Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2014 16:14 - РАН - ЪТ в действие от 1990 год у нас.
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 1882 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 26.04.2014 06:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                       РАН - ЪТ  - вратата към ада
                                            

                       Планът е удобрен от А. Луканов през 1990 г



   


Пълният текст на коментара е публикуван във вестник ”Труд” на 9 декември 2000 година.


Увод и начало

- До края на 1990 година да се изготви приватизационна програма,

Какво следва след това като резултат от действието на плана:


Очаква се невиждан глад. Българинът все по-трудно ще се изхранва.

На пазара ще се появят всякакви ментета. Най-уязвимата част от населението – децата и възрастните ще получават тежки хипотрофични увреждания от системно недояждане.

Непрекъснато ще се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите, покупателната способност на населението ще спада и ще стигнем нивото, нужно само за биологично оцеляване.

Ще се появи безработица. Предвижда се нивото й да стигне около 1 милион.

 Най-квалифицираните млади българи ще напуснат страната.

Ще възкръснат отдавна погребани болести. Всички тези ”благини” могат да породят силни обществени сътресения.


Затова, трябва да се въвеждат постепенно, като се държи непрекъснато сметка за прага на издържливостта на народа”.

„Да работиш за осъществяването на този план, значи да станеш палач на собствения си народ. Признавам, че ако ме беше блъснала кола, нямаше да ме разтърси така, както ужасяващата картина на прехода. Американските специалисти и българските експерти ни казват в очите какво ни чака” - казва Георги Тамбуев, члена на Висшия съвет на БСП и депутат в парламента по времето на Луканов.


Прехода все още не е свършил, защото бедността продължава със същите темпове и никое правителство досега не направи нищо, за да го спре. Безработицата също расте с бързи темпове а инвестиции вече никой не прави. Правителствата се сменят, но положението ни се влошава с всяка изминала година.

Трудно ми е да повярвам че, в хазната пари за увеличение на заплати, пенсии, детски и социални помощи няма, след като миналата година депутатите си гласуваха увеличение на заплатите си с близо 35%.


Тредно ми е да повярвам че, токът бил най-евтин у нас, след като най-ниската работна заплата все още стои на ниво 340лв/мес. Това е смъртна присъда за най-бедните българи.


Знаете ли че, средната инвалидна пенсия е 110 лева/месечно.
Кой ще се застъпи за тези инвалиди, за да им отреди достоен живот с доход над прага на бедност (250лв/мес)?


Обещанията на политиците винаги са като "финансова пирамида" или "спукан балон",идват в началото на изборите и си тръгват веднага след тях.

Планът Ран - ът  работи единствено в полза на министерските и депутатски властимащи.
С изключение на богатите фирми, работодатели, синдикати и лидерите на партии, всички останали българи едвам сварзват "двата края" и са на предела на оцеляването.

Смяната на системата няма да помогне, защото не ни е виновен капитализма. Виновни са тези, които подлъгаха народа и му отнеха препитанието (работните места), измъкнаха спестяванията му (умишленото фалиране на банките) и сринаха достойнството му,на европейци в модерно време. Виновни са корупционните сделки със съвестта на политици и депутати, виновни са и политическите игри на правителствата на Беров, после на Ив.Костов, после на Сакскобурготски, после даже и правителството на Б. Борисов, защото по негово време пенсии и заплати бяха замразени цели 3 години и половина..... Така народа беше подложен на терор и безпрецедентно унищожаване на всичко ценено до този момент.

Във всички останали бивши социалистически страни, приватизацията се извършва без американска помощ, с умерени темпове, постепенно, запазвайки и стратегически държавен дял в икономиката. Явно техните политици излязоха много по-умни и съвестни от нашите български политици.  Само в България, следвайки американския план се извършва бърза, стихийна и почти пълна приватизация, която остави  близо 2 милиона българи без работа и доходи и принуди пенсионерите да гладуват, особено след деноминацията през 1999 година.

Виновниците се знаят, това са продажните политици и депутати, които чрез лобистки закони, нечестни игри, или престъпно бездействие, натикаха България в ”блато”, от което вече  25 години не можем да излезем.

Не желая социализма да се връща отново! Защото този социализъм който беше преди 1989 г, беше затвор и геноцид за народа.

Искам само няколко неща, които са изпълними на този етап.

- искам процента с който депутатите от НС си вдигнаха заплатите (35%), да вдигнат със същият процент и всички МРЗ, пенсии, социални помощи, инвалидни пенсии, детските и майчинските за отглеждане на едно,две или три деца.

- искам българските пенсионери да са щастливи и да са доволни от живота,който им остава до края на старините им.
- искам майките да си отгледат и възпитават децата на морал и достойнство, защото училището не е за възпитание, а за да получат децата образование.
- искам достоен труд и заплащане на мъжете, които имат семейства. Да могат само с една заплата да го издържат и да могат безпроблемно да плащат всички разходи свързани с имота в който живее семейството...без разлика в етност и религия.

Искам пълна промяна в конституцията на :

Чл. 69.
Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.


Чл. 70.
(1) (Предишен текст на чл. 70, изм. - ДВ, бр. 27 от 2006 г.) Народните представители не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбуждано наказателно преследване освен за престъпления от общ характер, и то с разрешение на Народното събрание, а когато то не заседава - на председателя на Народното събрание. Разрешение за задържане не се иска при заварено тежко престъпление, но в такъв случай незабавно се известява Народното събрание, а ако то не заседава - председателя на Народното събрание.

Чл. 71.
Народните представители получават възнаграждение, чийто размер се определя от Народното събрание.


Искам "народните" представители да носят отговорност за това, което говорят и обещават пред медии и ефирните телевизии. Искам тези членове от Конституцията да се преработят  и променят така, че от думите "не носят" да се промени на  "да носят отговорност" и "подлежат на санкции",когато не изпълняват обещанията си;

и за гласуването на заплатите да става по време на изборите или от специална комисия, която определи президента, а не от НС. Така тази комисия ще се занимава единствено само с определяне и разпределяне на възнаграждението на депутатите, на министрите; ще определя максимума на възнаграждения на МРЗ, детските, пенсиите и майчинските добавки. Тази комисия трябва да е независима и членовете й да са безпартийни; тази комисия да бъде предложена от президента на републиката и да се одобри от парламента  и министерския съвет на републиката.

Така ще е по-справедливо за народа.

Защото България и българската власт "уж" е и принадлежи на народа. Затова се нарича  Република България.и това го пише също в Конституцията:
чл.1
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

В момента както текат предизборните събития, никоя партия не изисква такива драстични промени нито в Конституцията, нито на законите. Политиците изглежда нямат намерение да бъдат честни към народа си.

Цялата им предизборна кампания е просто ФАРС!

Причината заради която искам тези наложащи промени е:


Защото сега както е закона потвърждава и доказва че, в Р.България корупцията започва от Конституцията.

Няма такава демократична държава в Европа, където НС (парламента) сам на себе си да гласува заплати и бонуси.

Това го правят комисиите, назначени и одобрени чрез указ на Президентите.

Така беше през социализма. Правителството на БКП само си определяше заплатите, пенсиите, бонусите и подаръците.
Този строй вече не е актуален у нас вече 25 години (поне по документи).

Има време за промени.
Ако промените настъпят веднага след великденските празници и преди европейските избори за депутати, ще бъде първата солидна крачка към прехода от социализъм към капитализъм и демокрацията ще въз - тържествува.

Да живее Българският народ!
Да живее България!


djem.blog.bg



Гласувай:
11


Вълнообразно


1. dalida - Едва ли нещо ще се оправи в тази хаотична държава защото,макар че могат да направят промени, изглежда че не искат
13.04.2014 08:48
знаем добре че, всички политици и в МС и в НС "работят" единствено за себе си и "раждат" закони на килограм - пак за собствени облаги (закони, които обслужват техните интереси). В цял свят политиците "работят" за себе си.
Ако все още им вярваме в обещания и лозунгите им, това значи че, не сме узрели за демократично управление. И...политиците го виждат. Затова и тяхното отношение към нас е такова, каквото заслужаваме!
НАРОДА сам определя в какъв обществен строй да живее!
цитирай
2. mobbidik - повечето неща описани в плана са се сбъднали досега
07.05.2014 14:45
1. Появиха се ментета - алкохол (все още е менте); салам (пълен с кокали и кожи);
мляко ( суха субстанция,произведена в хим-заводи); сирене - нетрайно и пълно с консерванти;
кашкавали 100 вида направен от суха субстанция; хляб - вече не се прави с мая;
плодовете и зеленчуците в повечето случаи се торят с пестициди;
месото е пълно с вода и хим.гмо за да е по-трайно.....

2. цените на стоките и услугите са двойно повисоки от мин.работна заплата

3. безработицата - все още е на много високо ниво, всеки 5-ти е без работа;
от 7 милиона българи ( вкл. цигани, етн.турци, евреи и арменци с бълг.паспорти)
2 милиона са пенсионери, 2 милиона работят, 2.5 са безработни и соц. слаби останалите са все още деца.

4. болестите се завърнаха, освен ракът който не се лекува (все още умират), спина - също; връщат се чумата с модерното име "сифилис", холерата - която се разпостранява чрез ваксината с изминал срок на годност и навика да се яде с връсни ръце (особено в бедното арабско население).

5. военните действия на окупаторите, породени от алчността на държави, които са научени да грабят чуждото богатство още от древното ни минало; държави и организации напреднали в технологиите целящи унищожението на невинни,за да си "изпробват" модерната техника върху навенното население. Това са идиоти, които никой не смее да прати в затвора. Това е фашизма от миналото навлязал в съвремието - цел -унищожаване и грабеж,на всичко, което не им принадлежи.

6. Продължават автомобилните и самолетни катастрофи предизвикани от пияни, опиянени пилоти и шофьори и наркомани;
престъпността бележи успехи,защото мафията се множи.И тези, които Уж се борят срещу тях са с тях, сдружават се - примерите не са малко, масонски ложи, федерации, нато и оон, фбр и цру, вси главорези.

7. Брат брата убива за пари; кражби и убийства по градове и села се множат; освен това измамите по интернет и по телефона също набират скорост.....примери - много.

Какво още...освен че на американците им е тясно в тяхната родина та се протягат и към Европа и Азия сеейки омраза и убийства, друго не се сещам. Ран-ът е вече завладял 85% от битието на България.

Има изход и той е - всеки българин или поне чувстващ се българин да се стабилизира самостоятелно, (бизнес, професия, занаят) да се отърве от държавната си зависимост, да се обърне към семейството си и да заживеят с разбирателство. Да не обръща внимание на подстрекатели и провокатори относно политиката, оставете ги тия да си строшат главите сами, не им гласувайте доверие на изменниците политици, вижте ги - непрекъснато сменят партиите като носни кърпи, за лично облагодетелстване и лично ползване; тези предатели си ги имаме още от времето на царска България - те никога няма да се променят.

Прехода все още не е свършил!
цитирай
3. mobbidik - Да,ранът е все още в действие
07.05.2014 14:49
1. Появиха се ментета - алкохол (все още е менте); салам (пълен с кокали и кожи);
мляко ( суха субстанция,произведена в хим-заводи); сирене - нетрайно и пълно с консерванти;
кашкавали 100 вида направен от суха субстанция; хляб - вече не се прави с мая;
плодовете и зеленчуците в повечето случаи се торят с пестициди;
месото е пълно с вода и хим.гмо за да е по-трайно.....

2. цените на стоките и услугите са двойно повисоки от мин.работна заплата

3. безработицата - все още е на много високо ниво, всеки 5-ти е без работа;
от 7 милиона българи ( вкл. цигани, етн.турци, евреи и арменци с бълг.паспорти)
2 милиона са пенсионери, 2 милиона работят, 2.5 са безработни и соц. слаби останалите са все още деца.

4. болестите се завърнаха, освен ракът който не се лекува (все още умират), спина - също; връщат се чумата с модерното име "сифилис", холерата - която се разпостранява чрез ваксината с изминал срок на годност и навика да се яде с връсни ръце (особено в бедното арабско население).

5. военните действия на окупаторите, породени от алчността на държави, които са научени да грабят чуждото богатство още от древното ни минало; държави и организации напреднали в технологиите целящи унищожението на невинни,за да си "изпробват" модерната техника върху навенното население. Това са идиоти, които никой не смее да прати в затвора. Това е фашизма от миналото навлязал в съвремието - цел -унищожаване и грабеж,на всичко, което не им принадлежи.

6. Продължават автомобилните и самолетни катастрофи предизвикани от пияни, опиянени пилоти и шофьори и наркомани;
престъпността бележи успехи,защото мафията се множи.И тези, които Уж се борят срещу тях са с тях, сдружават се - примерите не са малко, масонски ложи, федерации, нато и оон, фбр и цру, вси главорези.

7. Брат брата убива за пари; кражби и убийства по градове и села се множат; освен това измамите по интернет и по телефона също набират скорост.....примери - много.

Какво още...освен че на американците им е тясно в тяхната родина та се протягат и към Европа и Азия сеейки омраза и убийства, друго не се сещам. Ран-ът е вече завладял 85% от битието на България.

Има изход и той е - всеки българин или поне чувстващ се българин да се стабилизира самостоятелно, (бизнес, професия, занаят) да се отърве от държавната си зависимост, да се обърне към семейството си и да заживеят с разбирателство. Да не обръща внимание на подстрекатели и провокатори относно политиката, оставете ги тия да си строшат главите сами, не им гласувайте доверие на изменниците политици, вижте ги - непрекъснато сменят партиите като носни кърпи, за лично облагодетелстване и лично ползване; тези предатели си ги имаме още от времето на царска България - те никога няма да се променят.

Прехода все още не е свършил!
цитирай
4. mobbidik - Виновниците се знаят, това са продажните политици и депутати,
07.05.2014 14:50
всеки ги познава нали?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031