Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2014 22:48 - ПРЕВРАТ ЧРЕЗ БАНКИТЕ ОСЪЩЕСТВЕН ОТ МАФИЯТА
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 3506 Коментари: 5 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                         ДЕПОЗИТИТЕ В КТБ ЗА 3.6 МИЛИАРДА ЛЕВА -

                              ТЕ СА ГАРАНТИРАНИТЕ ДЕПОЗИТИ



               ИЗВЪН ТЯХ СА 1.5 МЛН.ЛВ държавни вложители



    Скалъпените обвинения може би  ще се окажат спукан балон


Шефът на БНБ - Иван Искров също е член на ДПС както Пеевски, заради когото стана целия този сценарий.

          С тези поправки в закона за банките БНБ играе по свирката на Пеевски и доказва че служи на ДПС повече от колкото на България и гражданите й. Ако сега НС приеме тези промени през главата на  Фонда за гарантиране на влоговете  - това е ПРЕВРАТ
във финансовата сфера.



БНБ иска  с новите поправки в закона за банките да изолира Фонда за гарантиране на флоговете и да прехвърли цялата отговорност на Министерството на финансите.


Мафията
иска да запази контрол върху тайните в КТБ и върху кредитния портфейл на банката. Ако се намеси Фондът за гарантиране (който е на търговските банки, а не на държавата), той би трябвало да има контрол в процеса по несъстоятелност. БНБ и МФ с извънредните закони искат да му отнемат този контрол и да възложат процеса еднолично на финансовия министър, като се надяват, че и следващите министри на финансите ще са част от същата мафиотска група...


Рисковете за фонда

Изолирането му от процеса носи риск за декапитализиране на ФГВБ - от една страна, той ще поеме гаранцията на влоговете и ще осигури ликвидност в "Креди агрикол", но няма да може да контролира процеса по осребряване на несъстоятелността, който трябва да покрие средствата, с които е изплатил депозитите. В момента във ФГВБ има малко над 2 млрд. лв. - според одита около 3.6 млрд. лв. са депозитите, които попадат под гаранцията, а извън нея - над 1.5 млрд. лв.

Ако БНБ изолира Фонда
  който е основен играч на аукционите на вътрешен дълг - така държавата ще се лиши от сериозен източник на финансиране за известно време.

Друг проблем е, че такъв специален закон не се гледа с добро око от чужди инвеститори, анализатори и рейтигови агенции, тъй като засилва политическия риск. Освен това с него се правят и редица промени в други ключови банкови закони.


Точно преди година на конференция на Комисията за финансов надзор (КФН), на която присъстваше и Даниела Бобева, дни преди да бъде избрана за вицепремиер, на тема как да направим финансово грамотни гражданите, предложи първо да се организират курсове за финансова грамотност на регулаторите.



Регулаторите се доказаха като неграмотни или обвързани с мафията, а най-вероятно и двете.

Затова и идеята сегашните шефове на БНБ да оправят батака, който сами създадоха е идиотска.


ВЛОГОВЕТЕ В КТБ - 660 000 000 собствен капитал

Граждани - около 3.9 млрд лв.
-     Частни фирми - около 800 млн. лв.
-     Държавни дружества, ведомства, общини, фондове – 440 млн. лв.
-     Професионални инвеститори, финансови институции, вкл облигационери – 500 млн. лв.


От всички тези суми са гарантирани вложенията на всяко едно лице до 196 хил. лв., което общо прави 3.6 млрд. лв. на граждани, частни и държавни фирми, ведомства и т.н.

Числата са приблизителни и отчитат около 1 млрд. лева вече изтеглени от вложители на банката преди затварянето й, както и 660 млн. лева собствен капитал .


Инсцинирането на фалитът(все още неосъществен) на КТБ е режисура на БНБ:

Връх на кампанията е днешната  (13.07.2014.) пресконференция на БНБ, която само доказва конспиративния сценарий за разбиване на доверието в банката и продажбата на безценица на финансираните чрез нея активи. 


Изсмуканите от пръстите числа за огромни загуби на банката се разпространяват отдавна от лакеите на тези, които пожелаха да я унищожат. Тъй като на всички стана ясно, че този сценарий е режисиран от определен кръг хора, рекетиращи мен и КТБ в продължение на години, държа да информирам обществеността, че съм дал показания пред съдии от страни членки на Европейския съюз, които са съответно нотариално заверени.

Размахването на недоказани и скалъпени обвинени
я, с помощта на смазани от страх и насилие хора, не е повод за самодоволство.....


Законодателството на България за банкова несъстоятелност и банков надзор като логика и принципи е едно от най-модерните в Европа и изцяло съответства на принципите, залегнали в Банковия съюз.

Писано е от МВФ при въвеждането на валутния борд след 1997 и е много прогресивно.


След кризата в Кипър и свръхзадлъжняването на правителствата в ЕС беше наложена същата нова доктрина и там, че

от 2015 г.

няма да има пълно спасяване от страна на данъкоплатците, а акционерите, големите институционални кредитори и големите вложители също носят риск и ще поемат част от евентуалните загуби при банкови фалити.


СЦЕНАРИЯТ И ПЕЕВСКИ


По отношение на активите на КТБ е видимо, че има сценарий на Делян Пеевски, който вероятно се кани да изкупи всичко на ниска цена в процеса по несъстоятелност.

Първоначалният му план е бил през Българската банка за развитие (ББР), затова там бяха извършени промени в ръководството, като там водеща роля зае личен приятел на Пеевски.

Дупката в КТБ обаче се оказала толкова голяма, че е щяла да повлече и ББР и този план е пропаднал.

Затова сега се прекрояват всички банкови закони и всички права върху КТБ се концентрират в министъра на финансите, който Пеевски смята, че винаги ще контролира.

Въпросът е дали НС ще ги приеме, защото има вероятност да се окаже че освен мафиоти в НС има и

съвестни хора,

които ще оставят сегашния закон за банките да си работи така, както до сега - безпроблемно и не обслужващ политически амбиции.


Редно е

управителят и подуправителите на БНБ и ръководството на КФН да подадат оставки веднага

защото доверието в тях рухна и те не могат да бъдат част от никакво решение.

Те са част от проблема КТБ.

По тази причина досега поведението им е неадекватно.

Вместо да действат уверено, по закон, те създават психоза и предлагат извънредни действия и приемане на извънредни закони.

Тяхна беше идеята за "банковата ваканция" и тотална цензура на медиите, а сега искат закон за КТБ, който отменя цялото банково законодателство.

Това е абсурдно.

То показва, че ръководството на БНБ е лично отговорно за източването на КТБ и търси начин с извънредни закони да прикрие личната си вина.


и още:


Делян Пеевски и ДПС, които с помощта на ГЕРБ и БСП допуснаха "Кражбата на века КТБ"


Амбицията на Пеевски и ДПС сега е да се откраднат каквото е останало от активите на КТБ.

Управителят на БНБ Иван Искров публично намекна, че след два месеца ще поеме отговорност и ще се оттегли от БНБ. Ако се потвърди информацията, че ще се кандидатира като депутат от ДПС, всичко ще си дойде на мястото...



Какво трябва да стане още от сега, предлага един от най-големите финансисти на България:

- незабавни оставки и избор на одобрени от ЕЦБ експерти начело на БНБ;

- разкриване на всички схеми не само в КТБ;

- реални наказания за виновните;

- прекратяване влиянието на Делян Пеевски върху системата;

- максимална прозрачност;

- процедурата за несъстоятелност на КТБ - по законовия ред.


Когато става въпрос за пари вложени в банка
 - риск за парите ни има.

 А и за да демонстрираме, че в България закони има, те се спазват, а не се пренаписват в последния момент за нашите хора.

Последното е корупция в особено големи размери.



Източник:

интернет и медиите.





Гласувай:
14


Вълнообразно


1. dalida - Хората от БНБ са хитри тарикати,
14.07.2014 07:23
но не познават закона за банките а журналистите изнасят невярна информация, защото вестниците са оставени на самотек. Статиите се качват в интернет онлайн и нищо от изнесеното не може да се редактира. Затова правописните грешки си стоят така както ги е написал авторът им.

Сега. Що се отнася за информацията за банковата ни система наистина в Закона за Корп. кредитни банки има чл. който забранява изнасянето на нерегламентирана информация и глобите са доста солидни.

Един пример само за мафията - държава.
Мисля че всичките политици родени преди 80-та година са били членове на БКП - защото тя даваше привилегии и имоти на своите подчинени, освен това всички управляващи партии от това време произлизат от БКП.

Няма как тези политици да не са докладвали в ДС и да не са доносничили за да се издигнат в ерархията на политическа основа.

Така че, в България всеки втори политик с минало е вече компрометиран.

Колкото до БНБ и нейните подчинени одити, които "правят" проверката на КТБ явно че ще бъдат манипулирани защото тези одитни фирми са свързани като черва с БНБ.

Кои са те?

ПРОВЕРКАТА
"Проверката ще се извършва от екипи на БНБ съвместно с одиторските дружества
Кои са - "Делойт одит"
В България услугите се предоставят от Делойт България EООД и Делойт Одит ООД (наричани заедно Делойт България), които са дъщерни дружества на Делойт Сентръл Юръп Холдингс Лимитид. Делойт България е една от водещите организации в страната, която предоставя професионални услуги в сферата на одита, данъчно-правни услуги, консултинга, услуги по управление на риска и консултантски услуги в областта на финансите чрез 170 местни и чуждестранни професионалисти.


"Ърнст и Янг" и "Афа" - в КТБ
ЪРНСТ И ЯНГ ОДИТ ООД
Специализирано одиторско предприятие за Счетоводни и одиторски услуги
ЪРНСТ И ЯНГ БЪЛГАРИЯ EOOD няма мрежа от партньори.


и "Афа" в "Креди Агрикол".",
АФА е основана през месец май 1991 г. и е първата специализирана одиторска фирма в България. Учредителите на фирмата, Рени Йорданова и Валя Йорданова, са от първите дипломирани експерт-счетоводители в България и членове на Института на дипломираните експерт-счетоводители. Те участват активно във възстановяването на одиторската професия през 1991 г.

В АФА работят 7 дипломирани експерт-счетоводители членове на ИДЕС (Институт на дипломираните експерт счетоводители), България и един сертифициран одитор от Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), Великобритания;
един сертифициран одитор от Information Systems Audit and Control Association (ISACA), САЩ за извършване на одит на информационни системи;
един член на International Fiscal Association (IFA),
а 6 члена от данъчната практика участват в Международната данъчна академия към International Bureau of Fiscal Documentation, Амстердам, Холандия.

АФА е член на Американската търговска камара в България (AmCham) от 1994 г.

От май 2014 г. АФА е член на Германо-Българската индустриално-търговска камара в България.

Нашата фирма членува първоначално в Българската международна стопанска асоциация (BIBA), а понастоящем – в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Рени Йорданова и Валя Йорданова са лицензирани от Българската народна банка и Агенцията по застрахователен надзор да извършват одити на банкови и застрахователни институции.

Тези одити само ще прегледат финансовите отчети на банката.
Одиторите не искат да поемат отговорност да посочват виновни или да участват в битки и са прави.

Картината, представена от БНБ за "източването" на банката, е четиво за наивници.
няма как

Няма как да се мине без да се поканят акционерите на банката да увеличат капитал или да участват в план по оздравяването - няма как по закон да се прескочи този етап. Няма да стане с извънредно законодателство, вкарано в Народното събрание с линейка. И ако някои крупни кредитополучатели гледат в размътената вода да потънат на общия фон, а това обрича възможен план за оздравяване на банката, прокуратурата не трябва да се бави.

Цялата словесна щумотевица и целенасочените опити за ограничаване на ударите срещу мажоритарния акционер само усилва ентропията в системата.

Да не забравяме, че действията на БНБ подлежат на апелация и съд, при това и в чужбина.


Освен това, кой е луд да внася в банката повече пари от "застрахованите" 100 000 евро (200 000 лв)? И ако този някой който е внесъл повече от 200 000 лв, може ли да докаже откъде ги има, тези пари легални ли са?

БНБ смята под достойнството си да обясни на обикновения вложител че няма опасност за неговите пари, ако са в рамките на тези гарантирани 200 000 лв.


Всяка банка трябва да е наясно че, понякога кредитите не могат да се обезпечат или да се изплащат навреме, особено когато кредитополучателя е фалирал или починал. За да се задължи друг член на семейството да изплати дълга минават доста процедури, минава време, харчат се пари и т.н. това може да отнеме близо 2 или 3 години.

ами ако кредитополучателя е политик или пропаднал финансист - депутат от бившето и сегашното НС? Той е с имунитет и няма как да бъде осъден?

Никой няма да потърси обезпечението по заемите или наказателна отговорност на неизрядните кредитополучатели и особено някои заслужили или медийни политици. Самият Иван Искров защити пред комисията раздаването на кредити без обезпечение и без застрахователна полица( или ипотека).

Да не би цялото това упражнение е, за да се заметат следите на кредитите, на стотици милиони кредити, които се вложиха в медийни проекти без грам идея, че ще се връщат и сега просто присъстваме на последното действие от този медиен театър ?
Защото около 50% от заемите са обезпечени с ипотеки,според статистиката на някои банки. Би трябвало сумата обявена на 20 юни от БНБ като липси в КТБ ( без да са сигурни) от около 3 милиарда да са кредити, които не са обезпечени (застраховани). Това е риск, който самата банка трябва да поеме.

Това е повече от смущаващо.

и все още има банки които дават кредит без обезпечение, без свидетели и доказани приходи. Заеми в порядъка на 50 000 или 100 000 лв. Кой ще гарантира, че след изтичането на гратисния период и ниската лихва, кредита няма да стане необслужен за дълго време? Има ли банката ресурс който да й позволи необезпечени кредити?или и те са поредните пирамиди - бомби със закъснител? Нима БНБ ще хукнат да ги спасяват от фалит? Говорим за 221 отпуснати кредити до сега от 24 банки.

Най- горе са изброени банките които са отпуснали кредити за сега.

Въпрос на време е някой политик да се намеси в неща от които нищо не разбира и да предизвика истински скандал за поредната фалирала банка!

Не завиждам на следващото правителство - то дори няма да знае от каква кота тръгва, защото дъното под него няма да се вижда.

Затова колкото по-радикални промени се направят сега, толкова по-добре за в бъдеще, особено за изказвания на хора, по теми които не са им в задълженията или нищо не разбират. Това е крайна мярка,но е задължителна, защото в медийното пространство се появяват какви ли не "просветления" идеи и провокации (конспирации) които повече вредят на обществото, отколкото да са му в полза.
цитирай
2. dalida - Банките отпуснали 221 необезпечени кредита
14.07.2014 07:28
МОИТЕ ПАРИ - Каталог - 221 Потребителски кредита от 24 банки
Ипотечни кредити ; Авто кредити ; Бизнес кредити ; Кредитни карти; Дебитни карти

1. Alpha Bank
2 .Банка ДСК
3. Креди Агрикол България
4. Райфайзенбанк (РББ)
5. Токуда Банк
6. Fibank
7. Банка Пиреос
8. ОББ
9. СИБанк
10. Търговска банка Д
11. Societe Generale Експресбанк
12. БНП Париба Лични Финанси
13. Общинска Банка
14. Те Дже Зираат Банк
15. УниКредит Булбанк
16. Алианц Банк България
17. Инвестбанк
18. Пощенска банка
19. ТЕКСИМ БАНК
20. УниКредит Булбанк и УниКредит Кънсюмър Файненсинг
21. БАКБ
22. Интернешънъл Асет Банк
23. ПроКредит Банк
24. ТИ БИ АЙ Банк
25. ЦКБ
цитирай
3. andri - Превратът цели връщане на социализма-комунизма и събаряне на борда
15.07.2014 09:51
Иван Костов - разкрива истината за манипулираната информация на БНБ
защо БНБ лъже, каква е далаверата?

Целта на далаверата е падане на валутния борд и пълна капитулация на държавата - т.е.
мафиотски преврат с помоща на бивши политически (комунистически) формации и въвеждане (възтановяване) на СОЦИАЛИЗМА -КОМУНИЗМА.


Иван Костов пред "Труд"
"Не може да има 3,5 млрд. кредити в КТБ, които да бъдат обявени за несъбираеми", възмути се Костов. И допълни: "Има два процеса в банката - финансовото състояние и от друга страна състоянието на кредитния портфейл. С КТБ как стоят нещата - за миналата година банката има положителен резултат от размлика между лихвите и таксите по кредитите и това, което е платила на вложителите. Дала е около 4,5 млрд. кредити и е получила огромни лихви".

"За тези 3,5 млрд - ако ги махнем от 4,5 млрд, ще остане 1 млрд, който трябва да е произвел 36% печалба. Това означава, че тези 3,5 млрд. не могат да бъдат източени от банката, защото тези пари, които са приход са регистрирани от всички вложители", каза още Костов.

"Случва се нападение върху банката.

През 1996 г. - фалира Първа частна банка - 250 хил. граждани и 120 хил фирми загубват парите си - около 200 милиона лева.
Държавата се опитва да вземе останалите активи на ПЧБ. С дело в съда новопоявила се от нищото фирма, регистрирана в мига преди да се обяви търга за Първа частна банка купува банката за 14 милиона, при положение, че самата банка в това време има 10 милиона наличност. Това означава, че я купува само за 4 милиона и получава възможността да ограби 250 хиляди души и 120 хиляди фирми - това се нарича ограбване и нападение на банка", допълни бившият премиер.

"Това се случва и сега с КТБ и се прави с помощта на държавата.

Как се прави с помощта на държавата?

Никой досега не отговори как обикновената служителка в Си банк изведнъж стана мажоритарен акционер в тази банка и я предадоха, и тя получи 220 милиона лева при продажбата и си купи банка. Това става с помощта на държавата", коментира Костов, намеквайки за Цветелина Бориславова.

Пълна дестабилизация на България, предизвикване на банкова криза и рухване на валутния борд цели нападението върху Корпоративна търговска банка (КТБ). Това мнение изрази пред Би Ти Ви бившият премиер Иван Костов, който сега ръководи Лабораторията за управление на риска към Нов български университет.
Искот ли българите комунизъм в България, затваряне на границите и национализация на частния бизнес в полза на превратаджиите?
цитирай
4. djem - В интернет икономистите са категорични
15.07.2014 11:00
Имаме си закон който е съвременен и много по-добър от това, което предлагат БНБ.

ПО ЗАКОН

Когато пирамидата рухне - има си закон !

Това е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ - гарантират се само до 100 000 евро !
А останалата част от КТБ да се управлява под надзор, заедно с акционерите, да се съберат дълговете и банката да се оздрави !
Както е по закон. Иначе ще стане така : Болен здрав носи ...... И му плаща дълговете и кражбите.
Народът НЕ трябва да плати далаверите на мафията в и около КТБ, като се гарантират всички „добри” депозити и дългове в нея както иска БНБ ...... А Червената мафия ще ни затвърди като просяците в Европа.

Хората които имат над 100 000 евра, ако са умни си отварят друга сметка в друга банка за диверсификация на риска! Ако не са го направили - проблемът си е техен! Толкоз!
цитирай
5. mobbidik - Дръж попа за седлото - ДПС
15.07.2014 16:46

КТБ е сформирана на база 10 офшорки с поставени лица...и както се разбра и шефът на БНБ е част от ДПС, които пък се борят да запазят тайната на офшорките особено за банките и бизнеса с неясни парични потоци.
Ето И
ДВОЙНАТА ИГРА НА ДПС - България (дръж попа за седлото)
И ДПС е на ход - да направи така че част от тайните за офшорни фирми - спонсори в България, да си останат скрити за обществото.
Законовата поправка, внесена от депутатите Йордан Цонев и Делян Пеевски, засегна хиляди фирми, в които акционери са дружества, регистрирани в офшорни зони. Някои от тях намериха вратичка за заобикаляне на ограниченията, без да разкриват кой е реалният им собственик. Такива бяха компании от орбитата на Христо Ковачки, които пристъпиха към прехвърляне на собствеността от фирма в офшорна зона към компания в държава без особен данъчен режим. Сред тях са "Атоменергоремонт", "Топлофикация - Перник", "Мина Чукурово". Рестрикциите на закона не попречиха и за сделки, засягащи собствеността на "Булгартабак" и ваканционен проект на Карадере, където се включиха офшорни компании с неясен краен собственик.
ДПС обаче се е заангажирало да направи някои от офшорките "невидимки" за българското правосъдие и публичността, явно усеща че няма да има мнозинство в парламента отсега нататък, така ще успее да си "върже гащите" за да избегне публичността.

Новите промени в закона са:
Предвижда се въвеждането на минимален праг от 10% офшорна собственост, при който забраните в закона няма да се прилагат. Освен това ще се създаде специален регистър, в който ще се съдържат имената на действителните собственици на офшорни дружества с участие в българската икономика, но информацията в него няма да е публична, а ще е достъпна само на контролните органи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930