Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2015 18:15 - ГЕНЕРАЛИ С ДОСИЕТА
Автор: djem Категория: Регионални   
Прочетен: 2390 Коментари: 3 Гласове:
15

Последна промяна: 01.01.2016 16:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

            СРЕЩА С АГЕНТИТЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ 
           Когато през 2006 г. под натиска на Европейския съюз беше приет законът, позволяващ отварянето на архивите на репресивния апарат на тоталитарния режим,днес можем да се запознаем с досиетата на най-крупните "помагачи" на военните,които се "грижеха"(дори разстлелваха на място) българите - да не напускат държавата без разрешението на БКП.
Генерал Стоимен Стоименов
image
 
   АГЕНТЪТ  -   Стоимен Стоименов,ученолюбив и доста упорит, дълги години  е работил във военно-административния отдел на ЦК на БКП  и след това служител на ДАНС, с професия "обикновен инструктор". През 1991 г. става генерал-майор".”.."завълшил" Военно-политическата академия /ВПА/„В.И.Ленин“ в Москва..    В периода 1992-2005 г. е заместник-началник на Разузнавателното управление на Генералния щаб на Българската армия и заместник-директор на служба "Военна информация" (военното разузнаване). 
   - април 2013 г.  
Преди няколко дни секретарят на президента по сигурността Васил Маринов подаде оставка. Маринов беше един от последните завършили факултет „Държавна сигурност“ в школата в Симеоново в началото на прехода.

Моята информация сочи, че веднага след празниците от екипа на президента ще си тръгне и ген. Стоимен Стоименов – може би на 8 май. Той вече е депозирал оставката си и президентът ще я приеме. На раздяла с комунистическия функционер Стоименов нека довърша спаринга с няколко акцента. Струваше ми сериозни усилия да докарам нещата до този логичен и много справедлив финал. Истината е, ченай-добре би било изобщо да не се беше стигало до такъв казус като този с назначаването на бившия инструктор в отдел „Социална и национална сигурност“ /преди това „Военно-административен/ на ЦК на БКП за най-важен президентски съветник. 


  Цялата последна седмица прекарах във Велико Търново. Основната цел на пребиваването ми там беше да поработя в Държавния военно-исторически архив. Проучвайки най-различни архивни единици от периода 1979-1989 г., свързани с тоталитарната БНА и Генералния щаб попаднах на документи, които за пореден път ми доказаха, че освен национални предатели небългарските комунисти са и изпечени лъжци...каза Маринов. 
* * * * * * * *        АГЕНТЪТ - Ахмед Доган  image  -       един от виновниците за прогонването на българските мохамедани в Турция, сътрудник на Военното контраразузнаване (ВКР) и Първо главно управление (ПГУ) на ДС. Много от докладите на водещите му офицери, описващи конспиративните срещи с агента в различните му периоди на „Ангелов", „Сергей" и „Сава".....През цялото време на агентурната си работа Доган донася, разузнава и анализира само по турска линия. Повечето от жертвите му са негови роднини, приятели, любовници и съселяни от с. Дръндар. Всички те са хора, които го възприемат като изключително близък и му споделят най-съкровените си тайни.         "тайното досие" което се криеше дълбоко под рафтовете днес е достъпно до всеки, интересуващ се от "агентите на ДС" от миналото ни.   Метаморфозите на Доган през годините са удивителни: от закана да забрани БКП/БСП през 1990 г., през демонстрирането на близки отношения с боса на Мултигруп Илия Павлов и превръщането на ДПС в неизменен политически балансьор, до депутатът, който не стъпва в парламента и партньор на БСП във властта.Негови са шокиращите признания, че „всяка партия си има обръч от фирми” и че той разпределя „порциите на финансирането в държавата.   * * * * * * *    генерал Чавдар Червенков 

image   През 1991 г. Червенков е назначен за началник на Разузнавателното управление на Генералния щаб на Българската армия. От 1992 до 1994 г. е посланик в Тунис. Той е началник на РУ-ГЩ (службата за военно разузнаване) през 1991-1992 г. и министър на вътрешните работи през 1994-1995 г.     От октомври 1994 до януари 1995 г. е вътрешен министър в назначеното от президента Желю Желев служебно правителство на Ренета Инджова. В правителството на Иван Костов е началник на Политическия кабинет на министъра на отбраната Бойко Ноев (2000-2001).

ПРОВЕРКАТА  на Live News 
           Червенков е бивш началник на разведките зад граница и ВКР  -  Бившият вътрешен министър и бивш началник на българското военно разузнаване ген. Чавдар Червенков е бил щатен служител на Държавна сигурност, показа проверка на сайта на Комисията по досиетата....


 От където и да го погледнеш, разузнавача си е разузнавач, длъжен е да спазва законите на държавата, да се грижи за безопасността на родината си и гражданите й. Много се спекулира с тези досиета на държавна сигурност но, ако тя липсваше, тероризмът ще има отворени врати да атакува. За да не се допуснат терористи на територията ни, ние се нуждаем от сигурна защита от вън (т.н.агентура на държавата) и от вътре (по границите на държавата).         Всички бивши и настоящи разузнавачи си остават такива до  гроб! Всеки разузнавач е длъжен да изпълнява заповедта на началството! Заповезите и законите се изготвят от държавния глава и приемат от него!  



Гласувай:
15


Вълнообразно


1. golden - Когато стане дума за досиета, знаем че такива има в почти 80% от ведомствата
31.12.2015 22:14
НАП имат досиета на всички данъкоплатци!
Банките имат досиета на всички вложители!
Общината имат досиета на всички имотни собственици!
МВР има досиета на всички българи (паспорти и лични карти).
Законът за "личните данни" е само един балон за прикритие на Незаконните досиета пазени в разни "институции".

Никой обаче не повдига въпроса - защо тези ведомства и институции имат правото да пазят и да използват досиетата на гражданите жители на България 50 години. Нима няма опасност някой недобросъвестен човек да ги използва за конспирация или рекет?
Ето както сега Местан имал някои документи (досиета) за някой който не му е угоден!! И ще използва документа
(досието) за да ИЗНУДВА, потърпевшия, докато не постигне целта си. Не вярвате ли? Няма да мине много време и ще се убедите, че е така.

Досиетата се архивират за да бъдат полезни на някого след време!!!
цитирай
2. djem - До администраторите на Блог-бг!!
01.01.2016 16:49
Премахнете моля СИВИЯТ цвят на буквите.
Той просто обезличава всичко написано!
Така статията губи от цялото си излъчване!
Защо когато оцветявам статията в кафяво или черно, вместо тези цветове статията се появява в СИВ цвят. Това е ОТВРАТИТЕЛНО!


цитирай
3. andri - Дипломатите са също част от разузнаването на България
01.01.2016 17:15
Дипломатите са също част от разузнаването на България. Дипломати имаме по целия свят! Съгласно законите на Вселената, дипломацията и разузнаването са част от Сигурността и Суверинитета на държавата!!
Освен това, нека не прозвучи като реклама, не винете разузнавачите от миналото ни! Защото, по онова време когато БКП като водителка беше над закона и над привилегиите на гражданите на България. Особено военните - нямаше военен който да не е член на БКП, ако иска да има кариера и почитане, трябваше да се съобразява с Устава на БКП и ДКМС, като разширение на партийните закони.

От ДКМС членовете с "отличен" в училище имаха право да следват в СССР, не само синовете и дъщерите на "партизаните" по онова време.

Така като член на ДКМС българинът имаше право да бъде приет за член на БКП без възражения! А от това поприще насетне човека - комунист имаше куп привилегии, едната от тях беше излизане в чужбина (Западна Европа) за дълго време.

Нека не съдим нашите бащи и майки, такива са били времената тогава! А,те, нашите родители се подчиняваха на закона БКП, за да направят нашия живот, по-добър за бъдещето ни!

Историята се върти, непрекъснато се променя, така както Слънцето и Луната ни поднасят изненади, така и истарията има своите преходи на възход и падение!

Сега е друго. Нека не гледаме назад, а да обърнем поглед към настоящето и близкото ни бъдеще и да помислим за бъдещето на нашите деца и внуци!

Ако непрекъснато дърпаме конците надолу и назад, никога няма да превъзмогнем миналото си. Уважавам историята, но не е необходимо непрекъснато да всяваме омраза и неприязън към хората които са служили на родината си през миналия век!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930