляко. Полипропиленът се цени заради термоустойчивостта му и е относително безопасен.

PS
Често се използва за производство на чашки за кафе и кутии за бързо хранене. При нагряване обаче отделя опасни химически съединения. Полистиролът е евтин, лек, и достатъчно траен вид пластмаса, който не става за горещи храни и напитки.

PC или пластмаса без специални знаци
Това е най-опасната пластмаса. Използва се за бутилки за вода и кутии за храна. Да се съхраняват в контейнери от поликарбонат храни и вода категорично не трябва. Той отделя бисфенол А - известно вещество, което унищожава ендокринната ви система и потиска изработката на хормона естроген.

В крайна сметка преди да купите каквото и да било в пластмасова опаковка, помислете два пъти. Все пак стъклото е много по-безопасно.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравейте, Джем и Андри!
07.10.2016 21:28
Изненадан съм! Браво , Андри!
Бих допълнил за полипропиленът, че има и прозрачни марки от него, които се използват в медицината
За производство на банки за глюкоза и за спринцовки!
Основното предимство на пласттмасите е, че са леки и могат да се правят от тях тънкостенни изделия
В Троян имаха планина от стъкрени банки в склада Вероятно са претопени вече
Ами тя , банката, може да се използва и като оръжие- доста тежка е И чуплива при това

Хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djem
Категория: Бизнес
Прочетен: 955842
Постинги: 345
Коментари: 926
Гласове: 9188
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930