Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2011 02:27 - ИЗБОРИ 2011
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 8177 Коментари: 18 Гласове:
18

Последна промяна: 01.12.2013 12:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ИЗБОРИТЕ  -  НОВ СЦЕНАРИИ ПО СТАР МОДЕЛ

линейки, припаднали, онемели, изчезнали бюлетини


Който иска правосъдието в България да започне да се оправя - Росен президент, Марга - вице!


Предишните избори -

Предишните избори баха саботирани по същия начин - всяха хаос в избирателните пунктове, "губеха се бюлетини" "изчезваха пликове", линейки хвърчаха с "припаднали" - изобщо театърът е пълен,но този път българинът не се поддаде на провокациите на опонентите на ГЕРБ. Този път неуспелите да се класират не успяха и да провокират изборите. Балотажа само ще ги забие в земята с двойна сила и ще ги издуха от хоризонта за още четили години. Ако българските политици имат съвест и морал, биха работили заедно за каузата "БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ" , а не да се карат и да провокират изборите и начина на работа в парламента ще е по-спокойна и по-плодотворна.

Какво беше мнението на  избирателите по форумите след изборите:

1. СЕГА става ясно КОЙ стой зад саботажа на изборите, то не бяха линейки, инфаркти, гълтане на езици.....ТОВА ИМА ЕДИН ПОЗНАТ ПОЧЕРК, този някой ще иска да се преповтарят изборите добезкрай и накрая ще КАЖЕ......НОВА КОНСТИТУЦИЯ...,знаем кой стои зад този театър....!

2. Първа версия за кандидат президент от страна на БСП беше Георг Гергов. Кой е Георг Гергов ?- Председател на областния съвет на БСП - Пловдив, една от най-влиятелните фигури в туризма. Личен приятел с президента Георги Първанов. Започва бизнеса си след като напуска поста на изпълнителен директор в свинекомплекса в село Маноле. Коронната му сделка е за хотел "Ленинград" сега "Санкт Петербург" като го приватизира чрез класическата схема с РМД за 1.58 млн. $.
-  Защо се отказа Първанов от него?Защото Калфин е по-мек, а пък Стефчо Данаилов, при всичките ми уважения към него е повече творческа личност с ключови роли в киното,отколкото в политиката.

3.  А какво ще направят Калфин и Серго? Първият компромис вече е направен - съюз с ДПС. Доган подкрепя Калфин от страх да не спечели кандидат на ГЕРБ. От какво се страхува Доган? И защо предпочете да подкрепи кандидат на БСП?
Нямат достатъчно права ли? Или искат нещо повече от това?

4.  Президентът има най-силно влияние върху съдебната власт - той назначава главния прокурор, председателя на касационния съд и председателя на административния съд.
Ако се питате защо престъпниците са на свобода, то е защото 10 години ГОЦЕ управлява съда и прокурорите. Да сте го чули да каже нещо по въпроса? А защо Европа непрекъснато ни казва - оправете си съдебната система?
Който иска правосъдието в България да започне да се оправя - Росен президент, Марга - вице!

5.  Кандидатът на РЗС Атанас Семов е в тежък нокдаун с 1,88%. Скъпа и креслива кампания с мижав резултат. На Яне Янев и Семов не им остава нищо друга освен да пищят, че изборите са опорочени, фалшифицирани и пр. Няма кой да им се върже.

6.  Кандидатът на РЗС Атанас Семов е в тежък нокдаун с 1,88%. Скъпа и креслива кампания с мижав резултат. На Яне Янев и Семов не им остава нищо друга освен да пищят, че изборите са опорочени, фалшифицирани и пр. Няма кой да им се върже.
"Синята" Общност на демократичните сили с нейния кандидат Румен Христов се добраха до 1,77%. Срам и позор е единственият коментар, каквото и да се опитват да обясняват. Както се казва, за умрял или хубаво или нищо. Нищо... Старите муцуни трябва незабавно да бъдат изметени от "сините" редици. Софиянски, Бакърджиев и Дилов-син са нищо повече от събирачи на пари. За съжаление Мартин Димитров се подведе. Костов пък съвсем заглъхна. Дотам ги доведе подкрепата на БСП и РЗС в парламента.
Истински успех за „скакауецът“ Светльо Витков - 1,30%. Кандидатира се на майтап, подкрепиха го на майтап. Да не се заблуждава за „светльо” политическо бъдеще. Неговата територия са нотите, шоуто и иронията. Поезията също.

7.  Медиите да се извинят и да поискат прошка от народа си за медийните герои които се спукаха като балони!
Всичките медийни любимци които над 2 години ни занимаваха РЗС-та Яне Семов и разбира се любимецът на Сашо Диков съвременната Райна кнагиня трактора, багера или комбайнера не си спомням вече как беше претърпяха тотална катастрофа като скакауеца за 1 месец ги помля. При това Светльо Витко бе много повече и като човек и интелект и би представлявал много по-голям интерес от тия палячовци и смешници с които ни занимаваха медиите! Когато 2 години си любимецът на медиите и след това едва 20 000 човека под 0.5% гласуват за тебе най-малкото което дължат медиите е извинение и искане за прошка! Извинение и след това 2 години медийно затъмнение за същите тия пишман герои Семовци, Яневци, трактори и всекви нови и стари изроди! Семов да бъде изхвърлен като мръсно коте от всички държавни институции, че той беше известен че е на държавна хранилка на нас данъкоплатците в СУ!
Красимир Каракачанов и ВМРО додрапаха до 0,95% - пълен крах. Нуждаят се от здравословен анализ и задължителна промяна в поведението и посланията. Харамийските масали вече и в кръчмата няма кой да ги слуша.
Алексей Петров с 0,89%. Коментарът е излишен. За толкова пари, напъни, заплахи и простотии за забрана на партиите и забрана на банковите лихви и това е много. Очевидно всички са разбрали, че мястото му не е в политиката, а в съдебната зала. Време е някой да му го каже. Ако има смелост... Най-добре от прокуратурата.

И   така

ГРАДОВЕТЕ С КМЕТОВЕ СПЕЧЕЛИЛИ ОТ РАЗ

остава в историята на България за 2011 година


ЛИЧНОСТИ


  Кметове избрани на първи тур

Седем кандидат-кметове могат да се поздравят с успех още на първия тур от провелите се вчера избори за президент и за местна власт. Според предварителните резултати, освен че в стола си остават досегашните градоначалници на ГЕРБ в София и Бургас ­ Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, в Пазарджик, Шумен, Добрич, Ловеч и Монтана също няма да се провеждат повторни избори.

Червените успяха да излъчат от раз само двама кметове – настоящия градоначалник на Шумен Красимир Костов, който спечели малко над 51 на сто от гласовете, и претендента в Ловеч Минчо Казанджиев, който взе около 51%. В Добрич бие кандидатът на ГЕРБ Детелина Николова, която е подкрепена от 65,5% от избирателите срещу едва 14 на сто за червената Емилия Добрева, съобщи НЦИОМ. В Пазарджик пък новият кмет е подкрепеният от сините досегашен градоначалник Тодор Попов, а в Монтана печели Златко Живков.

ГЕРБ отива на балотаж или е спечелила на първи тур в 24 областни града, констатира на пресконференцията в изборната нощ Цветан Цветанов.

Бургас - кмет от ГЕРБ - Димитър Николов - 71,73 % от избирателите
Шумен - кмет от БСП утвърден-Красимир Костов-51% от избирателите;
Добрич - кмет от ГЕРБ утвърден - Детелина Николова - 65,5% от избирателите;
Ловеч - кмет  от БСП утвърден - Минчо Казанджиев - 51% от избирателите;
Пазарджик - кмет от (СДС)   СК (синя коалиция) - Тодор Попов
Монтана - кмет от СДС - Златко Живков
София - кмет  от ГЕРБ - Йорданка Фандъкова - 52,81 %
Царево - кмет от ГЕРБ - Георги Лапчев - 56,18%
Созопол - кмет от ГЕРБ - Панайот Рейзи - 61% от избирателите
Габрово - кмет от ГЕРБ - Таня Христова
Шумен - кмет - Красимир Костов -БСП
Кърджали - кмет - Хасан Азис - ДПС - 51,95 %
Пазарджик - кмет - Тодор Попов - ГЕРБ
Кюстендил - Петър Паунов кмет от ГЕРБ

Сегашните избранници на БСП са: Перник, Търговище и Сливен.

ГЕРБ води в: Пловдив, Русе, Благоевград, Търново, Стара Загора и Ямбол.

Резултатите от кметския вот са от 22,00 часа на 23 октомври.

НОВОТО В БЪЛГАРИЯ

Гръцки фирми местят бизнеса си у нас,заради ниските данъци и лесните процедури за започване на бизнес на наша територия,освен това много гръцки жители внасят парите си в наши банки.
Според сайта GreekReporter.com присъствието на гръцките компании в България се оценява на 3 млрд. евро, като са създадени 100 хил. нови работни места. Той отбелязва още, че гръцките компании напускат родния си пазар и местят бизнеса си в България, където разходите за работна ръка са 4 пъти по-ниски.
Очаква се до края на 2011 г. още 800 фирми от южната ни съседка да преместят бизнеса си у нас.

Селското стопанство -

С пари от европейски програми десетки земеделски стопанства ще преминат към биологично производство.
25.10.2011
1. / Държавен фонд „Земеделие” одобри  субсидии на стойност 11,077 млн. лева за 56 проекта по 3 мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Малко над половината средства – 5,564 млн. лева, ще отидат към 37 проекта по мярка 121 -  „Модернизиране на земеделските стопанства”. Получателите ще използват помощта, за да покрият изискванията на нитратната директива на Европейския съюз и ще оборудват стопанствата си със специализирана техника и съоръжения. Други пък ще инвестират в преминаването на фермите от традиционно към биологично производство.

2./  По мярка 312 -  „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия” 36 кандидати ще получат над 5 133 000 лв., уточняват още от фонда. Част от предложенията са в сферата на селския туризъм. Изграждането на фотоволтаични електроцентрали предвиждат някои от одобрените проекти.

Индустрията -

3./  България е втора в Европейския съюз по ръст на поръчките за индустрията, показват оповестените вчера данни от Евростат. През август в сравнение със същия месец на 2010 г. промишлените поръчки са нараснали с 25,3 на сто. Пред България е само Естония, която отчита увеличение с 41,1%. На трето място се нарежда Литва с 19,3%.

Трудовият пазар затворен за българи още 2 години
4./  Българите няма да имат свободен достъп до пазара на труда в ЕС поне още две години. Такива са предположенията на евродепутатите след вчерашното обсъждане на проекторезолюция, която призовава държавите членки на ЕС да разрешат на двете държави свободен достъп до трудовите си пазари. Документът ще се гласува днес - 25 октомври, съобщават от пресслужбата на Европейския парламент.

Депутатите от Европейската комисия по заетост и социални въпроси изразиха съжаление относно последните законодателни предложения в някои държави членки да се възобновят ограниченията за достъп до работни места.

В момента  10 държави имат такива ограничения, като само Великобритания, Холандия и Белгия са потвърдили официално, че няма да разрешат на българите и румънците да работят свободно на тяхна територия до края на 2013 г., когато се очаква отново да преразгледат решението си. Останалите 7 държави - Германия, Ирландия, Франция, Италия, Люксембург, Австрия и Малта, тепърва ще изразят позицията си.
източник: в. Монитор,в Фактор,в.Дневник



Гласувай:
19


Вълнообразно


1. andri - Ученото си е учено .....
25.10.2011 08:37
Според данните Плевнелиев е получил

42,2% от бюлетините на най-младите избиратели

- между 18 и 30 години, при едва 15,5 на сто подкрепа за Калфин от същата група. Гласоподавателите на активна възраст – до 61 г., също са подкрепили основно кандидата на ГЕРБ с 43,5%, при 24,2 на сто за социалиста.
цитирай
2. andri - И тъй като БСП е в тайна коалиция с ДПС - резултатът за соца е:
25.10.2011 08:39
Червеният кандидат обаче събира в своя полза етническия вот, показват още данните. 44% от турците са пуснали бюлетина в негова полза при двойно по-малко за претендента на ГЕРБ. Калфин е привлякъл на своя страна и 33,8% от ромските гласове, а Плевнелиев с три на сто по-малко. Кандидатът на ГЕРБ не разделя подкрепата си на база мъже - жени.......
цитирай
3. andri - Е... това се казва -КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ
25.10.2011 08:41
бсп И дпс СИ ОСИГУРИХА гласовете на НЕГРАМОТНИТЕ роми и турци- "постоянно"
живеещи в България.
цитирай
4. marley - И аз така знам....
25.10.2011 08:48
Президентът има най-силно влияние върху съдебната власт - той назначава главния прокурор, председателя на касационния съд и председателя на административния съд.
Ако се питате защо престъпниците са на свобода, то е защото 10 години ГОЦЕ управлява съда и прокурорите. Да сте го чули да каже нещо по въпроса? А защо Европа непрекъснато ни казва - оправете си съдебната система?
цитирай
5. marley - Калфин беше ДЯСНАТА РЪКА НА ГОЦЕ и....
25.10.2011 08:55
изпълняваше всичко,което му наредиха от първа инстанция.
Плевнелиев е изпълнителен и отговорен за действията си, БСП никак не го обичат, не че е човек - отговорен, а защото го подкрепят от ГЕРБ. Плевнелиев е НЕЗАВИСИМ кандидат.
Сладката госпожа Кунева е добре познатата ни от минало време, но малко провалила се в Европа,може да е красива и мила, но може да е и изменчива.От началото преди да се кандидатира искаше първо от ДПС и БСП да я подкрепят - това очначава, че тези две партии са зад гърба й.

И.... последно, ако искаме прамените наистина да се случат трябва президента и кметът да са от СИНЯТА КРЪВ/ПАРТИИ.
А, ако искаме да си кретаме и да тънем в нищета - ще си останем с неизменната КОМ- СОЦ ПАРТИЯ И ТУРЦИТЕ И РОМИТЕ ЩЕ НИ СЕ ПОДИГРАВАТ.
цитирай
6. golden - Така се работи - за града и за гражданите му!
25.10.2011 09:42
Бургас - кмет от ГЕРБ - Димитър Николов - 71,73 % от избирателите
Шумен - кмет от БСП утвърден-Красимир Костов-51% от избирателите;
Добрич - кмет от ГЕРБ утвърден - Детелина Николова - 65,5% от избирателите;
Ловеч - кмет от БСП утвърден - Минчо Казанджиев - 51% от избирателите;
Пазарджик - кмет от (СДС) СК (синя коалиция) - Тодор Попов
Монтана - кмет от СДС - Златко Живков
София - кмет от ГЕРБ - Йорданка Фандъкова - 52,81 %
Царево - кмет от ГЕРБ - Георги Лапчев - 56,18%
Созопол - кмет от ГЕРБ - Панайот Рейзи - 61% от избирателите
Габрово - кмет от ГЕРБ - Таня Христова
Шумен - кмет - Красимир Костов -БСП
Кърджали - кмет - Хасан Азис - ДПС - 51,95 %
Пазарджик - кмет - Тодор Попов - ГЕРБ
Кюстендил - Петър Паунов кмет от ГЕРБ

В тези градове хората са се "събудили" навреме и разбрали,че тези които си вършат работата са достойни за тях.

Честит да им е новия мандат!
цитирай
7. golden - А,колкото до гръцките фирми...
25.10.2011 09:48
Те отдавна разбраха, че в България могат да намерят добър прием - защото българските траки -живеещи в Западна Тракия/на гръцка територия/ добре са си свършили работата. Рекламата е най-добрия бизнес. България ще привлича още държави от ЕС, защото тук данъците са ниски и заплатите на нискоквалифицираните работници е ниска. Само висшистите получават високи заплати. Но, както разбрах, все повече и повече се набляга на ЧАСТНОТО - пазарната икономика го ИЗИСКВА.
в бЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВНИТЕ ЗАПЛАТИ ЩЕ СИ ОСТАНАТ НИСКИ, защото ДЪРЖАВАТА НЯМА ПРОИЗВОДСТВЕН КАПИТАЛ. дЪРЖАВАТА не произвежда НИЩО. Всички държавни прадприятия са продадени на частни лица.
И докато българинът не го разбере, няма да живее по-добре. Частникът за сега е най-добре. Произвежда - прадава и помощи получава.....
цитирай
8. golden - БЪЛГАРИ - РАЗБЕРЕТЕ един път ЗАВИНАГИ ЧЕ: МРЗаплата е подигравка ...
25.10.2011 09:58
МРЗ - плащат само спекулантите,те са тези, които се подиграват на човешкият труд, без скрупули и съвест, тези " работодатели" спекулират с доверието на работниците си.

Според Донев - МРЗ е подигравка с народа - работник. Тази подигравка трябва да се забрави в МИНАЛОТО. На пазара в ЕС български производители вече има и сме на второ място по производство на стопанска техника, борят се фирми да излязат в Европа и от отрасъла на автостроителсктвото -елавтомобил. Дано да успеят!
цитирай
9. rustocks - Най-щастливи винаги са идиотите!
25.10.2011 11:11
Най-щастливи винаги са идиотите!
цитирай
10. mobbidik - Прочетох във един вестник,че циганите имали купон вчера и
25.10.2011 12:29
били много щастливи он предстоящият балотаж. Може би те са това,което е написал rustocks - № 9. Съжалавям че сте тъй нещастен господине/госпожо. Може на следващите избори вие да се окажете в тяхното положение.
цитирай
11. mobbidik - България - на Второ място в ЕС по търговия с частни фирми.
25.10.2011 12:31
Това ще се запомни и дано повече частници изнасят своята продукция в Европа.
цитирай
12. mobbidik - СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА НАРОДА!
25.10.2011 12:50
Ето какво са разбирали под СПРАВЕДЛИВОСТ египтяните:

Ето един пример за справедливост:

Още с основаването на първата династия, по времето на Менес, който бил първият цар на страната, обединил Горен и Долен Египет, водите на река Нил започнали да достигат до хората посредством канали. Освен това, производството било взето под контрол и всички стоки и услуги били предоставяни на царя; владетелят разпределял и разделял тези стоки и услуги според нуждите на населението.

Така е било по времето на комунизма в България - диктатурата на комунизма - социализма! Всички блага за управляващите идвали от данъците дадени им от народа,без правото да се разхождат в чужбина и без правото на свободно СЛОВО. ТОВА ЛИ ИСКА ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ - ЦЕНЗУРА И ЗАТВОРЕНИ ГРАНИЦИ ?
цитирай
13. asthfghl - !
25.10.2011 14:47
rustocks написа:
Най-щастливи винаги са идиотите!


+1.
цитирай
14. анонимен - Къде раздават кебапчетата?
25.10.2011 16:10
Трябва ми помощ за да реша за кого да гласувам.
цитирай
15. ezitura - Мили българи, излезте на 30 октомври и гласувайте - ВСЕКИ ГЛАС Е ВАЖЕН !
25.10.2011 20:36
Каквото си " посеем " с тези избори, това ще ядем, след тях и.... никой няма да ни е ВИНОВЕН ако и този път сгрешим. Нито стачките ще ни помогнат, нито отрицателния вот ще ни оправи. Гласувайте по съвест и не чакайте последния час! Гордейте се че сте българи! Знайте, че от вас зависи този избор да донесе на България благополучия и европейски просперитет.
цитирай
16. ezitura - Изборът е много важен за България!
25.10.2011 20:40
Калфин е идеолог. Плевнелиев доказа досега, че е практик.
Изберете най- подходящия за българския бъдещ президент!
цитирай
17. golden - ЕДНА РАДОСТНА ВЕСТ- Европарламентът ни пуска в Шенген
28.10.2011 08:52
Европейският парламент е на път да даде отново подкрепата си за приемането на Румъния и България в Шенгенската зона.

Парламентът призовава всички страни-членки да вземат решение за разширяването на Шенгенската зона с включването на България и Румъния

цитирай
18. анонимен - Калфин ще целува Доган по....
29.10.2011 20:33
На пресконференция в нощта след първия тур на изборите лидерът на ДПС Ахмед Доган каза, че от движението не искат нищо в замяна на декларираната си подкрепа за кандидата на БСП Ивайло Калфин и добави, че ДПС ще поиска само "една целувка".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031