Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2016 08:39 - Евтино вносно месо се продава доста скъпо у нас,като се предлага за българско
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 1576 Коментари: 3 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

          

                                 ТЪРГОВЦИ НА МЕСО НИ МАМЯТ УМИШЛЕНО
                            (честита ни нова измама от търговците на дребно!)

                              На българския пазар за месо и месни продукти....



„Евтино свинско от Испания, Румъния и Германия залива българския пазар, на който едва 30% от месото е родно производство. До 4-4,50 лв./кг пада цената на вратната пържола в магазините и затова подозираме, че това месо е обработено с хранителни добавки“, съобщи пред „Труд“ Добрин Папазов, председател на Асоциацията на на свиневъдите в България. По думите му продуктите се инжектират с разтвори, които повишават теглото и реално потребителите плащат за вода, а не за месо. За да спрат злоупотребите на пазара, от Съюза на свиневъдите предлагат да се въведат промени в Закона за храните, съгласно които „подсилените“ меса да бъдат на отделен щанд с маркировка, че съдържат добавки.


image


Производителите си обясняват причината за дъмпинговия внос със свръхпроизводството на земеделски стоки в Европа, както и с руското ембарго, което затвори един огромен пазар.
Същият проблем съществува и с предлагането на пилешко. По данни на Съюза на птицевъдите, изготвени за в-к „Труд“, през 2015 г. в България са внесени над 100 000 тона, толкова е и родното производство.
„Вносните меса се продават на много по-ниски цени от родните и това подбива вътрешния пазар“, коментира пред вестника депутатът от БДЦ Чавдар Пейчев, който е подал сигнал до земеделския министър Десислава Танева.
„В страната ни се внасят пилета от Румъния, които се продават по чуждите кланици на цена на 0,95-1,05 евро. В България след транспортните разходи и надценката на търговеца килограм пиле на едро се търгува за 2,15-2,20 лв. без ДДС. Така излиза, че възможно най-ниската себестойност на произведено пилешко месо в България е 2,50 лв., т.е. с 50 ст. по-висока от продажната цена на кланиците в други държави членки на ЕС като Полша и Румъния“, коментира пред вестника Пейчев.


Птицевъди от Северозападна България обявиха пред „Труд“, че най-ниската себестойност за пилешко, произведено у нас, на изхода на кланицата не може да е под 2,61 лв./кг без ДДС.


Пейчев е категоричен, че трябва спешно да се провери дали в месото от този дъмпингов внос не се слагат добавки и води над регламентираните, за де се удължи срокът му на годност.


Той напомни, че срокът на годност на охладеното пилешко е 8 дни, като 6 дни са нужни само за транспортирането му до България.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5408069



Гласувай:
11


Вълнообразно


1. andri - в зависимост от категорията на магазина и мястото където се намира
11.04.2016 09:11
в Бургас няма месо на тази цена, 4.50 лв/кг
в зависимост от категорията на магазина и мястото където се намира
90% от св.месо е с цени между 6.50 лв//кг и 11.50 лв/ кг. Агнешкото и шилешкото са с цени 8.80 лв/кг и 14.50 лв/кг


пилешкото се продава между 5.60 лв/кг и 10.50 лв/кг
А, когато наближат празници у нас всички цени скачат двойно, докато в Европа - цените се намалят целенасочено особено когато идват празници. Явно че, европейци печелят от оборотите, а не от цените на стоките.
цитирай
2. kozme - Не само месото е малко менте
11.04.2016 16:30
ПРЕКУПВАЧИ (търговци на едро) ВНАСЯТ ЗАЛЕЖАЛИ ЯЙЦА ОТ ПОЛША И ФРАНЦИЯ

Наши птицевъди предупреждават за опасни яйца по Великден!
13 % от яйцата на пазара са вносни.

Проблемът е, че най-големи количества се внасят именно по празниците, когато има голямо търсене и се смесва с българското производство. Така комисиите по проверките, не могат да разберат кои са вносни и кои не. Повечето яйца са с вече зелен жълтък, което показва, че яйцата са с изтекъл срок на годност.
цитирай
3. ferdi - ...
12.04.2016 15:30
На този все по-обедняващ народ вече не му пука за качеството, и няма как да е иначе. Във Варна всички големи вериги хранителни магазини пускат свинско и пилешко на половината от цените, които са в магазините на българските производители. Родно родно, ама като всички останали цени на хранителни продукти леко и незабележимо си растат без спир (независимо че горивата уж падат, а заплатите не помръдват от години!) - 4 лева разлика за кг свинско в един момент си става примамливо.
Погледнете от тази гледна точка..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930