Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2020 12:28 - България НИКОГА не е била ПО-БОГАТА и ПРОСПЕРИРАЩА през ЦЯЛАТА си 1339-годишна ИСТОРИЯ
Автор: grainis Категория: Бизнес   
Прочетен: 1084 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 -

Не мога да си представя как една шепа от 2000 татуирани и дрогирани лумпена(всъщност 1,600 колкото бяха изброени онзи ден, прецизно, с ДРОН на ЕВРОНЮЗ от въздуха ), много от тях с криминални регистрации, могат да диктуват каквото и да било на ДВА МИЛИОНА софиянци, камо ли на 7 милиона българи в България и още 9 милиона навън.

Нормално тази маса от предимно млади хора по това време на годината е на бригади в САЩ - спасители, чистачи, сервитьори, на бране на ягоди и домати в Англия , или на работа в хотелите по българското, гръцкото и турското море.
  Поради пълното блокиране в момента на всички тези опции, тази година джобовете им ще останат празни. 
  За което, разбира се, цялата вина - според тях, носи Бойко.
  Те искат Бойко да се бръкне и да им дава ей-така по 3 бона на месец, а те да си пият биричката на сянка.
  При наличието на 200 000 обяви за работа с над 1200 лв. заплата по българските сайтове на ден.  И 20 милиона по чуждестранните - ЕУРЕС, ЛИНКДИН ДЖОБС и десетки други, не е причината в нас, че сме безработни и безпарични - по причина че сме тъпи, мързеливи и необразовани -- в крайна сметка, накрая все пак Бойко е виновен.
  Едва ли има по-либерален държавен лидер от Бойко, с по-мек подход и по-гъвкава реакция и корекция на всеки свой ход в посока стихване на напрежението, от целия европейски политически пейзаж.

Вчера седнал да УМОЛЯВА  протестиращите да не блокират кръстовища ! 

Абе ти си ГЕНЕРАЛ бе Бате, един Генерал НЕ УМОЛЯВА , а ЗАПОВЯДВА  ! 

И ако не се изпълнява, НАКАЗВА  ! 
  При всеки по-упорит натиск Бойко подава оставка. ( В момента такъв ход не се очертава )   И после електоратът ОТНОВО гласува за него.

Вече 14 пъти. Несъмнено ще има и 15-ти, и 16-ти.
  ЕЛЕКТОРАТЪТ е мъдър и знае защо гласува.    Не защото Бойко е професор и е изчел един вагон книги
  Мерси от такива професори с очилца, дипломи от Лондон Скул и провалени каузи- видяхме ги колко струват - опразниха хазната.   Народът гласува, защото вижда, че България НИКОГА не е била по-богата, успешна и просперираща, през ЦЯЛАТА си 1339-годишна история.   Хайде някой от професорите да ми извади статистика, приравнена към злато, сребро, пшеница или каквото и да е, кога друг път България е имала 120 млрд БВП55 млрд експорт ( и АКТИВНО САЛДО с Германия и САЩ ), 44 млрд бюджет, 50 млрд резерв, 60 млрд фондове, 50 млрд депозити, най-нисък държавен дълг и дефицит в ЕС и най-висок кредитен рейтинг в региона, такова грандиозно СТРОИТЕЛСТВО - цели нови жилищни квартали и промишлени зони никнат за месеци, ТРИ МАГИСТРАЛИ ЕДНОВРЕМЕННО се строят и десетки главни пътища ; такива навалици в суперите и по границите от богати и щастливи българи - КОГА е било това ?    Тези факти бъркат в здравето на Червенушки, Гърбушки, Лилавушки, Бабикянци, Радевци и Кънчовци, които взеха да откачат напълно и да съчиняват и пращат по света невероятни НЕБИВАЛИЦИ за България :   -- УСЕЩАНЕТО за КОРУПЦИЯ - ареста е пълен с корумпирани олигарси, тарикати че даже и действащ министър и зам.-министри. Някои се крият и в Дубайските пясъци. Тоест, механизмът за противодействие на корупцията действа БЕЗОТКАЗНО.
Корупция има НАВСЯКЪДЕ по СВЕТА, в България е около и под средните нива

Всеки български гражданин не само може, но е и ДЛЪЖЕН да отиде и подаде сигнал за корупция - какъвто беше случаят с АлиБаба например. 
А не само да има УСЕЩАНЕ за нея. 

Корупцията не е ОБРИВ .
  -- ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА ( българите по света сме вече над 16 милиона400 училища в чужбинастотици читалища, библиотеки, църкви, клубове, общества, състави, курсове, заведения, фирми, сайтове, и навсякъде се ВЕЕ БЪЛГАРСКИ ФЛАГ ), тоест говорим не за демографска катастрофа, а за СВЕТОВНА ЕКСПАНЗИЯ на Българската Нация - това, което прави в момента Китай например.
Идете на Терминал-2 и вижте с очите си - ВРЪЩАЩИТЕ се са ПОВЕЧЕ  от ПРИСТИГАЩИТЕ, ВСЕКИ ДЕН.
  -- ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ ( изчислено САМО върху възрастните и болните тук в България - И БАБА ЗНАЕ ТАКА ) - през април бяхме страната с НАЙ-НИСКА СМЪРТНОСТ  в ЕС - ами сега ?
  -- НАЙ МЕ КЕФИ обаче 111-то място по СВОБОДА НА СЛОВОТО - как пък го уцелихте - поне 112-то го направете, на фона на медии и социални мрежи, пълни с ПСУВНИ и на който каквото му хрумне да каже и публикува ! 
България е страната с НАЙ-СВОБОДНИ МЕДИИ бе пичове !
  -- КЕФИ МЕ и балалайката, че сме били НАЙ-БЕДНИ в ЕС - абе направо КЛОШАРИ.

Само че КОЙ е този идиот, който би приел едни КЛОШАРИ в ЕРМ-2 например ? 
А в Банковия Съюз, където сме ВЕЧЕ приети ? 
Всеки ден НАВАЛИЦИ и ТАПИ по границите, претъпкани егейски плажове и таверни с ОМРЕЛИ ОТ ГЛАТ българи !    Румъния например си начислява 22% СИВА ИКОНОМИКА върху БВП-то си.    Ако и ние си начислим Сива (и Черна) Икономика, Румъния ще ни диша ПРАХА, на талази.   Де факто, Румъния е много по-бедна от нас, дори въпреки петролните си залежи, но незнайно защо родните тъпоглавци тръбят с пяна на уста , че НИЕ сме били най-бедни в ЕС.

Да ви кажа ли за 500 млрд Евро дълг, които ГЪРЦИТЕ имат да плащат - и ПРАВНУЦИТЕ им ? 

Но се водят по-богати от нас !    Ами  Италия, Испания, Португалия ? Страни в ТЕХНИЧЕСКИ ФАЛИТ
и ДАЛЕЧ НЕ САМО ТЕ.   Големият враг на България - холандският премиер Марк Рюте заяви онзи ден на срещата на ЕС, че в момента България е финансово НАЙ-СТАБИЛНАТА ДЪРЖАВА В ЕС.   България има ВТОРИЯТ по ред НАЙ-НИСЪК държавен дълг в ЕС след Естония, и най-високият кредитен рейтинг в региона !   Това означава, че ако поискаме, можем да теглим заем примерно 300 млрд Евро като гърците, да ги вложим в печеливши проекти и да си направим заплатите над 2500 Евро. 

Да ви кажа ли защо не го правим ? Хайде сетете се сами.    Дори НАИСТИНА да бяхме НАЙ-БЕДНИ, самият факт че сме сред 28-те НАЙ-БОГАТИ, пак звучи добре.   Като гледам навалиците в суперите и по границите от богати и щастливи българи, си викам - направо ЖИВИ ДА НИ ОПЛАЧЕШ от глад, беднотия и мизерия.    България НИКОГА не е била по-БОГАТА, успешна и просперираща през последните 1339 години история, благодарение на ГЕРБ и Бойко Борисов.
Бойко е държавен лидер с най-високо КПД в цялата ни история.    Но в никакъв случай не е безгрешен.   Сериозна критика търпи по отношение липсата на държавни ПРОЕКТИ за осигуряване съществен РЪСТ на икономиката.   Така например в момента се работи по частни високотехнологични проекти с чуждестранни инвеститори, в които би могла да се включи и държавата.    Целта на тези проекти е постигане на 2500 Евро Минимална Заплата и 1000 Евро Минимална Пенсия до 2030 г., плюс допълнителен УСЛОВЕН Базов Доход от 600 лв. на всеки нуждаещ се, плюс безплатни ваучери за храна, подслон, облекло, лечение, отопление, транспорт, почивка, създаване на няколко милиона нови работни места, както и ръст на населението на България над 10 милиона души - чрез връщане на всички ЕМИГРАНТИ, плюс заселване на още няколко милиона квалифицирани ЧУЖДЕНЦИ.   По първата група проекти вече е договорено стартово структурно финансиране от 500 млн. Евро.  



Гласувай:
4



1. barin - Здравейте grainis. Не вярвам точно ...
30.07.2020 13:04
Здравейте grainis. Не вярвам точно сега България да е просперираща страна. Аз като любител историк мога да кажа, че сме имали Златен век, били сме Велика сила(ако тогава е имало такова понятие, защото то е въведено след 30-годишната война), имали сме Асеневци. През новото време за. Най-успешна. считат 1939 г. Сега сме по-добре от социалистическото време, но заглавието ми се вижда пресилено(от 1339 годишната история).
Поздрави!
цитирай
2. grainis - Какъв Златен Век, каква 1939 година ?
30.07.2020 14:17
Не сте прочели внимателно.

Никакъв Златен Век, никаква 1939 години могат да се сравнят със сегашното ниво на икономиката.

Цитирам отново това което съм написал --

" България НИКОГА не е била по-богата, успешна и просперираща, през ЦЯЛАТА си 1339-годишна история. Хайде някой от професорите да ми извади статистика, приравнена към злато, сребро, пшеница или каквото и да е, кога друг път България е имала 120 млрд БВП, 55 млрд експорт ( и АКТИВНО САЛДО с Германия и САЩ или НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗНОСИТЕЛИ В СВЕТА ), 44 млрд бюджет, 50 млрд резерв, 60 млрд фондове, 50 млрд депозити, най-нисък държавен дълг и дефицит в ЕС и най-висок кредитен рейтинг в региона, такова грандиозно СТРОИТЕЛСТВО - цели нови жилищни квартали и промишлени зони никнат за месеци, ТРИ МАГИСТРАЛИ ЕДНОВРЕМЕННО се строят и десетки главни пътища ; такива навалици в суперите и по границите от богати и щастливи българи - КОГА е било това ? "

През Златния Век (продължил точно 17 години) и през 1939 г. -- ДАЛИ СМЕ ИМАЛИ и МАЛЪК ПРОЦЕНТ от това БОГАТСТВО ?
цитирай
3. grainis - БЪЛГАРИЯ ДНЕС СТРОИ :
30.07.2020 14:20
-- Почти всеки ден в България се открива нов завод, цех, производствена база или площадка за производство на какво ли не.
Ние произвеждаме висококачествени и търсени на международния пазар : морски и речни кораби, пристанищна техника, модерни електро- и мотокари, тягови локомотиви, вагони и ж.п.техника, усвоява се производство на леки самолети и хеликоптери, портални и кулокранове, индустриални химически инсталации, огромни трансформатори и тежка високоволтова техника, силози, селскостопанска техника, пътна, строителна и минна техника и механизация, военна техника, оръжия и боеприпаси, електропреносна и радиорелейна техника и съоръжения, електромотори, генератори, авточасти, глави за двигатели - за десетки марки, цифрови метало- и дървообработващи машини и цели поточни линии и производства последно поколение, пещи, котли, сушилни, децимали, хидравлични и пневматични системи, стоманен и цветен прокат, арматура, тръби, профили, ламарина, пластмасова и алуминиева дограма и конструкции, съдове под налягане, текстилни машини и линии, лазерна техника и оптика на световно ниво, контролно-измервателни прибори и системи, прецизна електроника и електротехника, акумулатори, батерии, суровини и материали като цимент, силикати, стъкла (експорт за 1 млрд. евро за 2019), строителни и битови керамики, полимери, влакна, технически каучукови изделия - минни конвейерни ленти, тръби и детайли, промишлен и домакински текстил, облекла, обувки, горива, масла, химически торове и всякакви химически продукти, хиляди селскостопански суровини и хранителни продукти, мебели, домакински уреди, кипи невиждано строителство за милиарди, на хиляди луксозни жилища, десетки модерни заводи, ферми, цехове, офисни и бизнес-сгради, спортни и културни сгради на световно ниво, петзвездни хотели, модерни поликлиники и болници -- оборудвани по последна дума на техниката, мостове, пътища, магистрали, бензиностанции.
България е на ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА по производство на глава на ФУРАЖНА ПШЕНИЦА, ХИДРАВЛИЧНИ МАРКУЧИ, ЛАВАНДУЛОВО МАСЛО, МЕДНИ КАТОДИ И ДР.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grainis
Категория: Бизнес
Прочетен: 43387
Постинги: 27
Коментари: 46
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031