Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2014 05:00 - БОМБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 6143 Коментари: 4 Гласове:
15

Последна промяна: 30.01.2015 00:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                 БОМБА  СЪС  ЗАКЪСНИТЕЛ

          данъчни рекетьори,  депутатски изнудвачи и вируси

                    


Конституция....

Чл. 1.
(1) България е република с парламентарно управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.



Държавно изнудване на народа -чрез -  ДДС, данъци, такси, закони



НАРОДА  е работодател на НС, Правителството и Президента на Р.България. Работодател без портфейл. Работодател само на книга!

ПЪРВО
Какво е държавно изнудване?

Изнудват ни депутатите, като си гласуват заплати без нашето съгласие. Че какви работодатели сме, след като дипутатите си правят каквото си искат без нас?


В Конституцията има клауза, която дава правото на депутатът сам да си гласува заплащането, така както дава правото и на правителството и на президента на страната.

Но, има едно негласно и никъде неотразено правило че - НАРОДА е работодател на гореспоменатите държавни хора и само народа може да им определи заплащането.Ама те не го признават, щото не го пише в Конституцията ни!

След като работодател е народа, би следвало народа да определя заплащането на своите подчинени.

В ЛИСТИТЕ НА ИЗБОРИТЕ
1.) Правилно би било в началото на своя мандат, срещу името на депутатът да  се отрази и запише неговата заплата  през целия 4-годишен мандат. ако се провини и това се докаже от съда, заплатата му се спира окончателно и му се налага да заплати глоба за вината.

2.) Правото на увеличение да зависи единствено от инфлацията в страната.

3.) Такова увеличение трябва да имат също и - майчинските, социалните и инвалидни пенсии и минималните работни заплати.

4.) Ако в страната инфлацията за период от 3 месеца е 2%, заплатите и пенсиите на всички гласоподаватели трябва да расте с 2% за следващите месеци, като актуализирането става на база - държавно изравняване на доходите на населението до следващата инфлация в страната.


Преди година имаше предложение депутатските заплати да се гласуват от Министерският съвет, а заплатите на президента и министрите да се гласуват от парламента.

Никой от височайшите политици обаче не обърна внимание на това предложение, нито депутатите нито управляващите, а президента се направи на ударен, че не го е чел. Така тази информация потъна дълбоко из папките без някой да й обърне внимание...защото е неприемлива.


Статуквото,се измерва с постъпките на държавните институции като - парламент - НС,  правителство и президенство. Както постъпват хората назначени във властта, така и постъпват всички останали по веригата - управляващи.

И така! НАРОДА Е - работодател на депутатите,без портфейл. Той ги избира на избори. Народа трябва да гласува и заплатите на своите подчинени депутати,министри и президент.

ВТОРО
Изнудват ни и лекарите.
* чрез потребителската такса от 1 лев на всеки преглед.
За сведение на незнаещите ще направя една малка справка:
* в един кабинет за цял работен ден има по  двама лекари и по две сестри,работещи по 8,5 на ден; т.е. от 08:00 ч., сутрин до 19:00 ч., вечерта,цяла седмица без неделя,която е почивен ден. На всеки 10 минути в кабинета влиза един болен пациент, който на излизане оставя своята лепта от 1 лев в касичката. Един час има 6 х 10 мин, което прави 60 минути; т.е. за 60 минути в касичката влизат 6 лева. За цял работен ден от 8,5 на всеки лекар в касичката му влизат по 8,5 х 6 =  51 лв.Така лекар и сестра си поделят по 25,50 лв.
В някои кабинети пациентите са малко повече, а на други по-малко,но при всички положения в касичките на лекарските кабинети влизат определено количество пари равно на една средна работна заплата за България -  заплата от 637,5 лева месечно за човек.

Тези пари не се облагат с данък и за тях не се издава касов бон.С тези пари според лекарските оправдания се поемат разходите по поддръжката на кабинета. Но, как да си обясним тогава мръсните,студените или горещите (според сезона) и неугледни лекарски кабинети в които влизаме ежедневно, понякога?

ТРЕТО
Изнудват ни търговците на хранителни продукти:

- сутрин цените на стоките са с едни цени, на обяд с други, а вечер цените вече се върнали в първоначалния си вид, но и стоките са се сбръчкали до неузнаваемост; краставиците са омекнали, а суровата наденица е станала с кафяв цвят,позастаряла; хляба е поизсъхнал.По рафтовете виждаме наранени (паднали по земята) ябълки, банани, портокали, киви и др.плодове да се продават вместо второ качество,на цени - първо качество. Никъде (нито в моловете, нито по магазините) няма етикети по стоките, казващи ни какво качество е стоката. Никъде по стоките няма етикет, който да ни уведомява че стоката е некачествена или с изтекъл срок на годност,затова е с по-ниска цена от стандартната. По тържищата и кооп-пазари стоките са в по-голяма степен некачествени, но с цени на екстра качество. В по-големите градове комисиите по контрола и качеството на продуктите  отцъстват от работните си места, само табелките с работното им време стои на вратата на кабинените им,като наказани.

Изнудват ни в НАП.

Знаете ли че, сумите по ЗЗО просто изчезнат в нечия друга сметка и не се зачисляват там, където са ориентирани.

Една справка в НАП доказа че, парите преведени по сметката на НЗОК не отиват там. От нерегламентиран източник разбрах че тези пари си стоят в Райфайзенбанк,до второ нареждане.

Като направите справка в НАП(онлайн),чрез ЕГН на екрана на данъчните излиза, че не сте внесли определената сума в срок за което ви се налага глоба и лихва,заради закъснението.

Драги самоосигуряващи се граждани на република България, пазете си вносните бележки поне 5 години назад, за да докажете пред органите че сте редовен платец, а не нарушител. Имайте предвид че, в държавата ни такива неща стават единствено под шапката на самата ни държавна институция; т.е. без намесата на управата на НАП, такива рекетьорски вмешателства не могат да станат, те са противозаконни.

Слабият контрол дава преимущества на всички търговци, лекари, депутати и власт-управляващи (администратори,данъчни, общинари,съветници)  да ни се качват на главите - на нас - работодателите) и да си правят каквото им скимне безсъвестно и затвърждават мнението на европейската комисия (ЕК) че, в България корупцията няма никога да изчезне, тя е вирусно заболяване, което няма лек.

Господа управляващи - депутати и президенти, на всеки 4 години, а понякога и по-рано, идва вашият ред да бъдете свалени от власт и причината за това ще е във Вас, заради неспазването на неписаните правила, които определя вашият работодател - в името на НАРОДА!

От горе споменатото държавното изнудване трябва да спре!


Да се приемат нови закони или да се оправят и премахнат излишните,допълнително към КОНСТИТУЦИЯТА да се запишат правилата за определяне на работната заплата на депутати, министри и президент, със срок на действие и с изричното споменаване в отделна клауза,че вдигането на заплатата на политиците и на работниците трябва да става при всяка инфлация установена от държавата. Всякакви допълнителни премии и бонуси да се считат за престъпление,спрямо доверието на народа - работодател.



Дора Станева
01.02.2014.





Гласувай:
15


Вълнообразно


1. golden - Заплати и рекетьори
01.02.2014 06:06
Депутатските заплати

Стартовите депутатски заплати в 42-ото Народно събрание се очаква да стартират от 2415 лв., което ще разбуни духовете в обществото. За сравнение ще ви припомним, че за редовите народни представители от предишния парламент, стартовата заплата бе 2307 лв. Сега обаче средното възнаграждение в обществения сектор за първите три месеца от 2013 г. е 805 лв., а депутатската заплата се сформира като се умножи по три, което прави вече посочената сума от 2415 лв., които би трябвало да получават новите управляващи в опозицията, заедно със това и заплащането на контроли и комисии също скача драстично.
цитирай
2. анонимен - Явно настъпва времето
01.02.2014 20:03
когато ал. 2 от чл. 1 на документа наричан Конституция на РБ трябва или да се премахне, или да бъдат премахнати органите, които искат да премахнат народа, наричан "електорат" !
цитирай
3. rouzy - Опозицията в действие - те затова си повишават заплатите - за да могат да правят провокации и да плащат на провокаторите си
02.02.2014 07:52
НАСИЛИЯ И ТЕРОР НА 7февруари в ПЛОВДИВ и 19 февруари в СОФИЯ

Сегашната власт на НС - т.е. опозицията жадна за общ.поръчки носещи милиони евро в лични сейфове обявиха бойкот на управлението. Идват нови безредици и хулигански прояви от страна на футболни фенове и приятели на окупаторите - скандално разкритие на медиите съобщава:
Футболните фенове ще искат кръв на 7 февруари в Пловдив и на 19 февруари в София. Очаква се нова вълна на безредици, донякъде антиправителствени, но в по-голямата степен ксенофобски, според данни на полицията и аналитичните звена в спецслужбите, съобщава „24 часа“

Чалгаполитиката на ГЕРБ е налице - Сигналът към феновете на ЦСКА и “Левски” бил подаден от Коко Динев, който се ангажирал да координира техните действия. Влиятелен човек от тези среди издава пред “24 часа“, че собственикът на “Локомотив” (Пловдив) имал среща с Бойко Борисов в Сандански, на която пели няколко фолкдиви. Извън културно-развлекателната програма обаче Коко Динев е поел ангажимент към лидера на ГЕРБ да “поразмърда” футболните фенове, твърдят нашите източници. Динев е получил уверения за подкрепа на бизнеса му......
цитирай
4. rouzy - Авторката няма модерация, но въпреки това коментарите изчезват яко дим
02.02.2014 07:55
на някъде. Сигурно блог-бг има специално отношение към този блог и налага модерация и цензурира коментарите. Иначе щяха да са много повече, отколкото са сега.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031