Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2013 10:27 - Да умееш и да можеш са две различни неща
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 2356 Коментари: 1 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                         Идиотите - хора ли са?Могат ли да водят успешен бизнес?


        
                                  image
                                  

Киселите Краставици (идиоти) - това са хора на които целият свят им е крив, които обвиняват всичко и всички, но не и себе си за състоянието си; хора които ще намерят 100 причини защо нещо няма да стане, но няма да потърсят начин това нещо да се случи; хора, на които пречите само с това че дишате....

Критиката към хората понякога е доста полезна за останалите. Защото, щом те критикуват, значи че си постигнал нещо, което критикуващият не умее и няма умствената възможност и смелост  да го направи по-добре от теб.

Да умееш да прилагаш наученото там където е необходимо дава положителни резултати, това успешно начало в повечето случаи е незабележимо,но при упорство (т.н. български инат) резултатите са положителни. За тези хора, които не умеят да водят бизнеса си с успех има центрове, които ще им дадат тези познания.


                                 У нас сега и за в бъдеще:

У нас има международно висше бизнес училище в което студентите изучават програми осигуряващи им необходимите знания за бъдещето им. В Ботевград и София. Имаме си и БИЦ. Библиотечно-информационният център /БИЦ/ -това е обслужващо звено в структурата на Международното висше бизнес училище /МВБУ/ и участва в изграждане на неговата информационно-комуникационна инфраструктура с оглед създаване на комфортна информационна среда и достъп до националните и световните информационни ресурси. БИЦ осигурява с библиотечни документи, бази данни и информация научната, образователната и професионална подготовка на студентите.

Ако в близкото ни минало бизнеса се е опирал повече на среднистите - професионалисти, днес все по-често се прилага правилото на висшистите и творческото умение на умните. В живота са се доказали тези, които не се страхуват да поемат рискове. Дали ще е в сфераа на спорта или бизнеса, смелите са рядкост. Затова трябва да се приложи практиката на ранното обучение, като приоритет на бъдещето.

 Висшето образование все повече прехвърля границите на отделните държави, а разрастващата се глобализация носи както ползи, така и предизвикателства. Доказана е необходимостта младите хора да бъдат насърчавани да развиват широк набор от умения и интереси, да се определи и подпомогне техният потенциал, да се стимулира творчеството им. Подобряване нивото на познания по английски език, работата в международна и междукултурна среда са само част от ползите, които добавят студентите към своите знания и умения. Все пак нали сме членки на ЕС, трябва да се съревноваваме с другите умове и да печелим челни места. Най-добрите стават водещи фигури в икономиката, тя е и ще си остане водеща в стандарта на живота ни.

Бизнес идеите ни не са малко, но се иска кураж и възможност да се осъществят.

Примери:

image


image


image

image


Полезно е човек да знае това което е необходимо за начало.

kozme.blog.bg






Гласувай:
17


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. andri - Идиотите наистина могат само да скъсат нервите на нормалните хора.
05.12.2013 12:57
Незнам защо тук в блог-бг има цензура на коментарите?
Няма причина тази цензура да се прилага, след като в правилата на административтия екип, поддържащ блога такава практика като цензурата не е обявена публично и не е заявена като правило.
Няма причина и коментарите да изчузват, вместо да се появяват под постинга веднага.

Трябва ли да си записваме отделно коментара и при случай ако изчезне, да го сейфаме и по-късно отново да го изпращаме ???

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930