Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2014 08:17 - 6 000 лева за адвокатски хонорар
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 60515 Коментари: 4 Гласове:
15

Последна промяна: 26.08.2014 08:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

     
           Плащаш 6000 лева хонорар на адвокат за защита  заради големия размер на мат.интерес - и пак не е сигурно че ще спечелиш делото


image




           От тази година адвокатите бързо могат да станат милионери, защото хонорарите им са драстично големи и са свързани с интереса който защитават. Касови бончета обаче не издават, защото държавата не ги задължава. а и да ги задължава, кой ли ги следи, че да спазват правилата?

     За да се защитиш пред съда в дело - искова молба за делба или друго право, не си длъжен да наемеш частен адвокат. Има адвокатска колегия която работи на друг принцип, защитава срещу по-малки хонорари, а някои защитават и безплатно, ако ответника или ищеца са социално слаби.

Един хонорар на частен адвокат може да удари горница от 100 000 лева че и повече.


         Зависи от материалния интерес на делото. Ако е за имотна сделка, всеки имот си има идентификатор с данъчна оценка (ДО). Точно върху тази данъчна оценка се образува интереса на адвокатския хонорар. И пак върху него се начисляват държавните такси; съдебните такси и др.такси свързани с делото. Така едно дело носи на Съдебната система за една година от водене на дела, заседания и прочие печалба на съда близо милион или милиарди левове, в зависимост колко дела се водят на ден, месец  или година.

И пак съдилищата реват че, нямат пари за консумативи - ток, вода, телефони служебни, отопление (за всеки кабинет климатик) и др. служебни разходи.

       Къде се отчитат всичките тези доходи от съдебните заседания?

Защо държавата не е осъществила контрол върху тези приходи в съдебната система по отчисления по  градове, изобщо има ли някакъв контрол на тези приходи за съда?

Ако погледнем таблицата за изчисление на хонорара на адвокат, нотариус или заседател (има я в интернет и във всеки адвокатски сайт и съдебна система) - съдия ще видим че тези хонорари са ужастно високи за хора, с нисък доход. И заради това, те предпочитат да не водят дела за делба (но само тези, които знаят за обирджийските хонорари) всички други се справят по някакъв начин. Дори има и такива, които подвеждат адвоката че ще му платят в края на делото, но не плащат и попадат  отново в съдебния процес.

Ето един пример за това разхищение на парични средства:

С фразата: „Пир по време на чума”, може най-кратко да се опише ситуацията в община „Родопи”. Докато пътища се рушат, хиляди са без вода, администрацията пуска обществени поръчки за хиляди левове за външни услуги. В следващите две години Пламен Спасов ще плати 120 хиляди лева, за да ползва пет от най-скъпоплатените адвокати в Пловдив.

Практиката на общините при ползването на външни юридически услуги е адвокатите да получават законния си процент от стойността на иска. В „Родопи”, освен него обаче, те ще си получават и всеки месец по една солидна заплата, което е, меко казано, абсурдно.

От една седмица на сайта на Агенцията по обществени поръчки срещу графата на Община „Родопи” стои само една активна обява. Въпреки че проблемите на селата от Родопската яка са безчет, единственото нещо, което възнамерява да направи общината, е да назначи адвокати, които да подпомагат общинските юристи. Поръчки за ремонтиране на пътища, детски градини и обществени сгради няма. За сметка на това Пламен Спасов, когото наричат още Жозефината, използва вратичка в закона, която му позволява директно да се договори за ползването на външни услуги. Макар всеки лев да е скъп на „Родопи”, той се е споразумял с петима от най-скъпоплатените адвокати в Пловдив, които в следващите две години за услугите си ще получат 120 000 лева.

Никой, освен Пламен Спасов и заместничката му Таня Бочукова, не знае какво точно ще правят новоназначените адвокати към общината. Публична тайна е и колко точно са общинските юристи, които всеки месец се разписват срещу заплата между 700 и 1000 лева. Според мълвата те са повече от пет, а отделно има и един юрисконсулт към Общинския съвет. Така броят на юристите в „Родопи” ще нарасне до 10, което ги прави повече от юридическия отдел на Пловдивската община.
Повече от любопитни са и имената, които ще получават солидни суми всеки месец от касата на „Родопи”. На първо място това са майка и дъщеря Евелина и Марта Божикови. Първата ще отговаря за юридическото обслужване на „Родопи” в административното право, а втората - за вещото право и общинската собственост......

Има и други такива случаи.....ето как се източват общинските хазни...и държавата не може да ги контролира...защо ли? Дали имат интерес държавната хазна да се източва по този начин, за да се докара до фалит - умишлено?
После Б.Борисов го гледаме всеки ден на малкия син екран да ни втълпява че сега Служебното правителство трябвало веднага да изтегли външен заем от 6 милиарда лв, за да запуши дупката в бюджета. Та нали преди няколко месеца самият той каза по НоваТВ че хазната няма нужда от пари, че бюджета не се нуждае от актуализиране. И сега какво? Пак политическо говорене - промиване на мозъци в чий интерес ги говори тези неща бившият ни премиер?

Външен дълг от 6 милиарда лв, за да могат ей такива като Пламен Спасов да си уреждат живота чрез обществени поръчки!!


Още тук: http://www.snews.bg/bg/statiya/plamen-spasov-praska-120-bona-za-advokati:52163




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. dalida - Шефът на бюджетната комисия лъже та пушек се вдига:
26.08.2014 09:07
Над сто съдилища във фалит? http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262101
А къде отиват тлъстите хонорари от съдебните процедури?
Къде отиват скъпите хонорари на съдиите по делата?
Г-н Кожарев (шеф на бюджетната комисия) защо лъжете хората ?
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей!
26.08.2014 09:16
Съдебната система е отврат
Там всичко има цена
Освен , че имат огромни заплати, всичко има цена, за да бъде спечелено
Разиграва се фарс. Гледа се дело, накрая печели, който плати под масата За какво е този театър Вместо безброй гледания и отлагания, направо да се обявява цена и който може да плаща , да е спечелилият делото Така и процедурата ще е по-кратка
Делата се купуват, а не печелят по право И там има цена
Ако някой мисли, че влизайки в съда ще спечели дело, защото е прав, много се заблуждава Правото се купува
Даже имали и ценоразпис в зависимост от значимостта на делото, парите, които трябва да се платят под масата , за да бъде спечелено За пари си играят с хората, със съдбите им, само заради това, че са овластени
Много правилно, пир по време на чума!
Приятен ден!
цитирай
3. djem - Ето какво намерих в пресата:
28.08.2014 08:30
в-к Стандарт

съдилища - прокуратура - съдби


1. Поредна условна присъда за двойния убиец от Джебел


2. Прокуратурата: 35 язовира в Мизия преливали - няма наказани, няма никакви присъди


Мафията си има държава в лицето на БЪлгарската съдебна система - банда комунисти....
цитирай
4. djem - Здравей!
28.08.2014 08:33
leonleonovpom2 написа:
Съдебната система е отврат
Там всичко има цена
Освен , че имат огромни заплати, всичко има цена, за да бъде спечелено
Разиграва се фарс. Гледа се дело, накрая печели, който плати под масата За какво е този театър Вместо безброй гледания и отлагания, направо да се обявява цена и който може да плаща , да е спечелилият делото Така и процедурата ще е по-кратка
Делата се купуват, а не печелят по право И там има цена
Ако някой мисли, че влизайки в съда ще спечели дело, защото е прав, много се заблуждава Правото се купува
Даже имали и ценоразпис в зависимост от значимостта на делото, парите, които трябва да се платят под масата , за да бъде спечелено За пари си играят с хората, със съдбите им, само заради това, че са овластени
Много правилно, пир по време на чума!
Приятен ден!

---------------------------
Нямаме правосъдие, защото законите ни се тълкуват от съдиите и адвокатите.
Никой от тях не изпълнява закона. Никой не го СПАЗВА.
Няма правосъдие и защото съдии,прокурори, депутати, министри,премиери и президенти са с ИМУНИТЕТ, който ги защитава от съд и затвор.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031