Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2014 01:22 - Никой не вярва на Червената шапчица,нито на вълкът
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 2461 Коментари: 4 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                          КУТИЯТА  НА  ПАНДОРА - ИЗМАМА ЗА МИЛИАРДИ

              унищожени досиета, сателити, приближени, Сокол...в небето

          Мили деца, грабежът тепърва започва,приемат ли дефицит 6%.



                       image




   Идват първо служебно правителство, след това избори, и кой е там...пак същите.


Знаете ли как реагират политици и икономисти на Блъфчето, че видите ли някои досиета по кредитите били унищожени? На мен ми мирише, че това си е чисто пране на пари.


Спомняте ли си миналата година беше избухнал скандал, че Германските банки перат пари? Пресата и медиите просто пушеха по темата и ...изведнъж нещата утихнаха.


Сега скандалът с депозитите и кредитите отпуснатите високи лихви се явяват като "ябълката на раздора" в банковата политика.


Възможно ли е  годишната лихвата по депозити да е около 3.5 % във всички бг-банки, само в КТБ да е 11 %? Знае ли БНБ че кредитната иституция определя по-различна лихва за депозити и кредити  за  "нашите хора, от вътрешният кръг, приближени на шефа", това отразява ли се в официалните документи на БНБ, нали тя е надзора?


Изненадани ли са наистина политиците ни или само така ми се струва?
Георги Ангелов, икономист:  Дали са унищожени, или ги няма въобще, не знаем, но в момента не може да се оцени колко от тях могат да се съберат, какво е обезпечението и т.н.


Ивайло Калфин, бивш евродепутат:  Как може кредитни досиета за 3.5 милиарда лева просто "да изчезнат"? Как може да се поддържа доверие в банковата система, като отговорност за нея носела не институция, а един човек - подуправител? Кои са големите вложители в КТБ, които са си изтеглили парите в месеца, преди банката да затвори? Прокуратурата трябва да върне поне изнесените в брой пари и да вкара в затвора всички, замесени в този грабеж.


Георги Кадиев, бивш депутат от БСП:  Как се правят огромни транзакции без БНБ да реагира? 205 887 223 лева изтеглени в брой срещу разписка? Със заявка от предния ден? И БНБ не знае? За какво получават заплати там?


Никой не вярва... че надзорната ни банка не е вътре в нещата.


Ето защо:

Влади Найденов: "Невъзможно е кражбите в такива размери да са извършени без съучастието на БНБ, министъра на финансите и онези, които ги назначиха. Има сетълмент, който може да следи всяко теглене или прехвърляне, има кредитен регистър, който може да ви покаже в две минути за кредитиране ли става въпрос или за пране на пари, има одитори.Вместо обяснения по същество, председателя на банката  и министърът на финансите просто ни заявяват в очите, че ще вземат от нашите пари. ....а когато Костов и Вежди и всички бивши и сегашни политици, взимаха високите лихви от депозитите си от порядъка на 800 000 и 1 млн.лв те защо не ги разделяха с нас, а сега тези крадльовци искат ние, данъкоплатците да им плащаме  кражбите?


Всички политици говорят за свръх дефицит на държавния бюджет, защо? Банката не е държавна нали или нещо се бъркаме?


Защо  планът за защита на клиентите на КТБ още не е напълно готов?..... Но отсега е ясно, че ще струва милиарди левове, ще доведе до увеличение на държавния дълг и може да докара държавния бюджет до свръхдефицит. Говори се за кредити от 3.5 милиарда, а ще се тегли 6 милиарда - другите 2.5 милиарда за какво ще се теглят и заради кого?


И откъде-накъде ние ще плащаме за защитата? Аз не съм съгласна!
Нали уж има закон за гарантиране на влоговете, уж по него банките правят отчисления, уж и затова лихвите са високи? Пак ли ни лъжат?


Уж само защитените по закон депозити ще бъдат върнати на вложителите, какви игри играят сега в последния момент преди оставката на кабинета? Не може да се променя закона и да се действа със задна дата за да се покрият парите на хора като Вежди Рашидов. Затворил 2.495 млн. лв. в КТБ. Чух, че договорът му бил за 11% лихва. Което значи, че е получавал 275 000 лв., по 22 917 лв. месечно.


Иван Костов и жена му също имали 1 милион лв с висока лихва, 30 бона взимал "горкият" и още и още все такива "немили - недраги" бедни политици се вредили да взимат по 30 000 лв на месец от лихви, а сега какво?


Например според „Капитал” Стоян Александров имал депозирани в КТБ над 1 млн. лв.


 Всъщност, ако се спазва законът, Вежди,Костов и другите, може и 100 хил. евро да не получат. Защото в Закон за гарантиране на влоговете в банките, чл. 5, ал. 1 се казва: ”Не се изплащат гарантираните размери на влоговете в банката на лицата, на които са били предоставени привилегировани лихвени условия…” Та който си е договарял с Василев за нещо по-специално, сега ще остане с пръст в устата.



 Съжаляавам, много ми са симпатични, имали са "интерес" / бол пари/ да си внесат парите в банка с висока лихва, защо  аз  да им  покривам липсите  и лихвите с моите данъци ??? Кой българин ще е луд да се съгласи да им плаща? Щом БНБ не може да се справи, ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ - с въпроса дали КТБ да бъде спасена с парите на данъкоплатците?



23.07.2014.






Гласувай:
11


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Поздравления!
23.07.2014 08:09
Много правилно, като трупат милиони иламтят за високи лихви-парите са да тях, когато ги загубят-загубата е на всички
След като са приели играта с високите лихви, то е като на комар-като загубиш, другите ли ти плащат?
Да съдят банката. Ама съдът.....
цитирай
2. zaw12929 - привилегировани лихвени условия… ...
24.07.2014 07:56
привилегировани лихвени условия… ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ЖИВЕЕМ ВЪВ ФЕОДАЛИЗМА, КЪДЕТО НЕ ВАЖАТ ЗАКОНИ, А ИНДУЛГЕНЦИИ, ПРИВИЛЕГИИ, ПРИЩЯВКИ НА ФЕОДАЛА...
цитирай
3. supernova11 - Досиета
24.07.2014 21:28
Досиетата не са изчезнали. Просто не са били пълни.
Въпросът е какво е качеството на тия кредити. Все нещо може да се събере, ако се разбързат малко. Тук пише, че може да остане затворена до Коледа - http://economix.bg/kakvi-sa-variantite-za-izhod-ot-krizata-v-ktb
цитирай
4. djem - Законът е категоричен и трябва да се спазва! Той е съобразен с европейските изисквания
25.07.2014 12:39
БНБ не спазва закона!
Б.Борисов ще излезе прав че, цялото ръководство на националната банка трябва да направи всичко възможно но да отвори КТБ най-късно до 21 септември, както обеща. Или пак ще излъже и ще затвърди старата поговорка че и банките могат да бъдат като "лъжливото овчарче" биз да се търси пряка отговорност за това им поведение.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031