Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2015 22:11 - Искате да си купите имот на безценица? Ето вижте как става:
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 5395 Коментари: 0 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                ИМОТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ
                                                  Купувате евтино - продавате скъпо



           image

                    КАКВО СЕ СЛУЧВА НА ЖИЛИЩНИЯТ ПАЗАР

Купувачите на имоти в София през последните пет години 2009-2013 могат да препълнят два национални стадиона! Официални данни от агенция по вписванията - 103885.
И представете картинката как стои- някой  си казва: "Абе кой купува имоти в днешно време цените са все още високи?" и 20 000 души вдигат ръка и казват - "Аз купих имот в София през 2009-та година", други 20 000 души вдигат ръка и казват "Аз купих имот в София през 2010 година" и още 20 000 души вдигат ръка и казват "Аз купих имот в София през 2011 година" и още толкова ще бъдат и през изминалата 2012 година...

Имотите в страната не ги броя, защото там има много ниви и имоти и за по 5000лв и т.н. иначе за тези четири кризисни години в страната сигурно общо са продадени между 700 000 и 900 000 имота, но това не ми е толкова интересно, защото една пета от българите най-живо се интересуват от цениТЕ в София, а не от тези в Добрич или в Монтана.
Последните данни за периода 2009-2013 година в София са извършени точно 103 885 покупки на имоти.До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Най -бързо се купува имот за "жълти стотинки" от ЧСИ. Всички знаем как се затъва в блатото, когато останеш без работа, а имаш  ипотека да изплащаш. Безработицата продължава да расте, независимо че разни правителства говорят съвсем друго. МЕЧТИ. Хиляди българи загубиха домовете и работата си за последните 5-6 години, откакто БАНКИТЕ пропагандират "ниските си лихви" и т.н. "фиксирани лихви" - знайте че това е ЛЪЖА! Фиксирана е лихвата само през първите 6 месеца, след което расте прогресивно, освен ако в договора не сте включили клаузата за РАВНИТЕ ВНОСКИ през целия период на кредита!
Когато ножът опре до кокъла - продавате апартамента си за стотинки, защото така е по закон.
Намесе ли се Частен Съдебен Изпълнител - спукана ви е работата! Имота ви ще го "купи" някой от "нашите хора" и след лек ремонт,обзавежда го и го пуска на пазара  с 200% надценка. Така парите отиват при пари! Това е начина на пазара на имотите да се срещат толкова евтини апартаменти, магазини, ателиета.....
Затова хората от имотния бизнес (брокери, адвокати, нотариуси, предприемачи и др.) купуват за 100 000 лв 5 или 6 имота от ЧСИ, отремонтират ги и отново ги пускат на пазара с надценка. Тези хора са най-изобретателни и са вещи по въпросите с покупко-продажби на фалирали длъжници на банките.
Цените на имотите сега са ниски, сега е времето да се купува имот, а по-късно след добра експлоатация, ремонт и ново обзавеждане имота си вдига цената сам. Предлагането е голямо, но купуването и реалните клиенти са малко. Повечето вече се познават добре. Те заедно или по отделно играят на търговете с имоти - публична продан. Огледайте се - те винаги са там - където имот се продава на търг с "наддаване" . За какво си мислите че наддаването е тайно? Ами да. Именно заради тези хора, които са от бранша покупко - продажби. Преди години когато нямаше такива "тайни наддавания" да купиш имот от банка или съд беше публичен открит търг. Сега не е така, заради "нашите хора" в бранша - спекулации на имотния пазар. И на обикновения човек не му минава през ума че -  един и същ човек може да купи 2009-та, да продаде 2010, и да купи отново 2011-та и пак да продаде. То си е като професия - покупко - продажба. На запад тази професия печели доста пари.
ВТОРО - всяка година има по стотици съдебни делби -  за наследството - в повечето случаи не се правят фиктивни продажби, а направо наследения имот се продава, защото наследниците много рядко се разбрират кой  и колко трябва да плати и оставят на края пазара да реши вместо тях и след това си делят получената сума от реалната продажба.
При какви условия ще се развива пазара следващите години според мен:
1) Помните ли първото покачване на цените 2002 година? Реално какво се получи тогава - след "зануляването" на сметките 97 година, за 5 години се натрупа ресурс в банките. Макар и при високи лихви от порядъка на 12-13% за жилищни кредити, пазара се отпуши - просто българинът не обича да държи много пари в банка, предпочита в имот. Сега ако приемем се сме "занулили" 2007 и сме тръгнали да спестяваме идва време според мен тези пари да се обърнат в имоти - има над 100 000 депозита в интервала 40 000 и 100 000 лв.
От 3-4 години не се строи интензивно у нас. Как ще се отрази това на купувачи и продавачи: ами ще има недоволни. Купувачите ще се цакат едни други в стремежа си да обърнат събраните пари в имот, които си заслужава. Продавачите на недоразумения ще си останат вечни продавачи, просто защото няма да проумеят, че техния имот не е уникален.
Нищо качествено не се е построило и то вече от няколко години насам, но това ще даде резултат след поне още две години. Резултата ще бъде - много хора с бюджет 70-120 000 евро ще търсят максимума за парите и няма да могат да го открият, защото те първа ще се строят интересни неща. Купувачите след 2-3 години ще искат вече задължителна гледка от прозорците си или най-малкото много по-голямо отстояние от съседния блок, ще искат зелени и охраняеми детски площадки, ще искат луксозни асансьори, ще искат изолация по 10+ сантиметра, дограми с троен стъклопакет с цвят различен от белия, ще искат 20 години гаранция за покривите си, ще искат задължително гараж, а не паркомясто, ще искат улици, транспорт, метро, ще искат околната среда да няма срутени и неугледни сгради в съседство и т.н.
НОЖИЦАТА
Ножицата между качествените имоти и всички останали ще се разтваря тепърва. Това е клише, но ще се превърне в тенденция, защото ново строителство няма, а миграцията към големите градове едва ли ще спре скоро. Но не от вчера има хора с пари в брой, които  са се впуснали в търсене на качественото жилище с хубава локация, но всичко, което излиза на пазара си е с недостатъци, които човек с 80 000 евро не иска да свиква с тях. Или е на 5-етаж и няма асансьор или е на първи етаж, или има преход, или кофти изложение, или сградата е прекалено зле изглеждаща след 10-тата и година живот, или спалните са малки и т.н.




Гласувай:
22


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031