Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2016 08:41 - МАЙОНЕЗА БЕЗ ЯЙЦА !!
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 951 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 14.06.2016 14:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                 
   ПРОВЕРКА ОТ АСОЦИАЦИЯТА "Активни потребители"

устянови:



че, в България по магазините за хр. стоки се продава майонеза с неизвестно съдържание!! Това което виждаме по щандовете е продукт,който съдържа много вода и не съдържа ЯЙЦА!!!

Българските производители пестят основно от мазнината, като компенсират най-вече с много вода. Затова продукта има кисел вкус и рядка консистенция. В България хранителните компоненти и технологията на производство в настоящия момент не са предмет на регулация, но съществува традиционно възприятие за състава и вкуса на майонезата, формирани през годините от големите производители и готварските рецепти, отбелязват от организацията.

МАЙОНЕЗА БЕЗ ЯЙЦА! Странно нали?

Етикетите разкриват и друга интересна подробност - в 6 от 16 търговски марки от състава на продуктите отсъстват яйцата. Това означава, че те не могат да се казват майонеза, защото в тях липсва основната хранителна съставка в този продукт. Според международните стандарти тези храни би трябвало да се наричат "САЛАТЕН ДРЕСИНГ" посочват от "Активни потребители". Що е то майонеза?


В САЩ, Европа и България под майонеза се разбира подкиселена водно-маслена емулсия с добавен яйчен прах. Задължителни компоненти са растително масло, яйца и/или яйчен прах и натурална киселина (лимонена, оцетна, малеинова) и вода, се посочва в изследването. От него става ясно също, че в Белгия от 1955 г. действа закон, според който майонезата трябва да съдържа най-малко 80% мазнина и 7,5% яйчен жълтък. Хранителната индустрия лобира за приемане на нов стандарт, който да намали изискванията на 70% мазнина и 5% яйчен жълтък, но без успех. Най-диетичната майонеза Прочитът на етикетите на 16-те марки майонеза показа пълно разминаване на наложената в България рецептура с известните международни стандарти по отношение на маслеността, сочат данните. Вместо 65 – 80% в България декларираните стойности са средно 34,4%. Измерените са още по-ниски – 27,6%.


Подобни майонези би трябвало да се наричат "супернискомаслени". При 8 от марките, което е половината от всички, установените мазнини са по-ниски от декларираните от производителите и явно обяснението е просто – пестене на пари чрез влагане на по-малко олио, казват от "Активни потребители".


Информацията идва от интернет потребители разпостранена чрез ел.пощи.



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. anin - Да, и аз чух по ТВ
14.06.2016 13:13
Майонеза без яйца, и сирене без мляко!
цитирай
2. zaw12929 - НОРМАЛНО: СИРНЕНА ПОПАРА БЕЗ ХЛЯБ И ...
15.06.2016 08:53
НОРМАЛНО: СИРНЕНА ПОПАРА БЕЗ ХЛЯБ И СИРЕНЕ Може да е със студена вода или без вода . Ако яйцата са заразени- готова пандемия. Тази майонеза не е вредна, а може да се спести и мазнината.
Поздрави на автора!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31