Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2011 00:43 - Скандали свързани със синдикатите
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 4042 Коментари: 5 Гласове:
15

Последна промяна: 01.12.2013 12:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                     СКАНДАЛИ  ОКОЛО  СИНДИКАТИТЕ
 истината за българските синдикални лидери  и връската им със       САЩ и ЦРУ.

Анализи


.....Движени от социалистическите си виждания, съвременните профсъюзи действат за намеса на правителствата в частния бизнес и срещу традицията на икономическия либерализъм - така те действат негативно на работната сила в Европа и предизвикват икономическа стагнация.
 Това осакатяване на системата от социални помощи и войнствените методи на синдикатите трябва да бъде спряно. Ако не го направи, Европа ще изостане още повече и сегашното относително обедняване скоро ще се превърне в абсолютно обедняване. В крайна сметка това ще доведе не само до икономически, но и до културен и морален упадък.

ЗА  РЕФОРМИТЕ

Мнението на проф. Марков( БАН)  за  протестите срещу политиката на правителството в различни сфери.
    " - Тези протести са очаквани. Реформи трябва да има, включително и в БАН. Реформата обаче трябва да се обясни, да стане ясно защо е необходима. Освен това самите управляващи също трябва да дадат пример за реформа. Те говорят отдавна, че намаляват администрацията. Но аз не съм с такова впечатление, поне имайки предвид нашето министерство на образованието. Там в средния ешелон има лица, които са от 20 години. Факт е, че БДЖ трябва да се реформира, защото по този начин няма как да продължи да съществува. Със сигурност обаче пътническите превози трябва да останат държавни. И в Германия железниците са на загуба. Аз съм специализирал там преди 30 години и още от тогава има кампания, която призовава хората да слязат от колите, защото Германия няма нефт, и да ползват влаковете. Техните влакове са пълни само в петък вечер и в понеделник сутрин. Но железниците имат социална функция. Нашите железници от 1879 г. се наричат "български държавни железници", въпреки че тогава сме живели в капитализъм. Ясно е, че трябва да се реформира и пенсионната система. При нас повечето професори работят до 68 години, а академиците до 70 години. Но има академици, които са на 80 години, но работят по три европейски проекта. ...."

Синдикатите могат да дестабилизират държавното управление - вижте  примерите и си помислете:

Как падна правителството на Луканов  и  ролята  на синдикатите.
Пожарът и синдикатите. Константин  Тренчев.
Свидетели и полицията твърдят, че Константин Тренчев, яростен антикомунист който е главна фигура в СДС и водач на независимия профсъюз „Подкрепа” е наредил на група крайни демонстранти да щурмуват сградата на БСП по време на пожара. Той е подканвал още и за разпускане на парламента и установяване на президентски режим, който на социалистическата партия окачествява като „еквивалентен на преврат”. Тренчев минава в нелегалност.

Финансирането на Подкрепа  идва  извън  България, една част  от Европа  и  от другата страна - ЦРУ.

в-к. Wiki....

КТ „Подкрепа” също е финансиран от НФД с 327 000 долара предвидени за „материално техническа подкрепа на българското профсъюзно движение „Подкрепа”” и за „да помогне на „Подкрепа” да организира кампания за образоване на гласоподавателите за местните избори”. Това са компютри и факс машини и съветници които помагат на профсъюза - според вицепрезидента на „Подкрепа” -  „да се организира и да стане силен”.

Помощта достига „Подкрепа” чрез Свободния профсъюзен институт (Free Trade Union Institute)  основан от AFL-CIO през 1977 като наследник на Свободния профсъюзен комитет (Free Trade Union Committee), който е създаден през 40-те години за борба с левите профсъюзи в Европа. И двете организации, Свободния профсъюзен институт и  Свободния профсъюзен комитет имат дълготрайни близки отношения с ЦРУ .


Правителството на Луканов...под  "ударите"  на  синдикатите.

В първата седмица на ноември, неколкостотин студенти окупират отново Софийския университет този път настоявайки не просто за освобождаване от длъжност, а за даване под съд на бившите комунистически лидери и за национализиране на собствеността на БСП. Управлението на министър председателя бе колебливо. Луканов заплашва да подаде оставка освен ако не получи подкрепа от опозицията за своята програма за икономически реформи.  СДС от своя страна вече настоява да получи водещата роля в коалиционното правителство вземайки премиерския пост и ключовите министерства. Макар и отворена за коалиция, БСП не се съгласява да сдаде премиерския пост. Останалите места в кабинета подлежат на договаряне.

Движението за сваляне на правителството на Луканов набира скорост.

Мирните протести само за час от времето стават войствено - политически.

Хиляди протестират и искат неговата оставка.


Студентите организират митинги, седящи и гладни стачки искайки вече публикуването на имената на всички бивши информатори на тайните служби в университета. Те обявяват своето пълно недоверие в способността на правителството да се справи с българската политическа и икономическа криза  призовават за край на еднопартийното управление. Странно изискване в светлината на желанието на Луканов за формиране на коалиционно правителство.

През юни лондонския Гардиън описва Луканов като „впечатляващия български премиер … опитен политик, който впечатлява бизнесмените, банкерите и консервативните западни политици и в същото време се ползва с подкрепа в страната си дори и сред опозицията”.

На 23 ноември, Луканов едва оцелява след вот на недоверие последван от напускането на парламента от представителите от СДС, които обявяват, че няма да се върнат „за неопределен период”.

 След три дни профсъюза „Подкрепа” организира всеобща стачка макар и без мнозинството от работници.

Междувременно, студентските протести продължават, макар и техните искания вече да са частично изпълнени.

Социалистическата партия се съгласява да върне на държавата 57% от своята собственост, което съответства на субсидиите получени от държавния бюджет при предишния режим.

Бившия партиен лидер Тодор Живков вече е даден под съд.

Някои опозиционни лидери не се радваха на видимо безкрайното студентско протестно движение. Лидера на СДС, Петър Берон, предупреждава, че след като България е поела пътя на парламентарна демокрация, студентите трябва да дадат възможност на демокрацията, а не да се осланят на седящи стачки.

Народен Представител на СДС добавя - „Социалистите трябва да напуснат политическата арена по законен начин. Те не трябва да бъдат принуждавани чрез революция.” Студентските лидери решително отхвърлят тези забележки.  

Краят за Андрей Луканов идва на 29 ноември след като стачките се разпростират сред журналистите и хиляди лекари, медицински сестри и учители организират демонстрации.
Той обявява, че е „безполезно да продължи да е премиер- министър” тъй като предложената от него икономическа програма не е получила широката подкрепа за която той е призовавал.

Установява се временна коалиция която да съблюдава реда до нови всеобщи избори.

САЩ - наблюдават събитията и "докладват" на своите.

През целия период на протести и размирици САЩ продължава да дава финансова подкрепа на различни опозиционни сили и да „нашепва съвети за това как да се упражнява натиск на избраните лидери”. Вицепрезидента на „Подкрепа” казва за американските дипломати: "Те искаха да ни помогнат и ни помагаха със съвети и стратегия.” Тази солидарност даде надежда за бъдеща помощ от САЩ.

Константин Тренчев, водачът на „Подкрепа”, потвърждава, че опозиционните активисти са били уверявани, че ще получат още американска помощ ако се преборят с бившите комунисти за властта. Днес г-н тренчев е "дясната ръка" на Г.Първанов и не се знае тези двамата в комбина - какво са намислили.



Още информация тук:

http://antipropaganda.comxa.com/kilinghope.html





Гласувай:
15


Вълнообразно


1. andri - Синдикатите и насилието, под формата на стачки
21.12.2011 01:18
В интернет се носи вълна на недоволство от лицемерните синдикати -
("Да не е посмял някой да разгневи свръхактивните синдикати. Те ще използват сила, ще парализират икономиката насъсквайки народа срещу правителствата и ревностно ще преследват всеки, който се осмели да мисли, че работниците са отговорни пред потребителите, а не пред профсъюзните лидери").

Синдикатите / профсъюзите определят заплатите, работното време, пенсионната възраст и социалните придобивки. Те ги наблюдават и прилагат, стачкувайки всеки път, когато правителството не желае да се поддаде на исканията им.
цитирай
2. marley - Без да влизаме в подробности
21.12.2011 01:24
Работникът остава подчинен на синдикатите, но
знаят ли хората по света истинската причина за икономическата криза и защо
се налага пенсионната реформа?


Реалната цена на труда, всеки доказва способностите си.
Свободният пазар на труда е единственият начин за постигане на пълна заетост. Само той може да определи реалната цена на труда.

Свободният пазар на труда определя заплатите, а не - синдикатите.
Заплатите могат да варират в съответствие с търсенето на работната сила. Но понеже има група от хора, които смятат, че пълната заетост е непостижима без инфлация, пазарът на труда продължава да е под контрола на правителствата, а заплатите са последица от натиска на профсъюзите и от насилието.

Терорът си е терор и е равносилно на заплахите, отправени от стачкуващите под диктовката на синдикатите.

Но, ще дойде време когато синдикатите ще си "намерят майстора"!
цитирай
3. djem - Скандалите продължават - този път пред камерите в БНТ
22.12.2011 00:21
Профсъюзите могат директно да рекетират работодатели, а никой не знае откъде идват парите им, заяви Михаил Константинов.

Скандал избухна тази сутрин в студиото на БНТ, където известният математик и дългогодишен член на ЦИК проф. Михаил Константинов и вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов спориха чисти ли са доходите на синдикатите и как да се докаже това.

Повод за това стана критична статия на Константинов, публикувана във "Всеки ден", в която той заявява, че буди подозрение това, че профсъюзите не се отчитат пред никого с какви средства разполагат и как ги харчат.

Двубоят между синдикатът и професора завърши отново със заплахи и със закани от страна на синдикатът. Така "разговарят" пред публика "нашите - начетени" синдикати. Езикът на който говориха беше по-лош и от хулиганския.

И това ми било културни хора които "защитатат" работниците и служителите в България.

Те са меко казано - позор за държавата.


Исторически известен факт е, че един от най-добрите инструменти за рекет в ръцете на американската мафия са били именно синдикатите.

Не ми е ясно по какви причини синдикалните лидери в почти всички големи предприятия са на заплати далеч превишаващи заплатите на най-добрите специалисти!

Но това трудно може да се провери, защото било "фирмена тайна"!
цитирай
4. bven - Честита Нова Година :))))
02.01.2012 21:38

НОВА ГОДИНО, ДОБРЕ СИ ДОШЛА!
ВЛЕЗ ТИХО ПРЕЗ ВРАТАТА
И БЪДИ КЪМ НАС ДОБРА!
ДАЙ НИ ЗЛАТНО ЖИТО,
БИСТРА ВОДА В РЕКИТЕ,
ХУБАВИ И БЛАГИ МИСЛИ В ДУШИТЕ
И КРИСТАЛНО СВЕТЛИ ЧУВСТВА
ЗА СТРЕМЕЖ КЪМ ВИСИНИТЕ!
НЕКА ДА ЖИВЕЕМ БРАТСКИ
И ЩАСТЛИВО НА ЗЕМЯТА
ДА ТВОРИМ ДОБРО ЗА ВСИЧКИ
И ДА СЛАВИМ НА БЪЛГАРИТЕ ИМЕНАТА!
цитирай
5. momchil - Ако на времето, през 1989-1990 САЩ ...
13.11.2012 14:09
Ако на времето, през 1989-1990 САЩ са давали пари на синдикатите срещу БСП нова е добре. Лошото е, че сега никой не им дава пари, но спазвайки криво разбан социален диалог правителствата клякат пред тях безпринципно. Това от своя страна влияе зле на всички работещи, без значение наемни или самонаети или предприемачи, както и на потребителите. Тезата на Марков за железниците е пълна глупост. В Германия железниците са на загуба защото са държавни. Освен това не може да има социална функция нещо, което не се ползва.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930