Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2015 11:31 - Направете хобито си в професия!
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 1216 Коментари: 2 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                                              ХОБИТО


По света има много нещастни хора, които по странни стечения на обстоятелствата за да се разнообразят намират помощ при хобито. За да имаш страстно хоби, значи си по-добре организиран и не ти липсва въображение. Хобито е вид разсейване от проблемите, възникнали по непридвидени причини.
                  Хоби - то е разнообразно за всеки индивид по-отделно.
Фотографията преди да стане професия, в началото е била просто хоби. Риболовът преди да стане професия, преди това е бил хоби.  Художникът преди да стане професионалист, първо е прилагал таланта си като хоби. Корабостроителят, преди да стане специалист в професията си дълги години е проектирал и строил кораби като хоби.
В действителност, за да е разнообразен живота на хората, е добре да превърнат професията си в хоби. Тогава никога няма да им е скучно!
Хобито - това е начин да се спаси човекът от стреса!
Ето няколко характерни хобита: - филателия - масажи - танците - спортът - моделистика - бродерия и ръкоделия - дизайнерство - арт терапия - татуирането - фризьорство - готварство - винарство - сладкарство Икогато човек осъзнае, че хобито е начин да се преодолее стреса и напрежението в ежедневието, то тогава успява да съчетае работата си с хобито. 
Хобито при мъжете.  Хобито определя особеностите на мъжкия характер.
Изследвания на учените показват, че за характера на мъжете може да се съди по хобито им. Ако жената успее да разгадае причината за реакциите на половинката си, може да избегне доста конфликти.
Ето ви един пример, как да превърнете хобито си в професия:


     image

Попитах една продавачка на цветя, с много успешен бизнес как се справя и как е постигнала този успех? Как отговори тя? Поставила си е сериозна задача:
" Първото,което ще направя е да обиколя града и да видя колко цветарски магазини има. Ще по-разпитам продавачките,без да се натрапвам разбира се,как , какво,кога и ще си направя извод какво би трябвало да продавам и да НЕ продавам. И още един важен въпрос ще им задам, защото те гаранция давам, че ще охкат и пъшкат,че нищо не върви...Ще ги попитам от колко време е магазина и дали е под наем. Ще си извадя още един извод! Второто ,което ще направя е да огледам къде какви свободни помещения има и какви наеми искат за тях,и дали са регистрирани като търговски обекти (нямат ли такава регистрация,направо забрави за този магазин,той е нелегален и води лоши последствия при една проверка от данъчните).Хубаво е мястото да е централно,дори и наема да е по-висок.Дава много повече възможности за изява и странности в переспектива! Трето, с получената информация ще седна и ще си направя сметка, какъв дневен разход ще имам и какъв дневен приход би трябвало да си подсигуря, за да се справя, като поне 6 месеца, не трябва да разчиташ на високи доходи, но не трябва и да губиш...Ако след всичко това още не си се отказала,можеш спокойно да планираш една добра професия, хем хоби, хем професия. Чудесно нали!След това трябва да отида в общината, да си извадя необходимите документи, за да съм в ред, при евентуална проверка. Те, така,плюх си в пазвата срещу неприятности и се захванах с документите, договора за наем, актуално състояние на фирмата, план - перспектива и всичко което ми е необходимо. Цялата "хамалогия" траеше 2 месеца, през това време направих ремонт на магазина, да е приятно на човек като влезе вътре. Но, преди това, ако помещението преди да стане цветарски магазин е било офис, ще му трябва документ за промяна на предназначението, то се издава от общината и се прави скица при кадастъра на града. Има някои бюрократични препятствия, но те не са трудни за преодоляване. администрациите даже помагат при тези случаи, просто не трябва при първата пречка, да се отказвате!"  



Гласувай:
14



1. zax - И накрая ще останете без двете!
05.12.2015 23:09
И накрая ще останете без двете!
цитирай
2. rouzy - Няма такова нещо, което да откаже ентусиазма на човека!
06.12.2015 08:58
ако беше обратното - тямаше да има толкова частни ателиета, цветарски магазини и изобщо частна собствена търговия и производство на стоки!

Частната търговия и производство на стоки определя една голяма част от Вътрешния продукт на държавата.

В държава малка като нашата държавното производство е едва 15%, всичко друго е частно!

Държавата не плаща пълните осигуровки на своите служители, но Частника плаща 100 % от тези данъци.

Лошото при нашата икономика е това, че частното производство намалява с всяка година заради непосилните данъци, глобите и налозите които частника трябва да плаща на държавата.

Покупателната способност на българите намалява именно заради това, че няма достатъчно свободни професии, които да задоволят пазара. Хората които могат да работят такива професии вече са на възраст, а младите не искат да продължат традициите!

Днес младежтта гледа към вътрешността на Европа - там намира своето бъдеще!

Напредналите технологии, социалните държави са осигурили на своите поданици добър светски живот. Докато тук в България още я караме като при соца, ние се правим че работим - държавата се прави че ни плаща!

Затова и арабите са се запътили към Европа, и не искат тук да работят за 800 лв/месец. Там за същата работа (8 часа на ден) ще получат най - малко 1500 евро на месец. Друго звучи - и е друго - животът е прекрасен с висок стандарт!

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djem
Категория: Бизнес
Прочетен: 955663
Постинги: 345
Коментари: 926
Гласове: 9186
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930