Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2015 06:10 - МАФИЯТА ЩЕ НИ ЗАРОБИ!
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 3632 Коментари: 9 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                 МАФИЯ 99""



На кого му прави впечатление, че вече Три години Мафията управлява бизнеса, с цени от 0.99 лв  до 999 лв?


Къде в Европа има такива цени? А,говорят че сме европейска държава отдавна! Ако открете държавата в Европа където има такива цени - ще откриете и Мафиотите?

Ето как е в България, особено в големите градове:
На пазара с "хранителните продукти - всичко е спокойно!


Вече колко(?) правителства се смениха, но цените остават същите завършващи на 99, май в последните 3 години - няма промяна.

 image

А, ние обикновените потребители нека си...Искаме нормалните  цени!

Нека си ....Искаме нормалната  държава!

Искаме нормално и тактично отношение от страна на търговците към потребителите! Усмихнати и приветливи?.....боже, какво говоря? Та,те бяха усмихнати само на интервюто за работа...после като я получиха, станаха връждебни и зли.

ЦЕНИТЕ

Как си обяснявам цени като 2.32лв или 54.71лв за ел. уред производство на Тунис, в супер маркет за хранителни стоки с името "Лидл" ? Да не би търговията с храни вече да умира?Защо в луканките няма МЕСО? Защо в каймата няма месо? Защо месото има вкус на пластмаса? Защо кашкавала мирише на нафта? Защо сиренето се троши?

Защо в магазините за хранителни стоки продава дрехи и обувки?

Защо цените за различните стоки са еднакви?

  Ето ви няколко примера: В Кауфланд пазарувах и си купих "наденички" за скара...на цена 1.99лв/бр за 250 гр..... Не се изненадах на цената, а на съдържанието в "наденичките" - месо нямаше, но имаше доста горчиви подправки, които вгорчиха настроението ми за храна!

В БИЛЛА предлагат "промоции"! Никога не съм вярвала на промоции, защото така се предлагат най-големите боклуци - евтино и зарибяващо. Търговците по този начин,предлагащи промоции, се отървават от некачествената стока, с изминал срок на годност.

Т.н. ПРОМОЦИИ, подлъгват и бедни и богати да си похарчат парите преднамерено. Ако, все още не вярвате че, "промоциите" предлагащи се на българския пазар са менте, проверете в брошурите, които идват заедно с менте стоката - там ще видите че, няма превод на български език. Някои от тези стоки дори нямат етикети нито пък си личи кой е производителя. Това означава че, стоката е вкарана в България - НЕЗАКОННО! Или....фабриките на циганското производство е във вихъра си.Не, знаехте ли? Защо мислите че, в ДПС има толкова цигани? Защо са депутати? Дали тези депутати не си "внасят" бизнес чрез държавата с държавни доставки и с държавни дотации?

Същото е и с НЕЗАКОННИТЕ цигари, които 60% от ДЕПУТАТИТЕ ни пушат в почивката извън залата. А, казват че, търговията с незаконните цигари била спряна? Е, да някои от търговците на цигари без бандерол затвориха магазините си, но те са едва 2% от всичките "корекоми".

А, уж сме се преборили с корупцията и незаконната търговия? Кого искат да заблудят нашите управляващи, без значение от коя партия са, вече повече от 20 години? 

МАСКАРИТЕ - МАФИОТИ
Както казват старите хора - всички са маскари! Мили и драги докато ги "изберем" в изборите, и миг след като се наместят в министерските и депутатските кресла - стават "вълци" и унищожават и последното достойнство на българинът и неговият портфейл.

Знаем че,  няма да се променят тези наши управляващи, след като ЕС дава поводи за крадене на огромни суми пари. Знаем също и че, увеличението на МРЗ не е причина за двойно поскъпналите стоки и услуги на територията България. Знаем че, няма лесно да изчезват от рафтовете цени като 1.99лв, но се надяваме поне да виждаме по витрините на магазините нормални цени, които не завършват на  и .... 99 стотинки. Тази ИЗМАМА я знаем още от бившия социализъм, когато първи стъпки в промоционалните  цени бяха направени от кръчмарите предлагащи 100 гр. водка за 0.59 ст., тогава беше още 1973г.

      image

После нека ми разправят че, комунизма - социализма си отишъл!

  Къде е отишъл,моля? Май - никъде! Все още си е тук, и разбираме това особено ценообразуване, като погледнем цените, които завършват на ...99стотинки! Па, как така и всички магазини предлагат на едни и същи цени, различните стоки? Как става това ценообразуване - чифт обувки от  всички номера и марки на производство  (големи и малки) - 45.99 лв, 
всички гуменки на рафта независимо каква марка са - с цени 15лв.; всички ел. печки независимо от марката и производителя на рафта в магазина  са с цени 79лв; всички телефони показани в "промоция" в магазина  са - 9лв? Интересно, нали?  Ако, за тези стоки са пратени мита и налози на нашата граница, дали отново ще носят тези цени, или ще бъдат с нормални цени образувани след "превода"? И, кога най-после ще видим цени от порядъка на 9.23лв за ръкавици или 454 лв за спалня с матрак в "Явор" или "Айко"?

Любопитна съм да видя, кога и кой от магазините ще се откъсне от МАФИЯТА и ще предлага на  потребителите си стаки с етикети на български език, с печат БДС или "Произведено в България"?  Така както например Турция и Китай предлагат своето производство по целия свят със своята марка - Made in China....Made in ......


До кога Старите соц. трикове - ще ни се поднасят от новите соц.мафиоти!

Изглежда че, 1989 година въобще не е променила  бизнеса в България!

Пак си е същото, но мошениците вече са явни мафиоти!...и са навсякъде и....във футбола, и....в хранителния бизнес.....и в ....


   



Гласувай:
16


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Така е! И кратко определение:...
10.06.2015 06:50
Така е!
И кратко определение:
Така се получава, когато бивши големи комунисти се самоназначават или пък ги назначават за капиталисти
Тук е различно - в блога Няма икономика и не съм назначен, разбираш за какво става дума
цитирай
2. apostapostoloff - Този дълъг ферман е една
10.06.2015 07:42
огромна идиотщина. Цените в България са най- ниските в Европа и нямат нищо общо с някаква мафия. Само Н. В. Пазарът определя цените, а не някави несъществуващи мафии.

Стоките, продавани в България, са великолепни, а България е НАЙ- НОРМАЛНАТА СТРАНА в ЕС. Не пийте, когато пишете, ставате за смях!

И си го набийте в главата: България е една много добре подредена и спокойна страна, в която се живее чудесно. А вашето мозъче е тотално промито и изкривено и ви е скорило една много лоша и грозна шега.
цитирай
3. djem - Странно!!
10.06.2015 08:09
[quote=apostapostoloff]огромна идиотщина. Цените в България са най- ниските в Европа и нямат нищо общо с някаква мафия. Само Н. В. Пазарът определя цените, а не някави несъществуващи мафии.

Стоките, продавани в България, са великолепни, а България е НАЙ- НОРМАЛНАТА СТРАНА в ЕС. Не пийте, когато пишете, ставате за смях!

И си го набийте в главата: България е една много добре подредена и спокойна страна, в която се живее чудесно. А вашето мозъче е тотално промито и изкривено и ви е скорило една много лоша и грозна шега.
----------------------------------------------------------
В България се "живее" чудесно!!
Само дето нашето младо поколение се изнесе в чужбина да работи за НОРМАЛНИ заплати и да живее в НОРМАЛНИ ДЪРЖАВИ. НЕ КАТО В БЪЛГАРИЯ - КЪДЕТО се краде на всяка цена и където младите надежди с дипломи за висше - нямат работа като за специалисти. Тук у нас "работодателите" не плащат високи заплати - защото българите били...........мързеливи...и тези същите мързеливи българи в Гърция получават за същата работа тройно заплащане.
Вие, господине говорите глупости!
Сигурно не си давате сметка, че не сте сам в държавата!
И не сте критерии за подражание!

Всеки човек има право да се изкаже така както вижда "нещата".
Изкажете се, но не обиждайте и не нагрубявайте опонентите си! Иначе се получава това - че не се различавате от политическата мафия,която е и корумпирана.
цитирай
4. djem - Другото е печалба за....търговеца.
10.06.2015 08:14
0.99 лв си е чиста печалба за търговеца; защото...кой потребител ще си потърси рестото от 1 стотинка? Или рестото от 1 лев? Поне аз не си търся рестото от 1 ст. и като мен са стотици и хиляди. Така търговците са на печалба!
цитирай
5. apostapostoloff - Никакво младо попколение не се е изнесло
10.06.2015 17:40
в чужбина. В чужбина има около 450 000 "българи", повечето от които са цигани.

В "нормалните" държави като Италия, Испания, Гърция и пр. хората мизеруват с 300 евро на месец. Казх ви, че мозъчето ви е промито и вие ставате за смях.

Моите деца и техните съпрузи взимат ТУК заплати от по 5- 6000 лева, които имат покупателната сила на 15- 20 000 евро.

Попътувайте малко, огледайте "нормалните" страни, помизерувайте там и чак тогава пишете. Сигурен съм, че няма да драскотите такива идиотщини.
цитирай
6. toxic - Всъщност тези 99 ст. са търговски ...
10.06.2015 19:49
Всъщност тези 99 ст. са търговски трик и той тръгва от САЩ, около 60-те години на 20 век. 49 лв хората в началото се лъжат и ги възприемат като като 40 и няколко лв., не като 50. После обаче този трик се изтърква и около 2000 г. изледванията показват, че хората се дразнят от цени 49.99. Тогава откриват "златната цена" и тя е 48.98 /в случая/. А
А качеството на храните отива на кино през около 70-те, когато започват да прибавят т.нар филъри и наденицата става от соя и суха мас + много натриев моноглутамат за вкус и калиев "не помня какво" за цвят :) Има и набухватели и какво ли не още. Купувам месо, зеленчуци и плодове като цяло, рядко пакетирани боклуци. Диета от нитрати, пестициди и растежни хормони, което се води за здравословно хранене хаха
цитирай
7. djem - Подправка "Маги" - цена 0.99 лв
12.06.2015 12:13
Как да устои човек на тази реклама. Рекламата обаче е опасна!

Отровата Maggi

„Отровата Maggi” – такава тема е създадена в бг форум за майки, където след поредица от дискусии, потребители единодушно решават да бойкотират продуктите на Maggi, заради наличието на натриев глутамат в тях.

От Maggi – продукт на Нестле, не крият, че в съставките има глутамат. На опаковката ясно е написано, че в пакетчето се съдържа овкусител – мононатриев глутамат, макар че доказано тази съставка руши мозъка.

„Отдавна не купувам Maggi, точно защото знам, че съдържа глутамат. Но ме дразнят многобройните им реклами, на които дечица сладко си похапват от химиите им”, възмущава се една от майките във форума към темата „Отровата Maggi”.
цитирай
8. mt46 - Мда...
12.06.2015 12:35
Мафията вече ни е заробила... Тя владее, контролира всеки бизнес - законен и незаконен...
цитирай
9. shtaparov - Мафията ни е заробила още преди 71 ...
12.06.2015 14:22
Мафията ни е заробила още преди 71 години!...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031