Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2016 10:17 - НАШЕТО БЪДЕЩЕ ЗАВИСИ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ПОЛИТИКИ!
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 2071 Коментари: 11 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


  ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА И КАК ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ НЕЯ



Предложения за конкретни политики за излизане от кризата - икономическа, идеологическа, всякаква, и как точно да бъдат въведени!


СЕГА тези политики - липсват. Исканията за промяна на Изборния кодекс - забравени.
Партиите (особено непредставените в този парламент), изглежда, са в любимото им състояние на българска еуфория - кампания. Подвиквания, твърдения, намеци, квалификации - бол. Разработване, обосноваване и набиране на обществена подкрепа за конкретни политики и начина им на реализация - йок. Само голи думи и обещания без покрития.


ПРОМЕНИТЕ СА НЕОБХОДИМИ СЕГА!
Аз, имам конкретни предложения, които ще изкарат "икономическата криза" от дъното където се намира сега:
1. Във всеки голям град, със жители около 500-800 000 - ДЪРЖАВАТА и държавната политика, (сигурно има поне по 5-ма богати граждани -нужно е само един българин ,вместо да си държи парите в банките,щото лихвите са = 0) да инвестира -построи по една фабрика или завод в който да работят поне 1000 -1500 българи, за да спрат да се оплакват от немотията си.

2. Във всяко голямо село да се изгради по една фабрика за около 500-800 работника, където да се произвеждат най-необходимите продукти за едно домагинство. За да спрат кражбите и хората да са доволни, че имат работа и редовно си получават заплатите.


3. Във всяко селище с жители около 500 или 1000 да има по един цех, където да работят всички безработни, да се осигуряват и да си получават заплатите редовно,за да няма недоволни.

Там където има работа осигурена чрез работни места, ще има и болници, ще има и магазини, ще се радват хората на добър живот и няма да протестират непрекъснато.
/ сега има такава нагласа на политическите сили - да затварят болници,защото нямало толкова много жители по села и малки градове. искат да направят така както е в САЩ - хората от селищата пътуват по 30-50 км, за да отидат на лекар, а линейките им пътуват по 30-50 минути докато достигнат до болния и..докато стигнат до него, он се споминал. Така ще направят, че селата ще запустеят и в България големите градове ще се групират в още по-големи. Тогава държавата България може и да изчезне от картата като държава./

Сега, още преди пъкленото дело на държавната политика да ни забие нож в гърба все още има надежда да спасим народа от изчезване завинаги назапад. Като накараме държавата да построи поне на първо време 10-на големи заводи за производство на машини и съоръжения, които сега държавата внася от вън. Ако успеем да накараме държавата да работи за нас, това ще е нашия триумф, наша заслуга - заслуга на народа български!

Политиците ще са доволни,ще спрат да лъжат избирателите си с неосъществими обещания за по-добър живот, и няма да се компромитират публично, медиите ще се успокоят и живота на страната ще се подобри в общи линии. Тогава комисиите като КПУКИ, ще се успокоят няма да имат натоварено работно време, бройката им ще намалее. А, знаем че колкото по-малко комисии има, толкова по-малко излишни заплати и бонуси ще се плащат. В замяна на това пък, народа ще е спокоен, че има работа, поне 50% от циганите работят по цехове и фабрики. Ще намалеят престъпленията, ще се успокоят хората и живота ще е рай! Ще "бием" по капитализъм западните държави, ще се стабилизира само след година - две икономиката ни и износа ще се увеличи с високи и бързи темпове!

Но, преди това да се случи трябва ДЪРЖАВАТА да построи поне 5 големи държавни (нови) завода в сферата на металургията, за да си върнем доверието на чуждите капиталисти, не само да ни вярват, а и да търгуват с нас на нивото, което търгуват със западните си съседи. Запомнете българи, вътрешния продукт се измерва с износът на държавата! За да имаме износ на висок стандарт, ни трябват ЗАВОДИ, а не цехчета с по 100 работника на ишлеме. В момента целия ни икономически ресурс е едва 2% от производството като цяло. В тежката категория - производство на машини и инструменти - България е в дупка. Чакаме "инвестиции" от Китай или Русия за да ни извадят от дупката, в която ни заби държавната администрация....и даде възможност на държавната политика да ни ЛЪЖЕ и МАМИ на изборите за "по-добър живот" - който ще видим през крив макарон, ако същата тази ДЪРЖАВА не построи нови заводи там, където е необходимо - в големите градове, села и селища - да работи народа и да заживее този бленуван по-добър живот! Тогава износът ни ще е 55%, стандартът ни на живот ще е висок, малко по-скъп, но много по-добър! Младите кадри ще работят за родината си и всички ноу-хау технологии ще си останат у нас.

/djem/




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. appen13 - Явно обитаваш измисления ПАРАЛЕЛЕН свят на инкомедийните жълти парцали, драги !
05.03.2016 11:08
Явно обитаваш измисления ПАРАЛЕЛЕН свят на инкомедийните жълти парцали на Иво Прокопиев и сие, драги !
Евро-германското ОКУПАЦИОННО колониално ГАУ "България" НЕ Е ДЪРЖАВА !
А е просто една ТЕРИТОРИЯ, аграрно-суровинен придатък към евро-колониалната МЕТРОПОЛИЯ !
И единствената "икономика", която и се позволява от Берлин и Брюксел е ИЗНОСА на ПРОСТИТУТКИ, ЕВТИНА ПРИСЛУГА и ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА !!!
И АБСОЛЮТНО нищо друго !
НИКОГА, ПРИ НИКАКВИ УСЛОВИЯ, Берлин и Брюксел няма да позволят да имаме ДЪРЖАВА, работещи ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ, ИКОНОМИКА, ЗЕМЕДЕЛИЕ и достоен и НОРМАЛЕН ЖИВОТ !
Н И К О Г А !!!!!!!
Поне докато съществува АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср !!!!!!
цитирай
2. kush11 - Съгласен с горното. Това, за които ...
05.03.2016 11:19
Съгласен с горното. Това, за което говориш, беше направено от лошите комунисти. Във всяко селце имаше някакъв цех, дори внасяхме работна ръка.
цитирай
3. djem - Хич не ме интересува Брюксел. България е била и ще си остане с това име, ако ще и ония диваци (дивия запад) да не ни хареса.
05.03.2016 11:36
Суверинитетът ни е български и НИКОЙ не може да ни го отнеме!
Но, съм сигурна че ако Б.Борисов удари юмрук по масата и каже "така ще бъде" всички подлоги ще гу слушат.

Защото такива пикльовци като Костов, Станишев и разни други муши-трънки не стават за тази работа. Нямат хъс и страст да командват. Борисов може да е ченге или "мутра" но си знае силата. Сигурна съм че това ми изказване никак няма да ви хареса, но се надявам че поне ще ви стресне.

Статията ми ще стои тук докато не видя някой да каже: "да, така трябва да постъпват истинските ни политици - тези, които милеят за родината си.

А не само като дойде някой празник,било то национален или патриотичен да се правят на велики!

Няма да трия ничие мнение, било то отрицателно или каквото е!
(освен ако някой не ме обижда лично).

Хайде, искам мненията ви!
цитирай
4. marley - Фейсбук маняци - политически партии които нямат и 2% гласоподаватели,искат оставки
05.03.2016 11:48
Всички партии които сега не са във властта - пускат ПЛАТЕНИ РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ - И ИСКАТ ОСТАВКАТА НА СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!

ВСИЧКИ ТЕЗИ ПАРТИИ, КОИТО НЕМОГАТ ДА МИСЛЯТ С ГОРНИТЕ СИ ГЛАВИ ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИТЕ!

НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ, КОИТО ПЪРВИ ЩЕ НАПУСНАТ КОРАБА, АКО БРЮКСЕЛ ИМ ПРАТИ "доклада на смъртта"!! Фейсбук - маняци за власт и "моралисти" с милиони в банките!!

Всички те просто изместват главната тема от ежедневието на народа български.
На такива доверие просто нЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА!

ТЕ не преставляват интерес - защото се водят от корупционните сделки, търсят властта заради парите и търсят начин да забогатеят на чужд гръб.

Мърлячи като тях - нямат място във властта!!

ТЕ ПРОСТО ИМАТ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ЗА ДА КУПЯТ РЕКЛАМИТЕ В СВОЯ ПОЛЗА!
цитирай
5. appen13 - djem-чо,бившата държава България НЯМА СУВЕРЕНИТЕТ в рамките на анти-европейския германски ЕСсср !
05.03.2016 12:03
Жалко, че си НАХАЛНО НЕГРАМОТНО и МНОГО ПРОДАЖНО СЛУГИНСКО Герб-евромутре, което си въобразява, че банкянския "пидал" е нещо повече от една НАЕМНА АНТИ-БЪЛГАРСКА КОЛОНИАЛНА ПРИСЛУГА, продаваща такива тъпаци като тебе с огромно удоволствие !!!
цитирай
6. appen13 - marley, КАКВО "правителство" ?
05.03.2016 12:07
И откога една НАЕМНА ТУЗЕМНА КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ, подбрана от НАЙ-КРИМИНАЛИЗИРАНИТЕ Герб-ЕВРОМУТРИ и ЕВРОМУТРЕСИ се нарича "правителство" ?
Я си отвори очите за реалностите в евро-германската ОКУПАЦИОННА ТЕРИТОРИЯ "България" !
цитирай
7. andri - appen13 - не бъдете толкова краен, предатели като Вас нямат място на трапезата,
05.03.2016 13:05
къде допускат ваши коментари? Май - никъде, и причината е ВАШЕТО отвратително държание в блог - бг. Заслужавате си порицанието. Вашето мнение не е меродавно, защото сте единствен тук с антибългарски произход!!

Толкоз негативност само от един човек просто е вулгарност от ваша страна, засрамете се!! Вие не сте български гражданин явно!!
----------------------

Ето ви още един - същият като вас, със същите разбирания, но с тази разлика че в неговите банкови сметки се мъдрят милиончета, които вие - нямате!!


САЩ ВЪВ ВЛАСТТА НА БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ СВОИТЕ ПРОВОДНИЦИ - ПРОКОПИЕВ И ДР.
Г-н Иво Прокопиев написа “блог пост”, а после даде и интервю (пред Дарик радио) - популярно споделяни онлайн. Говори за перспективите, не - нуждите, от въвеждане на механизми за форми на пряка демокрация благодарение на новите комуникационни технологии.....Публикациите по теми за индустрии, в които г-н Прокопиев има “експозиция” от стотици милиони, да съдържат посочването на този факт. Или най-малкото всяка публикация, съдържаща “САЩ”, да води с хиперлинк към информацията, че медийната група на Иво ПРОКОПИЕВ е получила “грантове” от фондация “Америка за България” (т.е. САЩ) в размер на над 3 000 000 (три милиона) лева. ЕТО КАК ПРОКОПИЕВ ИСКА ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ!!!

цитирай
8. djem - appen13, като ви гледам аватара, разбрах че сте американски пропагандатор с корейски облик!!
05.03.2016 13:14
И така, да си дойдем на думата - българско производство на всяка цена!!

Като започнем с българското кисело мляко,което частниците производители достойно развалиха, пъхайки вътре нишесте,за да стане по-гъсто.
Българския традиционен хляб. Къде се произвежда днес? Почти никъде!!

НЯМАМЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ХЛЯБ И БЪЛГАРСКИ ХЛЕБНИ ПРОДУКТИ!!

Оказа се, че нямаме национален хляб. Тутманикът е турски, козунакът - румънски, имат го и евреите като хала или еврейски сладък хляб, баницата идва от лазанята и гръцкото хачипури, а за авторството на погачата спорят арабската пита и руският кравай.
И още нещо интересно научих. Колкото по на юг са народите, толкова по- бял им е хлябът. И обратното. Финландците примерно имат само черен хляб. У нас типовият е дошъл с германците по време на Втората световна война, а крал на хлябовете на север си остава ръженият. Всичко идва от климата и от традицията, които дори днешният глобален пазар не може да промени.

цитирай
9. mt46 - Поздрав!...
05.03.2016 13:52
Да, това е българският път на развитие... Но коя голяма партия у нас има подобна икономическа програма, такива цели?...
цитирай
10. kozme - Промени са необходими, но и трябва твърда ръка да ги направи защото
05.03.2016 20:23
българите са в по-малката си част разбира се, доста продажни и търсят начин да върнат времето с 50-60 години назад, само и само да не се осъществят промените, за които всички жители ревем с пълно гърло, правим протести и стачки - но видете ли - правителствата са слаби и....ние не им даваме да направят каквото е необходимо, за да станат тези пусти промени както трябва.

освен това забелязах в интернет - Фейсбук и туитър само платени коментари - плюенето е на първо място. Въпреки че съм сигурна че и в сегашното правителство има изменници и предатели, все си мисля, че има и достойни хора на които трябва да се вярва. Тези хора работят в името на народа си, правят това на което са способни. И...това им правене дразни всеки, който не е съгласен с промените. От години забелязвам че, българинът обича заседналия си скапан живот, стига в джоба му да влизат достатъчно пари за ядене на корем, пиене и хубави жени, които да го веселят, да му слугуват и да му се усмихват на лигавщините му.

Нито управлението на БСП му харесваше, нито на СДС, а сега и на ГЕРБ и РБ не му харесва. Какво иска нископлатения българин, освен добре платена работа, ама ако може да не работи - още по-добре.

В интернет има 150% платени нелицеприятни коментатори, които обиждат, накърняват, наругават всеки който не е съгласен с неговите негативни мнения.

Затова съм за мненията които се ревизират предварително, т.е. блогера ги прецежда през 10 сита, преди да ги пусне в ефира и да си цапа блога заради такива негативни елементи.
цитирай
11. getmans1 - Да, политики трябват но при нас в...
06.03.2016 23:54
Да, политики трябват но при нас всичко се саботира.
Сигурно помниш когато ББ каза нещо за картофите и агнетата как воглаве с опозицията скочиха и ... IT специалистите и други подобни с дипломи.
До първия мандат на Борисов субсиди се даваха само за зърнопроизводство и милиарди отива ха в 100 човека е фирми, де. Интензивното земеделие изяде хляба на животновъди и зеленчукопроизводители за години напред.

Откраднатите от държавата пари се превърнаха в бетон по курортите ниско квалифицираните искат да строят по градовете а не да гледат животни по селата.
Така както казваш „политики“ трябва да са като стратегия за всички правителства.

Борисов трябва успоредно с инфраструктура да постави като приоритет и зеленчука и агнето, тия с големите трактори и комбайни малко хора хранят, но са силни и влиятелни защото си имат лоби и могат да свалят всяко правителство.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031