Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2011 16:05 - ИЗБОРИ, ОБЕЩАНИЯ, ВЪЗМОЖНОСТИ
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 9495 Коментари: 14 Гласове:
7

Последна промяна: 01.12.2013 12:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                               ПОРТРЕТ  НА   ГЕРБ
                      

 2009 година измина и замина, забравихме я и не само нея забравихме всичко свързано с тази година и забравихме всичко преди тази година.

Водихме протести, стачки правихме,вот на недоверие искахме на предишните правителства, винаги намирахме за какво да се хванем, когато нещо не ни харесваше в управлението.

Сега ви предлагам една проверка - спомняме ли си това което ни обещаха ГЕРБ през 2009, колко неща от обещанията са изпълнени и колко още остават.

Положението което завариха ГЕРБ
през месец  май  2009 г.

Данните на БНБ за 2009 г. сочат проблеми със следните макроикономически индикатори:

-    Увеличаваща се безработица
-     Намаляващ с бързи темпове износ
-     Намаление на преките чуждестранни инвестиции
-     Тревожно високо равнище на брутния външен дълг
-     Значителен спад в промишленото производство
-     Сериозно забавяне в ръста на кредитиране
-     Ниска производителност

КАКВО ПРЕДЛАГА  ГЕРБ -

Какво предлагаме ние? Бързи и гъвкави мерки, които ще запазят в същото време стратегическите цели за равитие на икономиката и в дългосрочен план.     

   Основната насоченост на антикризисните мерки е към:
 
*
Запазване и създаване на повече работни места
 
* Подобряване на достъпа до финансиране
* Ефективно използване на публичните разходи
* Редовен обществен диалог по отношение на кризата
* Незабавна актуализация на държавния бюджет.
* Еврофондовете – сигурен ресурс за преодоляване на кризата - Целта ни е да създадем гаранции за повишаване на доверието на ЕС и размразяване на спрените средства по европейските фондове чрез отваряне за сътрудничество с партньорите ни от ЕС и отказ от досегашната отбранителна стратегия на правителството.
*
В конкретен план ще направим: Преглед на всички нарушения по отделните европейски програми досега и незабавното им предоставяне на прокуратурата
 *   Повишаване капацитета на звената за одит и контрол на усвояемостта на еврофондовете
   *    Незабавно стартиране на антикризисни мерки по оперативните програми, които до момента не са започнали за 2009 г.
   *    Ускоряване на обработката и плащанията по проекти, които до момента не са обработени, по ОП Регионално развитие например, да се ускори обработката за проекти за рехабилитация на общински пътища като по този начин вместо само със средства от държавния бюджет, ще бъде изградена инфраструктура с европейско финансиране за над 100 млн.лв.

     Селското стопанство – да възродим традициите, да създадем работни места

В условията на световна икономическа криза, българското земеделие разполага с гарантиран ресурс от над 5 млрд. евро до 2013 г., прекрасни природо-климатични условия за производство на разнообразна селскостопанска продукция и многовековни традиции.

*    Данъчни стимули –
да оставим парите при хората и бизнеса.Облекчаване на данъчните и осигурителни режими с цел увеличаване на разполагаемите доходи и стимулиране на икономическата активност на граждани и бизнес.
*    Подобряване на бизнес средата  - 
Подобряването на бизнес средата има не само антикризисен, но и дългосрочен устойчив ефект върху привлекателността на България за инвеститорите.
*      Образование, квалификация и социални мерки  - 
В период на криза, данъчните стимули и подобряването на бизнес-средата са необходими, но не са достатъчни, за да минимизират всички негативни ефекти на кризата.

Задължително условие за успешна антикризисна програма е тя да е обърната към хората и да инвестира в техния потенциал. Затова ние предлагаме облекчения за бизнеса, който инвестира в образование и преквалификация – създавайки възможността за приспадане от облагаемата печалба разходите на бизнеса за: Финансиране обучението на добрите студенти в специалности, които бизнесът ще определи според нуждите на пазара на труда   И   разходите за допълнителна квалификация и преквалификация на служители.
*    Инфраструктурна политика  - 
Инфраструктурата е важно условие не само за по-добра бизнес среда, но и за качеството на живот и сигурността на хората. Инвестициите в този сектор за важни, но още по-важно е как и къде се изразходват.

Ние от  ГЕРБ  сме за:

Ограничаване на неефективните държавни разходи в тази област, докато не бъдат прекратени корупционните практики на източване на публични средства от близки до властта фирми.
    -  Подобряването на ефективността ще се реализира чрез създаване на прозрачни критерии за подбор и оценка на проекти, както и на последващ контрол за изпълнението на проектите.
   -    Трябва максимално бързо да стартират мерките по ОП Транспорт, която подкрепя инвестиции в строителство, модернизация и рехабилитация на националната транспортна пътна и железопътната инфраструктура, както и на развитието на комбиниран транспорт.

*    България не е сама   -   Важно е да използваме пълноценно членството си в европейските и международните финансови институции (ЕИБ, ЕБВР, СБ, МФК, МВФ), за да сме наясно какви са алтернативите за действие в случай на нужда. Необходимо е да изразим ясна позиция и ангажираност във всеобщите усилия за борба с кризата и на европейско, и на световно ниво.
 

 
повече информация ТУК - http://www.gerb.bg/bg/program





Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. djem - Колко от задачите,които си поставиха ГЕРБ са изпълнени за тези 2 години
28.10.2011 16:16
от 2009 -2011 свършено досега:
*запазиха работните места в държавната администрация.
В частното производство ГЕРБ нямат право да се бъркат,там - нямат глас.

* достъпа до финансиране-
парите от ЕС пристигат в касите на частните селскостопански производители
пари има и за селския туризъм
пари има и за инфраструктура - откриват се нови работни места
в индустрията - пари от европейските за проекти, закупуване на машини и др.
* имаме ли диалог м/у ГЕРБ и народа - има, медиите го показват
и др. придобивки, които българския народ вече има и използва, детски градини нови, ремонт на стари, ремонтират се и училищата - санират се детските домове и т.н.

Нека не си кривим душите и признаем достойнствата на тези хора, които изпълняват своята програма,стига да не им пречат старите бюрократи.
цитирай
2. golden - Мандата е 4 години и ГЕРБ ще си изпълни програмата
28.10.2011 22:22
колкото и да се старае опозицията да навреди на България, няма да успее, защото
вече е била на власт,
всеки по 4 години и СДС се изложиха
и БСП се изложиха
и ДПС се изложиха
но всички те се ОБЛАЖИХА с европарите, направиха така ,че днес народа пак е недоволен, но не си го изкарва на предните мошеници, а на сегашното правителство.
Това е ЛИЦЕМЕРИЕТО НА БЪЛГАРИНА, това е двуличието на лошия политик.
цитирай
3. golden - Какво постигнаха БСП през времето на своето управление?
28.10.2011 22:26
- основаха РДМ - дъщерни дружества и фирми които източиха бюджета чрез близки до политиците фирми.
Същото направиха и ДПС и СДС, днес само БСП има все още поддръжници, защото ги е страх.
Страхът е лош съветник, но хората гласуват за БСП и ДПС защото ги е СТРАХ.
цитирай
4. golden - И ЗА ДА НЕ СЪМ ГОЛОСЛОВНА
28.10.2011 22:32
ето ви един пример за лоялност:

Пълноценната интеграция в ЕС

Пълноценното интегриране на България в ЕС остава все още нерешена задача. ГЕРБ се гордее с българите, както и с България! Гордеем се с нашата история, културни традиции, ценности и всички неща, които ни обединяват като нация и които са преминали теста на вековната ни история! По тази причина, ние не желаем образа на страната ни в Европейския съюз и света да се свързва с корупция, организирана престъпност и злоупотреби с европейските фондове. Ние работим неуморно да подобрим репутацията на страната ни чрез нашите усилия, както и усилията на нашите партньори от Европейската народна партия. Ние работим за подобряването на виждането на Европа за България, но смятаме, че и самочувствието на българите има нужда от промяна! Ние вярваме, че членството на България в ЕС е уникален исторически шанс и работим неуморно за пълноценната интеграция на страната ни в общото европейско семейство!
цитирай
5. ezitura - Какво притежават политиците от ГЕРБ
28.10.2011 22:39
според декларациите им за миналата година:

Според подадената от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков имуществена декларация той притежава къща с двор в САЩ, Вашингтон. Колежката му от МВнР пък е написала, че няма нищо за деклариране.

Завидно имотно и финансово състояние демонстрират хората от властта. Това се разбира от декларациите им пред Сметната палата, публикувани вчера на страницата й в интернет.

Девет имота е декларирал вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов. Четири от тях са съсобствени със съпругата му Десислава, три са само негови, друг е на жена му и още един - на името на дъщеря му Гергана. Два апартамента са придобили семейство Цветанови през м.г. Единият е 80 квадрата, другият е 113 кв. м. И двата имота са с гаражи. Общата им стойност е 250 000 лв.

Безспорен фаворит по богатство обаче е регионалният министър Росен Плевнелиев. Близо 2 млн. лв. той е получил при излизането си от компаниите "Лозен Консулт" и "Линднер". От първата фирма му е била върната вноска от над 1.270 млн. лв., а от втората - над 684 хил. лв. Подсигурил се е и със сериозни спестявания - 6 влога у нас и в чужбина и е спестил почти 200 хил. лв. Плевнелиев има 2 къщи в София, а също в Банско и Созопол. Може да се похвали и с имение в Халкидики от 400 кв.м. Любопитното е, че се е сдобил с имотите си само за периода от 2007 г. досега.

Рекордът по жилища обаче принадлежи на единия от заместниците на Плевнелиев - Георги Прегьов. Само през 2006. и 2007 г. той е купил 22 имота, като е похарчил за това над 500 хил. лв. Прегьов е собственик на 9 апартамента в София, Благоевград, Банско и Сандански. В Благоевград той притежава и 4 магазина, които е придобил през 2006 г.
цитирай
6. marley - Богати хора
28.10.2011 22:42
повечето им имоти са от 2006 година.
цитирай
7. marley - Данните са от в. СЕГА
28.10.2011 22:43
Атака не си губи времето, а се занимава и с разследване на имотите на политиците - опоненти.
цитирай
8. dalida - Искам и аз думата:
29.10.2011 12:06
СЪПОСТАВКАТА - това което беше преди ГЕРБ да вземе властта
няма да се впускам в подробности, само ще захвана по-важните неща направени до сега от правителството на ГЕРБ;

1. Пословична беше ужасното нарастване на безработицата,само за една година (2008 -2009) безработицата скочи от 3,8% на 6,4%;
* ГЕРБ обещават да запазят работните места, добре, но това не зависи от правителството,
държави в които повече от 50% е частна собственост, правителството не може да им държи сметка - колко работници да работят и колко не, тоест няма правомощия да се меси в работата на частните работодатели.
2. Подобряване на достъпа до финансиране,
как ГЕРБ подобриха достъпа на финансиране - от две години тези хора направиха така, че всеки стопански проект да има равна възможност за финансиране от ЕС-фондовете за подпомагане.
Но, с прословутата си крадливост българският земеделски стопанин/собственик, малко преувеличил декарите земя и...Европа не е будала, тя прави разследване и е установила, че някои земеделски проекти не отговарят на истината и...отряза финансирането им.
Така се стигна до протестите на земеделците и първият вот на недоверие към правителството. Другите вотове бяха по същия модел.
3. Ефективно използване на публичните разходи
по това перо правителството успя да намали до минимум излишните разходи, като пренасочи икономисаните пари към детските градини и ясли/саниране и ремонти/.
- съкрати ненужен и раздут персонал във ведомствата си,освободи не ефиктивни офиси в чужбина, за които плащаше големи разходи, намали разходите за депутати и министри, намали и заплатите - не сме забравили това нали;
4. Редовен обществен диалог по отношение на кризата
още веднага след като влезе ефиктивно във властта правителството успя да организира публични дебати, пусна журналистите до кулоарите, пусна ги и в залите за конфиренции, медиите заснимаха всичко което преставляваше интерес за народа и все още е така; почти на всеки 3 - 4 месеца има по някой як дебат, който изкарва кирливите ризи на работодатели и опозиция, изкарва на преден план и задкулисните доносници и крадци - викайки "дръжте крадеца", позната картинка нали;
5. Незабавна актуализация на държавния бюджет.
ДБ/ държавен бюджет/ беше актуализиран.....няколко пъти до сега;съкратиха няколко пера които не са много важни, отделиха училищата и читалищата като им отпуснаха делегиран бюджет, което означава - колкото печелиш - толкова харчиш;
6. Еврофондовете – сигурен ресурс за преодоляване на кризата -
ето ги и заветните Еврофондове, които бяха спряни по времето на управлението на Тройната коалиция, спомняме си нали;
прословутата програма САПАРД и другите подобни на тази програма малко по малко бяха спряни, докато новото управление не намери начин да ги "освободи" от карантината в която бяха;
колко още програми бяха спряни по времето на управлението на коалицията с премиер Сергей Станишев - спомнете си, ако не можете - вижте в архивите на любимите си партии, там е отразено всичко най-най; освен това отразено е и във вестниците и ИС/икономическото списание за 2007 и 2008 година/;
7. Повишаване капацитета на звената за одит и контрол на усвояемостта на еврофондовете
това перо иска да покаже, че одит и контрол вече има, ДАП и НОЙ си търсят длъжниците,НС по градовете водят дела за неплатени вноски и имотни данъци, общините си търсят поименно и неплатените глоби и данъци за колите;
еврофондовете вече са в действие, всеки който е подал молба за финансиране се бори неговият проект да спечели конкурсите за да бъде финансиран;
8 и 9. Ускоряване на обработката и плащанията по проекти, които до момента не са обработени;
продължават да се приемат проекти за финансиране, правителството направи така, че сроковете да са по-къси при изплащането на ДДС и другите ставки, скъсени са сроковете и за подаване на документи, с къси срокове са и приемането на проекти, одобрението им и изплащането на помощите.
10. Селското стопанство – да възродим традициите, да създадем работни места
това вече е факт - селския туризъм е всеизвестен не само в Европа, туристи идват и от Азия и Африка,българските селски райони се модерницират, производството се европеира, нали сме в ЕС - длъжни сме да спазваме европейските изисквания и проекти;
кравефермите и птицефермите ни са се приравнили с европейските - благодарение на финансирането от ЕФ/европейските фондове/; и продължават да бъдат подпомагани, програмите не са спрени, просто парите ги бавят бюрократичните чиновници, а те са много мудни,но все пак са изпълнителни;
Най наболял проблем за момента е здравното ни осигуряване;
какво се случва в действителност, погледнато от страни - пари има, но касата ги бави, защо;
защото такива са правилата, трябва да се промени закона за осигуряването, не може да получаваш 300 лв, а да се осигуряваш на 420лв - това ми прилича на ИЗНУДВАНЕ; Дянков трябва да промени това, иначе никога няма да се видим на митингите и да си говорим добри пожелания.
Сигурна съм че ще има и други които да посочат това което виждат и ще го систематизират - кратко и точно, просто ни е нужно още малко време, за да влезем в час.
цитирай
9. анонимен - Герб е най-доброто нещо, което ни се е случвало до сега.
29.10.2011 14:17
Не ми се мисли, какво може да стане, ако социалистите отново се върнат във власта, дали еврофондовете няма да ни ги отнемат ЕС не се шегува, когато казва, че демократичното дясно е най-доброто управление за българите.
цитирай
10. анонимен - re:
29.10.2011 14:21
щях да забравя, представете си че Атака и РЗС влязат във властта, какво ще стане с мохамеданите и ромите? Дали няма да има изселване на този етнос?ами евреите и арменците?
цитирай
11. анонимен - Служебен протокол- моля? такова животно няма...
29.10.2011 19:58
37 протоколи на СИК в София са подписани като “служебни” от общинската комисия. Вие сблъсквали ли сте се с подобна формулировка “служебен протокол”? Над 100 протокола пък са подписани от по-малко от 50 на сто от членовете на секционните комисии?

цитирай
12. анонимен - Остави протоколите, ами ако Плевнелиев стане президент, кой ще дава работа на турците и циганите?
29.10.2011 20:08
В повечето фирми по строителството работят хора с ниско образование от ромски и турски произход. ако Плевнелиев стане президент, кой ще заеме неговото място и дали ще продължи неговата работа в строителството, циганите и турците дали ще запазят работните си места?
цитирай
13. анонимен - ДПС и БСП са в коалиция вече.
29.10.2011 20:13
утре ще стане още по-горещо. Дясната ръка на Първанов - Калфин вече е скроил новите гащи на премиера Борисов,Калфин е сигурен в победата си.Уфффф...
цитирай
14. анонимен - БСП ще целува ДПС,защото социалистът Калфин го подпира Доган
29.10.2011 20:27
На пресконференция в нощта след първия тур на изборите лидерът на ДПС Ахмед Доган каза, че от движението не искат нищо в замяна на декларираната си подкрепа за кандидата на БСП Ивайло Калфин и добави, че ДПС ще поиска само "една целувка".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djem
Категория: Бизнес
Прочетен: 955790
Постинги: 345
Коментари: 926
Гласове: 9188
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930